Naviják TUN 40
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Naviják TUN 40
Ta páka s tou pružinou ovládá rohatku.
Tak to mas niejake cele prekopane. Lebo origo paka pre rohatku je vpredu s cela skrine navijaka a cez prevodovu skrinu ide hriadel na ktorej konci tesne nad cievkov je zapadka (palec) ktory odystuje a zaistuje cievku. Ta hriadel zapadky co ide skrz prevodovku je delena ma nieco ako predvolic a paka ma tak 3polohy. 1., Uplne odystena cievka odvijanie (paka je nadoraz ku stredu navijaka). 2., potom stredna poloha pakou pritisnes palec zapadky cez pruzinu na rohatku (pri navijani rohatka klepe a pri preruseni navijania ju pruzina automaticky zaisti do zubov rohatky proti samovolnemu odvijaniu. 3., paka uplne vpravo pri blatniku. Pakou zaistis rohatku aby sa ti tahanim kolesami traktora na sklad sama neodystila. Aspon tak to funuje mne v robote na TUN 40 ktory je vlastne to iste ako TNP. Chcelo byto detailnejsie foto kde je ta paka privarena.
Ok, asi to mám nějak upravené, to co říkáš má smysl.
Mne to pride tak ze ta original paka co ide cez prevodovku a ma ovladat palec bola asi nefunkcna a niekomu sa nechcelo otvarat prevodovku aby to sfunkcnil tak len navaril tu dalsiu paku priamo na palec. Kazdopadne ked zhodis veko navijaku tak to zistis
UKT 7045
Naviják Tun 40
Zdravim.Potřebuji poradit s předěláním navijáku tun do etáže traktoru.Aby šel nějak lepší odpojit od traktoru.Nechci ho přišroubovat na trvalo .
-
Byl by někdo ochotný mi vyfotit detailně jak máte řešenou,udělanou brzdu na tun 40 a také vzduchové válce na ovládaní navijáku.Předem díky
-
Naviják tun 40
Dobrý den,je tu někdo kdo vlastní tento naviják a poskytl by pár rad?Děkuji
-
navijak TUN 40 prosim o radu
Prosim o radu.
Omlouvam se, jestli uz se to tady resilo, ale nenasel jsem.
Potreboval bych schema zapojeni el ovladani na vzduch.
Nemate někdo planek a nebo zkusenosti se zapojenim na zetor 7245.
Predem moc diky
Omlouvam se, jestli uz se to tady resilo, ale nenasel jsem.
Potreboval bych schema zapojeni el ovladani na vzduch.
Nemate někdo planek a nebo zkusenosti se zapojenim na zetor 7245.
Predem moc diky
Re: navijak TUN 40 prosim o radu
Na to asi potrebujes viac ako plan s napojenim. Tam treba vyrobit cele upravy.
-
Re: Naviják TUN 40 stavba
Ahoj! ... rád bych si předělal 7245 horala na UKT... koupit tun40 dneska jde... Dotaz ale zní jak to vše zapojit a zda si posvářet štít, nebo jen traverzu. Předělával z Vás už někdo takto? Otázka je zda se to vyplatí, vzhledem k tomu že jsou dnes už navijáky do 3bodu. Za jekékoli poznatky díky!
Ovládání navijáku tun 40
Chlapi kde se dá sehnat nová krabička ovládání navijáku tun 40? Ta co je v kabině traktoru?
Re: Ovládání navijáku tun 40
Já bych to zkoušel u výrobce.
Toho ovládání samozdřejmě.
Toho ovládání samozdřejmě.
zetor 7745 a naviják tun 40
Ahojte kolegové. Potřeboval bych poradit. Na mém z 77 mám naviják TUN 40 s klasickým štítem, co se zabodne do země při tahání. Chci se ale zeptat, jakou máte zkušenost s navařením závěsu na tento štít pro vlečku. Potřebuju to nějak vyřešit, abych mohl zapojit vlečku za naviják, natahat si lano, vlečku zapojit a odtáhnout. Vydrží to ten štít? Nebude ta vlečka v závěsu na štítu plavat? Vlečka je klasická 3 stranná sklápěcí a prázdná hmotnost cca 1 tuna.
Re: zetor 7745 a naviják tun 40
Máš velky štít, alebo len horskú vzperu? Ja len preto že spomínaš štít a popis funkcie sa hodí skôr na vzperu
Re: zetor 7745 a naviják tun 40
Mám toto https://joeforestpay.rajce.idnes.cz/Zetor/1513009551
Závěs pod navijákem je, ale v něm moc důvěru nemám a nevyhovuje mě umístění.
Závěs pod navijákem je, ale v něm moc důvěru nemám a nevyhovuje mě umístění.