UNIFOREST

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor

UNIFOREST

Re: UNIFOREST

#17 Nový příspěvek od UNIFOREST »

Pro informaci uvadím v příloze Akreditaci dovozce:
Přílohy
Akreditace1.jpg

traktorista70

#18 Nový příspěvek od traktorista70 »

Tak kdo má tedy pravdu.... :-/ :vztek:

127helger

#19 Nový příspěvek od 127helger »

normalně smazat a nakopat do prdele, toto je sprostá reklama, kdokovil v ČR prodává tyto navijáky musí na ně dát ze zákona 2 roky záruku, takže serte na někoho kdo tu co píše a kupte si to kde chcete, třeba i jiné firmy mají třeba licenci přímo od výrobce.

malotraktorem

#20 Nový příspěvek od malotraktorem »

Vážený pane praktický lékaři,
nevěnuji se oblasti hospodářské, protože u sporáku a dřezu na nádobí mě to nikdy moc nebavilo a tak dělám obchod. Právu jsem se taky nikdy profesionálně nevěnoval, takže je možné, že mi některé souvislosti unikají, ale vždycky jsem si myslel, že právo je postaveno na logice, a tak si prostě nemohu odpustit reagovat na logiku, že kdo neumí moc anglicky a německy, neumí ani česky. To je prostě krásná dedukce!
Nerozumím ani tomu, co v terminologii hospodářské nauky znamená pasivní dovoz. Ale to mi přijde nepodstatné stejně jako věta, pro kterou chcete podávat žalobu (mimochodem, pokud skutečně pracujete zadarmo a máte energii, měl bych pro Vás zajímavější špeky).

Co mi přijde podstatné je Vaše argumentace postavená na praktických znalostech (pravděpodobně) let dávno minulých s akcentem právní stránky a absencí marketingových zkušeností.

Vznik tohoto tématu já osobně chápu jako snahu upozornit zákazníka to, jaké rozdíly v tzv. totálním produktu s sebou nese koupě z odlišných distribučních kanálů.

Jestli Vám to, že oficiální importér zavede na nějakém novém trhu nový výrobek, vytvoří mu marketing, legislativní a servisní zázemí a potom v příhodný čas si někdo jiný spočítá, že on na tomto může parazitovat bez nákladů, tudíž nastaví cenu oficiální ceník - motivační sleva (strategie znáte výrobek AB, co stojí normálně CD? Tak ode mě ho můžete mít za CD - EF) připadá jako konkurenční prostředí, po kterém dychtí EU, já tento názor nesdílím.

Souhlasím s Vámi, že si můžete koupit co chcete, kde chcete. Ale ani jsem nezaregistroval, že by Vás někdo nutil kupovat pouze z jednoho zdroje.

Podle mě je podstatné, aby měl každý zákazník dostatek objektivních informací, na základě kterých se může rozhodnout koupit tam či onde. Všude to totiž nikdy stejné není. Ani v EU ani v rámci jedné země ani v jednom kraji. Jako starý praktik by jste měl vědět, že jsou lidé poctiví a pak ti druzí. S někým jde udělat dobrý obchod a s někým ne. A to myslím obecně a na nikoho nepoukazuji.
Váš názor ohledně reklamace a záruční doby respektuji. Máte pravdu, zákonem je to tak dáno. Příběhy do pořadů tipu Občanské judo, Černé ovce atd. si píší asi sami redaktoři.

A závěrem Váš největší omyl a to otázka homologací. Vaše představa o dokonalé jednotné legislativě EU je opravdu velmi naivní. Omluvou Vám budiž právě to, že skupina zemědělských či lesnických pracovních strojů tvoří možná největší výjimku v jednotnosti a každá členská země má doposud své vlastní normy a v praxi to pak v některých případech znamená třeba i to, že stroj, který smí být provozován v Itálii nelze v ČR vůbec schválit.

Takže asi toliko a i já se na závěr obrátím ke čtenářům této diskuze s jednou svojí životní zkušeností:
Nevěřte nikomu, když Vám něco nabízí zadarmo (platí i pro právnické služby), většinou to totiž stojí za hovno!

antiuniforest píše:Dobrý den.

I já bych rád joko starý praktik přispěl do diskuse.
Pracoval jsem jako právník právě v oblasti hospodářké.
Tato diskuse se tu vede myslím od neděle tohoto týdne. Navštěvuji toto fórum jen zřídka snad jen z nostalgie nad českými stroji.
Pán (paní) která je zde podepsaná jako Marjeta Podlesnik opravdu ve firmě Uniforest Slovenia pracuje a dokonce na pozici, na které je zde uvedena.
Zavolal jsem jí, ale anglicky moc neuměla a německy tak to bych ani nenazval. Těžko tedy mohla napsat tento dopis v jazyce českém. Vysvětlení je pouze jedno. Agro Březová "výhradní" dovozce píše tyto příspěvky do diskusí sama.
Budu vás tedy oslovovat firmo AB.
Mezi Vámi a výrobcem navijáků firmou Uniforest existuje smluvní ujednání o prodeji jejich výrobků u nás a provádíte zde aktivní prodej.
Jsou tu ale ještě i další prodejci těchto navijáků, kterým to zákon a pravidla hospodářské soutěže dovolují a prodávají ten samý výrobek. V tomto případě jde o paralelní pasivní dovoz.
A to je to oč tu běží.
KONKURENCE.

Vážení z AB. Uvědomte si, kdy byla zrušena bloková vyjímka a netvařte se tak, že nikdo zde nesmí prodávat to samé co Vy. To by veškerá mezinárodní ujednání byla k ničemu a my si mohli koupit jen to, co Vy nám dovolíte.
Už vůbec není možné věřit tomu,co zde píšete o homologacích. Pokud tuto homologaci dostal jmenovaný výrobek ve Slovinsku, platí samozřejmě v celé EU!!!
Je zdrávo, že zde na trhu takováto konkurence je a Vás nutí a nebo bude nutit ke snížení cen.
Já osobně se vůbec nebudu bát koupit takovýto levnější výrobek. Ze zákona je přece jasně dáno. Reklamaci vyřizuji tam, kde jsem koupil. No a záruka je zákonem také dána. 2 roky!!!

Vaše věta "Proti neoprávněným prodejům v ČR a SR budeme realizovat sankce" je první věc k žalobě na Vás.
Vy na nic takováho, právní ani jiný nárok tomu podobný, nemáte. Sám a zcela bez honoráře se postavím za takovéto dle Vás "neoprávněné prodejce".Budete li takovýmto způsobem hrozit lidem, sám podniknu kroky u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně.

Čtenáři této diskuse.
Nenechte se zastrašit praktiky které zde provádí firma AB.

Judr. Hložek Roman

sipsk

#21 Nový příspěvek od sipsk »

Vážení diskutujúci,
som zástupcom výrobcu navijákov UNIFOREST v SR a dovoľte mi, aby som krátko reagoval na niektoré články, ktoré sú tu popísané. Pravdupovediac, dodnes som ani netušil, že takéto fórum existuje, no po info od firmy UNIFOREST som si ho prehliadol a jednoducho mi nedá nereagovať. V prvom rade, nebudem reagovať na invektívy, ktoré niektorí ľudia v tejto diskusii používajú a taktiež tu nepíšem preto, aby som niekoho presviedčal, nedajbože nútil, kde a čo si má kúpiť. Každý má svoj rozum, vie si vytvoriť svoj názor a podľa neho sa zariadiť. Píšem iba preto, aby som ľuďom, ktorí tu čítajú rôzne vyjadrenia a ohlasy sprostredkoval aj názor z opačnej strany, t.j. ako predajca, nie ako zákazník. Takže zopár postrehov, ktoré sa mi tlačia na jazyk. Ale ešte predtým odkaz pre pána FERO 873: Vážený pane, tie fotky si kľudne môžete nechať, nemusíte ich nikam posielať, ani ich zmazávať. 8) Takže to bolo na odľahčenie.
A teraz k tomu môjmu osobnému názoru: Firma UNIFOREST zaregistrovala v niektorých krajinách rôzne špekulatívne transakcie so svojimi výrobkami (tí o ktorých hovorím, predpokladám, že sa aktívne do tohoto fóra zapájajú) a preto sa snaží túto situáciu riešiť aj formou informovania svojich potencionálnych zákazníkov aj formou cez internetové fórum. Mám však pocit, že niektorí ľudia to neberú ako informáciu, o ktorej by mali vedieť, ale skôr to berú ako útok na nich, no nechápem prečo (ja som nikde nenašiel, že by Vám v tých článkoch p. Podlesnik zakazovala kúpu ich stroja niekde inde. Iba napísala, kto je ich zástupca a že nesúhlasia s nejakým "podomovým" predajom svojich výrobkov a že môžu pri takejto kúpe nastať v budúcnosti problémy). Verte, že ČR a SR nie sú prvými a ani poslednými krajinami, kde sa takýto kvázipodnikatelia našli a tak ako ich hviezdička rýchlo zažiarila, tak aj rýchlo zhasla. -pokračovanie-

sipsk

#22 Nový příspěvek od sipsk »

Čo sa týka konkurencie, za seba môžem povedať, že sa konkurencie nebojím. Dokonca za konkurenciu ja osobne považujem niekoho iného. Už iba pár poznámok k nepravdám, čo tu odzneli. Čítal som tu článok nejakého právnika, ktorý tu už skoro podával žaloby. Je mi to smiešne aj reagovať, lebo pojem "pasívny dovoz" :smich: čo to je? Asi mám nízke vzdelanie, ale to som veru nepochopil. Ale chcel som o inom. Ten pán tam písal o tom, že telefonoval s p. Podlesnik. S úplnou vážnosťou a vďaka viacerým mojim osobným skúsenostiam tu vyhlasujem, že p. Podlesnik ovláda plynule nemčinu a počas rozhovoru jej nerobí problém presť z nemčiny do angličtiny. Bol som viackrát priamym učastníkom takýchto rozhovorov. Takže sa pýtam, kam to ten pán vlastne volal a s kým, alebo volal tam vlastne? Alebo chce všetkých iba ohúriť svojimi jazykovými znalosťami a právnymi výrazmi ako "pasívny dovoz"??? Nech si každý vytvorí názor sám pre seba. Moj názor je, že plne súhlasím s vetou prispievajúceho malotraktorem: citujem "Nevěřte nikomu, když Vám něco nabízí zadarmo (platí i pro právnické služby), většinou to totiž stojí za hovno!" A vážený pán právnik, som veľmi zvedavý na tie Vaše kroky: citujem "sám podniknu kroky u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně". Na to nech si tiež každý spraví názor. Ale už som toho dosť napísal, takže končím. Prajem Vám pekný víkend a všetko dobré.
S pozdravom
Ing. Ján Zelienka, SIP SK s.r.o.

traktorista70

#23 Nový příspěvek od traktorista70 »

Vážení kolegové, koukám na diskuzi v lesnické technice již delší dobu a diskuse se skutečně svrhává někam jinam. Tak jsem se rozhodl podívát teda na situaci jaká je. Dohledal jsem si jednoho s prodejců o kterém se tady píše a cestou z Budějic, jsem si trochu zajel, se kouknout k prodejci do Jindřichova Hradce. Bohužel jsem našel skutečně několik navijáku UNIFOREST mezi hromadou šrotu a na otázku co se servisem mi byla podaná informace , že se nekazí a v případě problému mi to opraví každý zámečník nebo kovář , a kdyby bylo nejhůř tak tu přece má fabrika školené lidi. Otázka co s dokladem, když to chci na živnost není problém. není až v tom , že fakturu mi vystaví a pošlou ze Slovinska . Ale pozor musíte něco přidat bokem na cestu a na to doklad není..... Tak vážený pane Hložku, co se zárukou?? Budu si to tam vozit???myslím tím Slovinsko... k výrobci to z Brodu mám asi 600 km. Pokud se budete chtít taky tam zajet podívat tak klidně písněte o adresu. A další věc koukal jsem na netu na prodejce a zároveň na uvedené forum, kam to nyní píšu a došlo mi, že vlastně zavše tady může člověk s nikem agropol....který i uvedenou diskuzi o navijácích založil. A ze všech tahá informace a zároveň nás posíla někam do Tábora. Ale celej net je zasypanej inzerci tohoto zřejmě chlapíka aspoň jeden odkaz pro názornost http://stroje.bazos.cz/inzerat/4681949/ ... forest.php ale pozitivum toho je že uvádí cenu 1 kč..... A aby toho nebylo málo tak jsem se zastavil i v Humpolci, tam jsem dostal dokonalej výklad včetně všeho co se tady uvádí. A pokud Vás to zajímá údajně v ČR servisujou přes 300 navijáků, což je pro ně asi nelechká práce. Tak je to stejně na nás....kam půjdmeme a své peníze dáme. A myslím si, že žlutá je dobrá.... a pokud si někteří myslíte, že to sem nepatří?? Já si myslím opak, je třeba získávát touto cestou informace, a myslím si že to mělo být spíše varováním a ne reklamou co tu někteří uvádíte. A za to by se mělo spíše poděkovat... :potlesk: 8)

traktorista70

#24 Nový příspěvek od traktorista70 »

ještě prosím ,,agropola,, o vyjádření...a všechny o svůj názor.... :chytry:

sipsk

#25 Nový příspěvek od sipsk »

traktorista70 píše:ještě prosím ,,agropola,, o vyjádření...a všechny o svůj názor.... :chytry:
Tak to sa obávam, že sa už asi nedočkáte. :pc:

traktorista70

#26 Nový příspěvek od traktorista70 »

8) máte pravdu... stejně se najdou takový co si to koupí se slovinskou fakturou a pak budou nadávat na značku..a na všechny prodejce..že mu to níkdo nechce opravit..a ČOI... vám jen :potlesk: asi proto to tu fabrika rozpoutala... si aspoň myslím :chytry:

traktorista70

#27 Nový příspěvek od traktorista70 »

V Uniforestu mají pěkné novinky. Asi se vydali cestou profesionálů a začali dělat pevné dvojbubnové navijáky, jen cena je jinde. Zřejmě se rozhodli konkurovat i v jiných sekcích...otázka jak v dnešní době celé hospodářství v lese dopadne. :nene:

super 50 sk

#28 Nový příspěvek od super 50 sk »

mne vsetky navijaky z retazou pripadaju ako cinske hoby ,a ku tej konkurencii zahanat zakaznikov v krize s tym ze nekupili navijak u mna skodovku vam v zaruke opravia v hociktorom znackovom servise je to o pristupe k zakaznikovi

vh

#29 Nový příspěvek od vh »

tak tieto navijaky vyrabaju u nas vedla baraku. http://www.apex.szm.com/ teda videl som tam ramy(stity) a nejake bubny ostatne pajsle asi montuju Slovinci. obcas tam vidiet aj Valtru ked to testuju.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od McPeci »

sorry že toto znovu otvírám ale to je moc :D tady kdosik z uni-kdovi čeho ohání ministerstvem dopravy... kolik z vás má traktor s tp?? či oficiální lesní nástavbou? no a s tím úrazem :D kdo z vás má na sekerce neoriginální topůrko?? už jste se někdy zranili ???? pro každého dle uvážení ;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“