Tříbodový naviják

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
DYK

Re: Tříbodový naviják

#166 Nový příspěvek od DYK »

Hm, tak to by mě zajímalo, kde bych měl vzít ty "papíry" na svoje adapréry. Jsou tovární výroby jen letité a tudíž určitě z dob, kdy nic takového (smysluplného) ještě neexistovalo. Znamená to snad, že se vystavuji možnému riziku a vlastně nejsem schopen to změnit?
Možná míchám hrušky s jabkama, ale vzpoměl jsem si na vozejky na lištu kombajnu. Kdyby tyto věci měli TP pak by podle mne měli RZ.Když nad tím podumám, nemůžu říci, že bych na nějakém značku viděl. Pochybuju, že tito provozovatelé vědomě pozušují zákon.
Asi už vypadám jako plb, ale fakt to prostě nechápu.
Debatu UNIFORESTU jsem samozřejmě četl a zase, podle mého chorého rozumu jakýsi atest či TP dostal jakýsi výrobce na svůj výrobek či výrobky a to kdo ho bude prodávat tento atest nebo zkoušky určitě neřeší. Pokud se prokážu dokladem o shodě nevidím důvod potřebné "papíry" nevydat. Kdyby někdo padělal a psal na to UNIFOREST je to jiná.
Znovu opakuju, jsou to jen moje asi choré úvahy.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Vinco

#167 Nový příspěvek od Vinco »

Vídím v tom ještě nadostatky, na dvoukolák by se mněla začít vydávat RZ káždý rok na STK a bábě která ho tlačí bych dal na záda trojůhelník a ještě to zpoplatnit mýtným. Je z toho na blití. Ta byrokracie nás zahubí a vše zaplaví číňani.

DYK

#168 Nový příspěvek od DYK »

Já ti rozumím :smich: Ale abych to dostal do trochu reálných představ, vůbec bych se nedivil novému nařízení,že osoba tlačící nebo táhnoucí ruční vozík o šířce nad 600 mm bude muset mít reflexní vestu, nebo jinou vymoženost.
Ale vážně. Já silně pochybuju, že třeba kluci co si koupili Bobra z Prostějova mají pro jeho přepravu nějaký TP. Jediný TP co mají je pro malotraktor, případně vlek. Porušují při přepravě tohoto zařízení zákon, nebo ne? Nějak ho legálně do lesa dostat musí, aby mohli pracovat a nakoupit nový maloš s různýmy adaptéry a nemít legální možnost je přepravovat po komunikaci se mi nezdá.

traktorista70

#169 Nový příspěvek od traktorista70 »

Nojo... jak jsem se ptal několika prodejců tak na třeba velkej fekál se vystavuje stejnej papír jak na naviják nebo rotačku, jo i bobr by měl mít svůj papír a jak se to dělá??? musíš jej naložit do káry../spz nutné/ a v lese přeložit... známej si tahal koně do lesa..v domácí samovýrobě...a dostal..u přestupkové 20 l. tak si musel koupit vozík na koně tovární výroby.. se mu to vyplatilo ...a jak říka měsíc života...v pr... :ano:

traktorista70

#170 Nový příspěvek od traktorista70 »

Tak chlapi rozhodl jsem se zmapovat trh s navijáky v ČR a vyhlásít hlasování o nejlepšího výrobce ...pokud tu bude někdo chybět tak pište a hlavně hlasujte..
¨Bystroň, Kopřiva, Uniforest, Krpan, Tajfun, Igland, Fransgard, Pfazelt, S + R, Maxwald, Ritter....a PTR, tak dotoho

DYK

#171 Nový příspěvek od DYK »

traktorista70 píše:Nojo... jak jsem se ptal několika prodejců tak na třeba velkej fekál se vystavuje stejnej papír jak na naviják nebo rotačku, jo i bobr by měl mít svůj papír a jak se to dělá??? musíš jej naložit do káry../spz nutné/ a v lese přeložit... známej si tahal koně do lesa..v domácí samovýrobě...a dostal..u přestupkové 20 l. tak si musel koupit vozík na koně tovární výroby.. se mu to vyplatilo ...a jak říka měsíc života...v pr... :ano:
Ty já nevím. Dovedeš si představit nakládat rukama na vlek třistapadesáti kilový vercajk abys ho na poli zase těma samemejma rukama složil a tak pořád dokola? Jak jsem psal, mám nářadí za traktor tovární výroby ale z dob, kdy byli lidi asi ještě normální a žádný "techničáky" na kus železa nedávali. A takových je nás zde mraky, si myslím. Co mám udělat proto, abych měl vše co je třeba a jak má být? Proč se zde všichni honíme za RZ na traktory, když za něho něco dám a vyjedu mohu být stejně v prdeli tak jako tak. Jen tak bez ničeho (nářadí ap.) stejně nejezdím. Na výlety mám auto. Jen kvůli vleku? To je trochu málo, ne?Prosím vás nezlobte se ale já to stále nechápu.

hamstr

#172 Nový příspěvek od hamstr »

No ,taky řeším koupi navijáku a už jsem ho vlastně i objednal. Objednal jsem taky typ uniforest 40 eco. Ted ale nevím jestli jsem se neunáhlil. Cena je sice dobrá,ale pokud člověk porovná parametry a výbavu,je 40eco o 40kg lehčí než typ 35e a postrádá spodní vodící kladku. Rozměrově je sice širší a vyšší ale ta váha mě překvapila.Doufám že to nebude na úkor třeba síly materiálu.Typ 40 E už váží nějakých 290kg,což je docela podstatný rozdíl. Navijáky nemaj ještě v Březové na skladě,tak nevím jestli nemám objednat něco jiného. Další věc co mě překvapila že nějaký typ 40 ECo na oficiálních stránkách http://www.uniforest.com vůbec neexistuje,což moc důvěry nebudí. Tak nevím....může prosím ještě někdo kdo vlastní ten model 40 eco napsat jak je s ním spokojeny a jestli nepostrádá při přibližování tu spodní kladku?? Díky za nazory a třeba by nebylo od věci kdyby se k tomu vyjádřil i někdo od uniforestu.

pepa.traktor

#173 Nový příspěvek od pepa.traktor »

já teda nevím ale na jejich stánkách 40 ECO znaj http://www.uniforest.com/40_eco.php. spodní kladku dávají na navijáky vyšší třídy a podle mě to tam není potřeba ,vlastně asi ani nevím na co je to přesně určený,spekulace moje že při odtahování kulatiny na skládku tě to ze zadu tolik nekope je to na kratší vzdálenost utažený za navijákem a asi se to používá až na několika kubíkové kmeny.Myslím že s tou kladkou se i hůře vytahuje lano,je to prostě další vec se kterou se musíš přetahovat.spíš koukej na http://WWW.B-agro.cz TAM JE TO V ČEŠTINĚ. Spíš napiš za co ho upneš a co od něj čekáš,na kolik hektarů a tak.
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

hamstr

#174 Nový příspěvek od hamstr »

A jo čoveče..tak to je zajímavy....když si dáš němčinu tak se tam tenhle typ neukáže http://www.uniforest.de/gozdarski_vitli.php :typek: Bohužel po angelsku nepanimaju :nene: No zatim to budu mít pověšený za 6718 a vytahám s tim zhruba asi 300 kubíku za rok,ale chci koupit něco silnějšího s předkem a možná i té hmoty bude víc. Ale každopádně to není na každodení tahání. Ale zas si řikám když už,tak at to trochu něco vydrží.

pepa.traktor

#175 Nový příspěvek od pepa.traktor »

podle mě to se z mechanického ovládání navijáku zblázníš při 300m3 bych volil něco většího a s dálkou,je to o financích :ano: :prace:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Honza50

#176 Nový příspěvek od Honza50 »

300kubiků za rok zase není tak moc. To se dá v poho i bez vysílačky. Za 6718 je 40eco dobrá volba.
zetor 5748, Belarus EO 2621

traktorista70

#177 Nový příspěvek od traktorista70 »

Ahoj, co znám chlapy co tahaj profi v lese tak 300 kubíku máš na 14 dnů. Ale znám jednoho co na Uniforestu 35E udělal za 14 měsíců přes 10.000 kubíků a měl originál lano. Pokud máš prachy tak kup elektrohydrauliku, ale si myslím že je to zbytečný. Eco jsem viděl a oproti 40E je to drobek, říkají že je to model ECOnomic..je o 100 kg lehčí. Hlavně má ve vnitř tenčí řetězy a abys neměl problém.

Pro Dyka: co dělat??? musíš volat někam na DI..nebo Městský úřad...ať ti poradí, ale z vlastní zkušenosti vím, že nic neví..

A kdepak máme kolegu AGROPOLA..a pana právníka Hložka??? Hm..už asi slaví vánoce..... :box:

pepa.traktor

#178 Nový příspěvek od pepa.traktor »

pro Honzu a Traktoistu--samozřejmě že si myslím že to ten naviják vydrží,ale pán se nejdřív moc nevyjádřil co stím zamejšlí za výkony a šlo mu o spodní kladku a tu ECO40 nemá v nabídce a jestli přemýšlí o nárůstu m3 tak pro větší pohodu při práci bych vážně volil o málo více.Tu ECO 40 máme doma a spokojenost na pvním místě a je to hlavně o penězích při nákupu.Těžař v lese dělá v průměru 500m3 za měsíc a proto 300 za rok není moc to přiznávám jen sem chtěl ze svých doposud poznaných a vypozorovaných zkušeností při nárůstu těžby do budoucna volit větší naviják-za 67 zetorem jinak dostačující volba. :ano: 8)

hamstr

#179 Nový příspěvek od hamstr »

Kluci díky za názory a rady. Zkusím to eco 40.Myslím že tech 300 kubíků bude strop a pokud ne,tak časem tohle prodám a koupím něco většího. Hlavně mě šlo o něčí zkušenost s tímto modelem a pokud pepa traktor pěje chválu,tak doufám že budu taky spokojenej. Mám hafo jiných investic bohužel,takže každá pětka dobrá.

kůrovec

#180 Nový příspěvek od kůrovec »

[quote="pepa.traktor"]pro Honzu a Traktoistu--samozřejmě že si myslím že to ten naviják vydrží,ale pán se nejdřív moc nevyjádřil co stím zamejšlí za výkony a šlo mu o spodní kladku a tu ECO40 nemá v nabídce a jestli přemýšlí o nárůstu m3 tak pro větší pohodu při práci bych vážně volil o málo více.

Chlapi , ta spodní kladka je vynikajícií věc,pokud taháš do boku.Pokud máš lano jen v horní kladce , tak na to hrozně velký pozor , stačí mžik a i velký traktor leží na boku. Jinak já mám Uniforest 35E a oproti 40eco je celý ze silnějších plechů (hmotnost 197kg) Používal jsem ho ještě se Zetorem 5011 a v pohodě , teď mu budou 3 roky a závady byly pouze 2x přetržený hnací řetěz a teď jsem dělal nové hnací řetězové kolečko.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“