Dotaz
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Dotaz
Dík za vysvětlení, jestli to dobře chápu, tak to funguje takto?
Nejsem strojař, tak nevím jestli by to takto mohlo být.
Měl bych k tomu ještě pár otázek. Jak mám na obrázku mezi řetězovým kolem a bubnem na lano "mezikus pro lepší tření" tak je tam něco? Nějaká spojková lamela?
A dotaz pro orly:
Když pak navineš klády, máš je třeba 0,5m nad zemí a dojedeš tam kde je chceš složit. Tak jak pak vytrhneš tu pojistku z rohatky? Asi na ní bude docela tlak od těch klád, takže to jednoduše nepude. Jediné co mě napadlo, tak to o kousek popotočit přes vývoďák traktoru, ale zase ta páka mi přijde krátká na to, abys na ní dosáhnul z traktoru...
Měl bych k tomu ještě pár otázek. Jak mám na obrázku mezi řetězovým kolem a bubnem na lano "mezikus pro lepší tření" tak je tam něco? Nějaká spojková lamela?
A dotaz pro orly:
Když pak navineš klády, máš je třeba 0,5m nad zemí a dojedeš tam kde je chceš složit. Tak jak pak vytrhneš tu pojistku z rohatky? Asi na ní bude docela tlak od těch klád, takže to jednoduše nepude. Jediné co mě napadlo, tak to o kousek popotočit přes vývoďák traktoru, ale zase ta páka mi přijde krátká na to, abys na ní dosáhnul z traktoru...
-
- Kontaktovat uživatele:
Na tý páce je kladka, kterou je provlečené lano na ovládání. Problém je v tom, že musíš vylézt z traktoru přitáhnout náklad a uvolnit západku . Proto jsem to předělal na vzduch . Více foto na " Třibodový naviják "vitas píše:Dík za vysvětlení, jestli to dobře chápu, tak to funguje takto?
A dotaz pro orly:
Toto je nejmenší a nejjednodušší typ od Bystroně ovládaný lanem venku. Jinak k tomu povolování - je to nevýhoda rohatky. Nejdřív se musí kousíček navinout a pak uvolnit rohatku. Pak se povolí páka navíjení a lano se volně odvíjí. V podstatě se může naložit jen tolik, aby při tažení nebyl problém a celý cirkus s povolováním se nemusel absolvovat.
Ještě tu byl dotaz na styčnou plochu mezi bubnem a řetězovým kolem. Nikdy jsem to neviděl, ale v návodu stojí, že je tam výměnná lamela. Jo, a žádná pružina není potřeba - stačí jen povolit sílu přítlaku.
Ještě tu byl dotaz na styčnou plochu mezi bubnem a řetězovým kolem. Nikdy jsem to neviděl, ale v návodu stojí, že je tam výměnná lamela. Jo, a žádná pružina není potřeba - stačí jen povolit sílu přítlaku.
Věci se řeší až když nastanou