Nakládání dřeva

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Béďa 17

Re: Nakládání dřeva

#46 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Mluvíš mi z duše.Ty cca 2000kč nejsou tolik aby to člověk nerisknul.Jak jsem již psal,bylo by zajímavé slyšet názor člověka který tento způsob používá.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

Vladimír Šimo

#47 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

asi by bylo dobrý zauvažovat o ručně otočným rameni s hydraulickým zdvihem na pístnici. já jsem furt na vážkách jestli na to rameno dát elektrickej nebo ruční navijáček. doteď dlouhý kusy (vesměs 4m, někdy kápku delší) nakládáme nakulováním přes dva ruční navijáky. to je ale zdlouhavý a musej točit dva najednou, jeden by se z toho opupínkoval...

Béďa 17

#48 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Já si myslím,že pro jednoho člověka je lepší to zavěšení na těch řetězech.Kvůli tomu,že to pomáhá táhnout te středu káry když nestojí úplně rovně.Když by byli na nakládání dva lidi,tak je to o dost lepší a je potom víc možností,ale já jsem sám,tak proto se mi zamlouvá tento způsob.
Zetor 25 A

cont33

#49 Nový příspěvek od cont33 »

ak chodiš na drevo zetorm co mas v popise tak si urob do ramien malý zeriav na konci mozes mat klieste ovladane druhým okruhom z hydrauliky a naložiš co potrebujes a aj zložíš. navijakom by som to nekomplikoval. Ja som to tak mal kedysi davnno. na klieste boli použite zuby z unhz500 tie čo su na slamu
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Béďa 17

#50 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Jenže já potřebuji naložit dřevo tam kde leží po zkácení a ne ho přetahávat na místo kde se budu moci motat z traktorem při nakládání zadkem traktoru.
Zetor 25 A

Hranostaj

#51 Nový příspěvek od Hranostaj »

Tady jedno videjko pro zasmání
https://www.youtube.com/watch?v=A9Iz8dCr4-A

pav.

Vyvážení dřeva

#52 Nový příspěvek od pav. »

Dobrý den, řeším vyvážení dřeva z lesa ke zpevněné cestě, dřevo je ve 12ti metrových délkách. Potřebuji poradit na čem a hlavně jak nakládat? Mám zetora 3011.
Díky za rady a inspiraci.

honzasl

Re: Vyvážení dřeva

#53 Nový příspěvek od honzasl »

1) vytahat normálně za traktorem na řetězu k cestě, trochu srovnat a pockat na tatru

2) domluvit s odběratelem délky a rovnou v lese připravit výřezy a pak dle bodu 1)

Kolik toho je?

pav.

#54 Nový příspěvek od pav. »

Mám to ke zpevněne cestě cca 1,5 km, takže po jednom nereálné, a musí to být ve 12ti metrových délkách, teď je to 30 m3, ale na jaře budou další ☹, holt kurovce je surové.

vitex

#55 Nový příspěvek od vitex »

Ono Ti nic jiného nezbude,než to tahat po jednom.Nebo si dozadu pořiď řiditelnou nápravu(např.přední z Forda-dodávky) a dej na ní třeba tři.Budeš k tomu potřebovat ještě jednoho pracovníka a z kopce to neubrzdíš.

honzasl

#56 Nový příspěvek od honzasl »

Inu, tady je každá rada těžká.

30 m 3 - buď to bude po jednom, nebo po 2 kusech a zabere to půl dne práce a nějakou naftu, nebo si objednat profíka s příslušnou technikou. Možná že to bude docela drahé dříví. :)

jhamos

#57 Nový příspěvek od jhamos »

Jestli máš problém to tahat a je toho ,,jen" 30 kubíků a nepotřebuješ to pro sebe na řezivo,tak to rozřež do paliva... Dnešní cena výkupu je taková,že se ti skoro nezaplatí částka kterou někomu dáš za práci.

pav.

#58 Nový příspěvek od pav. »

Na palivo toho mám dalších 50m3, a začíná být problém to prodat, takhle zavolám a odvezou to, i když za skoro stejnou cenu, takže to není otázka peněz ale odbytu.

jhamos

#59 Nový příspěvek od jhamos »

Tak to potom jo...
A používáš rozpěrku do ramen? Já když neměl naviják,tak sem měl rozpěrku z účka cca 80mm mezi rameny a couvnul sní nadoraz ke kmenu nebo i kousek pod něj,nakrátko uvázal a při tažení trošku nadzvedl hydraulikou,hned se jelo o něco lépe.
Jestli to není tajné,tak za kolik se dá u vás ted prodat kubík ve dvanáctkách? (předpokládám asi čína,ne? )
Já mam venku ještě cca 180kubíků a přemýšlím,že objednám mobilní katr a pořežu a uskladním.

pav.

#60 Nový příspěvek od pav. »

Copak o to naviják mám, z lesa na louku je to paráda, ale k silnici je to daleko, cena by měla být 600kč/m2, na palivo 500kč/m3

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“