štípačka poraďte
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: štípačka poraďte
Děkuju za postřeh,v hydraulice se vůbec nevyznám.
Po jakém čerpadle se mám tedy dívat,jestli mi můžete uvést co nejvíce parametrů,ať vím co shánět.Popřípadě kdyby někdo měl na prodej,tak bych koupil.
Díky
Po jakém čerpadle se mám tedy dívat,jestli mi můžete uvést co nejvíce parametrů,ať vím co shánět.Popřípadě kdyby někdo měl na prodej,tak bych koupil.
Díky
Piest je dobrý a ak chceš použiť ten 3kW elektromotor,tak čerpadlo by som volil podľa toho. Tlak by som dodržal tých 160Atm=16MPa(aby to malo silu okolo 8ton,nechce sa mi presne počítať)a aby to ten motor zvládal,tak prietok maximálne 26l/min,aj to by sa už pri stálej prevádzke motor prehrieval,takto to bude mať pri plnom tlaku odber 7kW,čo by ten motor ešte mohol zniesť,no myslím,že 20l/min by bolo akurát. Pri 20l/min by sa piest úplne vysunul za 11,5 sekundy a zasunul za 7,3 sekundy,čo je myslím celkom v pohode. Nepočítal som straty atď.
Navyše vysunutie celého piestu nebude potrebné zakaždým.
Navyše vysunutie celého piestu nebude potrebné zakaždým.
- xbedla
- Kontaktovat uživatele:
Potřeboval bych slyšet něčí názor, eventuelně radu co dělat - Na štípačku jsem sehnal pístnici z HONa (110mm) vevnitř bylo vidět že už má něco za sebou, i trochu fleky rzi na stěnách. Vyleštil jsem to, manžety byly naprosto v pořádku tak jsem to sestavil, píst úplně zasunul (abych nesemahnul manžety) a na druhé straně ji navařoval (ne kolem dokola, jen na stranách proti sobě). Jenže po schladnutí jde vysunout ze 70cm jen do 55cm.. asi sem ji zk*rvil je nějaká šance, že se jen lehce stáhla a pod tlakem se "zaběhne" a zas bude aspoň nějak chodit?
Pokiaľ je to miesto, kde si zváral zvnútra prístupné skús ho preleštiť. dajú sa kúpiť kotúše do vrtačky alebo vysokoobrátkovej brúsky s nalepenými plátkami brúsneho papiera ja som nimi lečtil vypadané piesty. Ak to je na nejakom neprístupnom mieste kašli na to, ono sa časom piest zaderie.
- xbedla
- Kontaktovat uživatele:
Dopadlo to tak, že se vysune těch 55cm, pak se sekne, poskočí a pak už zas normálně vyjede až do 70cm. Takže jsi měl pravdu
-
Dostala se mi do ruky nabídka agregátu na štípačku i s pákovým ventilem, pístnice pr 85mm, délka 1200mm. Vše vypadá docela dobře, na agregátu je motor 0,75kW, cena za vše 4000,- motor je samozřejmě slabý, tak bych ho vyměnil za 2,2kW, mám ho doma pod ponkem.
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.
Ahoj! potřeboval bych poradit. Mám hydr. štípačku na elektriku. Motor 2,5kw cca 1450 ot., čerpadlo U16, pístnice 1m a průměr tyče 55mm, nádrž cca 11l oleje. Pracuje slušně.
Chtěl bych udělat ještě pohon z traktoru. Možnosti:koupit čerpadlo U16 a hnát to přes převodovku 1 ku 3. Na vývodáku mám 540 ot., přes převodovku to dá cca 1500 ot., pak čerpadlo U16.
Nebo komplet čerpadlo s převodem. Jde mi o to jak to pak sestavit a zkompletovat. Nebude se to dohromady tlouct, nebo je potřeba nějak přepínat mezi hydr. okruhy?
Děkuji za rady
Chtěl bych udělat ještě pohon z traktoru. Možnosti:koupit čerpadlo U16 a hnát to přes převodovku 1 ku 3. Na vývodáku mám 540 ot., přes převodovku to dá cca 1500 ot., pak čerpadlo U16.
Nebo komplet čerpadlo s převodem. Jde mi o to jak to pak sestavit a zkompletovat. Nebude se to dohromady tlouct, nebo je potřeba nějak přepínat mezi hydr. okruhy?
Děkuji za rady
Najjednoduchšie bude zohnať prevodovku aj s čerpadlom. A potom na kompaktnosti, ak to chceš mať všetko pokope budeš potrebovať dva spätné ventily na výstupy čerpadiel, alebo rýchlospojky na výstupy čerpadiel a pripájať čerpadlo, ktoré budeš používať. Alebo za nápad by stálo pripájať prevodovku na hriadeľ elektromotora (trebárz reťazový prevod priamo na hriadeľ ekeltromotora) a mal by si iba jedno čerpadlo.
-
Pokud budeš dělat pohon čerpadla na vývodový hřídel nestavěj to na 500 ot/min náhonu. Vycházej jen ze zvýšeného volnoběhu motoru, kdy máš na náhonu jen necelých 200 ot/min. Ušetříš tím spoustu nafty a hluku traktoru. Moje osobní zkušenost je převod do rychla 3,5 a čerpadlo U 40. To znamená vajíčko a čerpadlo z nakladače UNHZ 500.
Děkuji za radu! koupím čerpadlo s převodovkou 1x3,5. třeba toto http://www.kardanka.cz/hydraulicke-cerp ... 21779.html a převodovku http://www.kardanka.cz/fotografie/velke ... 1732-0.jpg a mělo by to mít stejné hodnoty na výstupu jako čerpadlo U 16.
Jen je třeba dát k čerpadlu na výstupy zpětné ventily nebo rychlospojky a přepínat podle pohonu.
Snad jsem to pochopil dobře. Děkuji
Jen je třeba dát k čerpadlu na výstupy zpětné ventily nebo rychlospojky a přepínat podle pohonu.
Snad jsem to pochopil dobře. Děkuji
Ahoj chlapi, prednoste se omlouvam autorovi ze zneuziju jeho vlakno ale nejde mi otevrit tabulka .XLS co je tu na foru a nechce se mi zakladat zbytecne nove. Jen bych od vas potreboval slyset nazor ohledne hydraulicke stipacky. Mam pistnici o vnitrnim prumeru 125mm a cerpadlo ktere ma max. pracovni tlak 170baru a prutok olej 101l/min je u toho motor 1.75kw. Otazka zni bude to fungovat? Dekuji za odpovedi a jeste jednou se omlouvam autorovi.
Jsem kutil, mám malou dílnu, víc mě nezajímá...
pokial máš čerpadlo 101 l/min tak to bude prietokovo ku piestnici pasovať ale ten motor by mal byť tak zhruba 17,5 kw a nie 1,75 kw. pokiaľ si neurobil niekde preklep v tvojom popise. 1,75 kw motor sa hodí tak možno k čerpadlu čo má prietok 10 l/min.
ja mam stipacku jen na hydrauliku traktoru pekne vracesku jsem supnul na vicko jak se doleva olej a vali to suprove jinak pokud chces univerzal na el i traktor tak bych udelal jen odbocku aby jsi mohl pouzivat ovladani na stipacce.pozor traktor pracuje s prevodovym olejemKMEL píše:Ahoj! potřeboval bych poradit. Mám hydr. štípačku na elektriku. Motor 2,5kw cca 1450 ot., čerpadlo U16, pístnice 1m a průměr tyče 55mm, nádrž cca 11l oleje. Pracuje slušně.
Děkuji za rady
Zdravím.Použiji tohle vlákno,ať nezakládám nové.Přemýšlím o šípačce nastojato.Mám různé pístnice,největší s délkou obalu 90cm,průměr15cm a tyč 7cm.Rozměry jsou cca.Převodovku s čerpadly z UNHZ 750.Rozvaděč asi koupit s tou funkcí na štípačky,že se při vracení sám zastaví.Používal bych hlavně na elektriku a pohánět náhonem z traktoru spíš méně.
Fungovalo by dát na tu převodovku z nakladače ještě řemenici na el.motor aby se mohlo používat obojí?Rád bych aby to chodilo alespoň tak rychle jako kupované,nebo rychleji.Převážně bych štípal délky do půl metru a tak bych tam dal stolek na špalek abych u toho nemusel být ohnutý.Tady na foru se mi líbí jedna konstrukce která má sloup z jeklu a na ní jezdí druhý silnější jekl na kterém je uchyceny zezadu píst.Je dobré,že to není celé vysoké.Snad jsem to popsal trochu srozumitelně.Díky za každé rady co a jak.
A nebo to vše prodat a koupit tovární jen na el..
Fungovalo by dát na tu převodovku z nakladače ještě řemenici na el.motor aby se mohlo používat obojí?Rád bych aby to chodilo alespoň tak rychle jako kupované,nebo rychleji.Převážně bych štípal délky do půl metru a tak bych tam dal stolek na špalek abych u toho nemusel být ohnutý.Tady na foru se mi líbí jedna konstrukce která má sloup z jeklu a na ní jezdí druhý silnější jekl na kterém je uchyceny zezadu píst.Je dobré,že to není celé vysoké.Snad jsem to popsal trochu srozumitelně.Díky za každé rady co a jak.
A nebo to vše prodat a koupit tovární jen na el..
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A
Zetor 25 A
Předpovědi expertů jsou většinou jen o něco málo lepší než náhoda