Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rychlerostoucí topol
U nás parajasany taky rostou jak plevel, a město je řeže, protože to roste hned za dědinou a dál. Takže aby sousedi nemuseli pořád vykopávat nálety.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Chci se zeptat topolářů, kteří už kácí a vozí dřevo do dřevníků. V zimě pokácené topoly necháváte proschnout na plantáži, nebo je dáváte rovnou do dřevníku? Mám strach, aby mi to neplesnivělo. Měkké mokré dřevo v kůře je riziko.
Já nějaký nasázel, nějaký nálety i nakácel (průměr od 5cm do 60cm) hoří to dobře. Jinsk to roste všude, každá spára mezi obrubnikama, kazda prasklina v betonu, v zamkovce... Vsude. Jediná obrana trhat, sekat. Orezanej pařez umí i 4metrovy šlahouny za rok.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
O tom to je. Nechci vysadit a už se nezbavit. To by mě asi sousedi proklínali.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Tož za plotem jich roste dve sta, u me jich bylo stovky, a po vyčištění pozemku se to stejně ukazuje, takový rezidua. Takže jsem to bohatě zredukoval.
Zavléct to někam to neee, pokud to tam je a zkulturnis to do nějaký formy... Jinak sázím hlavně habry a platan javorolisty, až trochu vzrostou pajasany půjdou k zemi.
Zavléct to někam to neee, pokud to tam je a zkulturnis to do nějaký formy... Jinak sázím hlavně habry a platan javorolisty, až trochu vzrostou pajasany půjdou k zemi.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ahoj, po x letech jsem se z důvodu změny majitele pozemku rozhodl zrušit Topolánky, tak že už tři dny chodím s vnoučkem kácet, odvětvovat, porcovat a uklízet, denně jich uděláme 40-50 a táhnem domů, až to doděláme, tak mi soused vykope pařezy traktorbagrem .
pepča: Po zkaceni hned rezu na spalky a stipu, vyrovnam okolo baraku ke stene na jizni stranu a na podzim s tim uz zatapim. Na zatop staci jeden dva spaliky nastipat.
Letos budu vysazovat silnejsi "vetve", mam motovej vrtak, tak to pujde jedna basen. Jap topoly jsou snad jediny stromy co me tady nenicej hryzci.
Zdravím chlapi. Chcel by som na jar zasadiť pár japonských topoľov na zastabilizovanie navezeného svahu. Bude táto drevina nato vhodná a kde by som zohnal sadbu?! Najlepšie okolie Bytče alebo Žiliny.
Díky moc za rady.
Díky moc za rady.
Napíš užívatelovi "sparge" - vlani mi prišlo 50ks 3cm hrubých a 1.5m dlhých prútov od neho za 40evri , z toho si 20 eur ukradla pošta. Chytili sa všetky a sadil som ich akučkou a vrtákom.
Ok. Dík za radu. A ako hlboko to treba sadiť?!
Naposledy upravil(a) hobr dne čtv bře 04, 2021 4:31 pm, celkem upraveno 1 x.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Hobr - diky Už som starý a mám "hosipa"
Dával som ich 50cm hlboko podla návodu.
Dával som ich 50cm hlboko podla návodu.
Na zpevneni zalezi jak moc prudky to mas. Topol ma koreny hodne po vrsku co jsem si,vsimnul. Jak hliboko jdou to asi bude vede ten, kdo uz plantaz musel likvodvidovat. Vrba mozna udela lepsi praci a jeste budes mit matwrial na pomlazku
harijaro: není lepší tam dát něco dlouholetého? Topoly musíš do 7let pak pokácet.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.