MAXI štiepačka
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
MAXI štiepačka
Mam piest priemer 100,piestna tyč 70,výsuv 1440,takže polená dlhé 1,5m.Hlavný stlp musí byť 2m dlhý-30cm osadenie valca,20cm klín.Aký profil zvoliť,aby to na tých 1,7m neprehýbalo
- fabikmiroslav
Re: MAXI štiepačka
Zvar 2 icka 180 do kopy mas porad spravene voditka pre stiepaci klyn a zaroven v strede budes mat nadrz na olej
Dobre už bolo
Dik sousede,dobrý nápad.Nakoniec sa my podarilo zohnat HEBko 200,tak som cez sviatky makal,vyfotím
- fabikmiroslav
-
Máš to pěkně udělaný, myslím, že to ty polena louská jako karty
- jirka_holub
Ahoj, tvoje stipacka me zaujala :-)
- Za co je tam pridelany to telo hydraul.valce ? To u konce bylo nejake osazeni a za to to drzi prisroubovane ? Podle obrazku mi to prijde jen stazene tou deskou a srouby a to by se urcite vytlacilo ... Dej treba detailni foto.. Diky :-)
- ta spodni deska do vydrzi ? Neohne se? Nebo to je jen test protoypu a jeste na spodni desce zapracujes ?
- a jak se to nachysta do pracovni polohy ? to si pistem zvednes ten hydrovalec do te vysky, kde jej zaaretujes sroubama ? A pak uz stipes ? To je chytry
( neni to malo jen ty dva srouby ? )
Ahoj Jirka
- Za co je tam pridelany to telo hydraul.valce ? To u konce bylo nejake osazeni a za to to drzi prisroubovane ? Podle obrazku mi to prijde jen stazene tou deskou a srouby a to by se urcite vytlacilo ... Dej treba detailni foto.. Diky :-)
- ta spodni deska do vydrzi ? Neohne se? Nebo to je jen test protoypu a jeste na spodni desce zapracujes ?
- a jak se to nachysta do pracovni polohy ? to si pistem zvednes ten hydrovalec do te vysky, kde jej zaaretujes sroubama ? A pak uz stipes ? To je chytry
( neni to malo jen ty dva srouby ? )
Ahoj Jirka
Inšpiroval som sa len na tomto fore-kopec dobrých nápadov.Po roztiahnutí to siaha až do nebes,tak som vyrobil hned dve vodítka pre klin a valec.Na valci nebolo žiadne osadenie,tak som nan privaril pásoviny,aby to z tých u-čkových obijmek nevytlačilo(valec som ani nerozobral).Presne jak pišeš,valec sa sam vytlačí do polohy meter,alebo 1,5 kde ho zaistím dvomi M24.Podstavec je 20 platna a kedže mnohým ju ohlo tak som tu obkukal výstuhy z hlavneho stlpa,tie su 10.Aby som zistil čo prvé vykruti dal som gulatinu naležato-klin sa v polovici zastavil,išlo to cez poištovák
- fabikmiroslav
Na to traktorové čerpadlo to ide pomali.Chcem dať velké externé,ale ako ho napojiť na kardan-napriamo cez domec najjednoduchšie.Ibaže vývodák je pravotočivý,pohlad zozadu a čerpadlo sa musí točiť do lava.
- fabikmiroslav
Díki.Nevieš mi poradit,čo s tým čerpadlom.Doma nemam žiadnu prevodovku,čo by menila smer otačania a ktomu ešte to komplikované prepájanie(rozne hriadele).Tu som videl,iba napájanie z traktora(mam teraz),alebo elektromotor.Keby sa tak dal prefázovať 6901 motor
Konečne ma štiepačka svoj hyd. okruh.Dal som 40 litrové čerpadlo,je to rýchlejšie ako z traktora,ale nazad sa tomu nechce-ide to ztuha až pridusí 5,5 kW el. motor.Nechapem dole ide v pohode a naspet je problem
slabej obal sylná tyč,jde to spátky stuha ale zase rychle ne?
Problem bol v tenkej hadici.Valec sa plní 40 litrami ale vyprazdnuje sa ešte viac.Myslel som že je zlý rozvadzač,po výmene hadíc ide tak jak má