Tříbodový naviják - identifikace
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tříbodový naviják - identifikace
Kdyby to šlo nafotit tak to prosim nafot asi bych se dotoho pustil
Ok, zkusím to zejtra.
Vychylovací mechanismus.
Je divné že tam nemáš žádné štelování přítlačné síly jak je běžné při tomto způsobu zapínání.Jak bude obývat obložení na spojce bude asi klesat síla navijáku.Možná obložení co bude pasovat seženeš v Manatechu nebo u Bystroně.Zajimavé jsou ty dvě možnosti připojení kardanu a tím změnit rychlost navíjení.Vzhledem k dvojitém řetězu a průměru bubnu asi je docela silný-nevíš nějaké údaje?
Nu právě jsme ho rozebírali, protože mi přišlo, že málo tahne. To štelování tam žádné není, nevím jestli to neřešili přidáním podložky mezi buben a ten přítlačný mechanizmus. Naviják jsme koupili loni v Rakousku a jediné co k němu mám je papír s cenovkou, na kterém je uvedeno Gebr.SCHARMULLER 5TO. Tak nevím jestli to je značka? Právě jsem myslel, že mi s identifikací pomůže tady někdo z fora.
-
- Kontaktovat uživatele:
k tomu stelovaniu... mame navijak s podobnym systemom, zapinanie funguje tak, ze na hlavnej hriadeli je zavit a matica s pritlacnim loziskom, pootocenim matice pakou sa pritlaci bubon na retazove koleso s lamelou.., ked sa lamela opotrebuje otocim samotnu hriadel do opacnej strany, prakticky sa takto da navijanie zapnut nastalo
My jsme to teď vyřešili tak, že jsme přitáhli drobet víc matici, která je na tej hřídeli (na fotkách na 1. straně).
Pro Tomcat: Délka pružiny 49mm, průměr 46mm, průměr drátu 5mm.
Díky mockonesak píše:Pro Tomcat: Délka pružiny 49mm, průměr 46mm, průměr drátu 5mm.
- Dva.brachove
Ahoj my ted rozebraly hodne pouzivaneho bystrone 4T a spojku sem odvezl do FERODA(http://www.autokopta.cz/) akorad sem musel zavolat do bystrone o tloustku oblozeni TYP sem mel napsanej u papiru navijaku bylo tom oblozeno FERODO 300.Jinak sou tam moc sikovny takze snad to zmaknou nabouchat.Jeste nevim teda cenu ale primo od bystrone ta spojka stoji 2000+dph coz si myslim ze je dost.
Naviják už jsem teď rozebral po druhý a půjde taky na výměnu obložení. Děkuju moc za radu. A ještě prosím jakou máš mít tu tloušťku obložení a máš ho taky lepený?
- Dva.brachove
ja mam udajne mit 1cm tloustku lamely.mam ji na 4rech nytech a lepenou.Mel sem ji spise mokrou od mastnoty.Oni tam ne nadarmo pisou retez nemazat olejem ale ten predemnou nedbal asi pokynu
Naposledy upravil(a) Dva.brachove dne ned led 17, 2010 3:12 pm, celkem upraveno 1 x.
- Dva.brachove
Prosimtě až budeš mít to obložení hotový, tak mi dej vědět kolik to stálo, abych měl přehled. Byl jsem se poptat u nás v mototechně a prej to zasílají taky do FERODA.Dva.brachove píše:Ahoj my ted rozebraly hodne pouzivaneho bystrone 4T a spojku sem odvezl do FERODA(http://www.autokopta.cz/) akorad sem musel zavolat do bystrone o tloustku oblozeni TYP sem mel napsanej u papiru navijaku bylo tom oblozeno FERODO 300.Jinak sou tam moc sikovny takze snad to zmaknou nabouchat.Jeste nevim teda cenu ale primo od bystrone ta spojka stoji 2000+dph coz si myslim ze je dost.