Štěpkovač-první pokus
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Štěpkovač-první pokus
Momentálně nijak.Stěhování a další věci mi vtom brání
Funkční to je takže spokojenost ještě ale dost práce mě čeká s kryty,setrvák,....
Jedno video
tak jen do mě
tak jen do mě
- workoholik
Ahoj. Štiepkovač ti funguje, len sa mi nepozdáva rýchlosť sa akou berie konáre. Podľa mňa by si to mal zredukovať do pomala, lebo raz s nejakým konárom dostaneš po ušiach.
Když bych dal menši otačky tak bych klinaky musel nahradit za řetěz nebo jiny převod a to jsem nechtěl kvůli rázům na traktor.Ale určitě maš pravdu stojim radši bokem u delšich větvich
Kolik je otáček na nožích +- ?
cca 250 si myslím
- workoholik
Podľa mňa nemusíš meniť remeňový prevod, iba zmeň prevodový pomer. To by ti malo vydať. Na hriadeľ štiepkovacej hlavy väčšia remenica a remenicu na hriadeli od kardanu trocha zmenšiť.
Otačky snižim traktorem,ale opravdu ty řemeny prokluzuji i se nožovka zatavi jak das tak nad 4cm větev ...při teto rychlosti uz seka vpodstě jen ten setrvak:-)
- workoholik
Čo tam použiť nejaký reduktor?
Videl som tie polské štiepkovače s vysokými otáčkami, kde konáre lietajú cca. 4m za štiepkovač. Je to o hubu. Pri použití reduktora by ti určite zobral aj hrubší konár. Jarda-avsop používa rotor priamo hnaný od kardanu a funguje to. Pozri si vlákno "Drtič špalíkovač HD11" pozri si toto: http://stroje.bazos.cz/inzerat/60582076 ... ikovac.php
Videl som tie polské štiepkovače s vysokými otáčkami, kde konáre lietajú cca. 4m za štiepkovač. Je to o hubu. Pri použití reduktora by ti určite zobral aj hrubší konár. Jarda-avsop používa rotor priamo hnaný od kardanu a funguje to. Pozri si vlákno "Drtič špalíkovač HD11" pozri si toto: http://stroje.bazos.cz/inzerat/60582076 ... ikovac.php
- workoholik
Takúto nožovú hlavu mu remeňový prevod neutiahne. Na hlave má otáčky okolo 250 ot/min. prevod cca. 1:1, takže aj kardan sa točí takouto rýchlosťou. Inak všimol som si rozdiel v priemere nožovej hlavy u podobnej konštrukcie, čo som videl na nete. Je určite menší, lebo nože štandardne šróbujú na štvorhran. Tuto je však rotor, ktorý má hrúbku nožov väčšiu o navarené držiaky a potom sú tam ešte šróby. Všetko to zvyšuje odpor. Preto ten menší priemer štiepkovaných vetiev. Dvojrotorové štiepkovače majú v sebe spravidla reduktor 1:2. Toto je môj rotor vyrobený podľa Jardu.
[/quote]
U teba by v základe najskôr pomohol masívny zotrvačník, len sa obávam, že pri dlhšej vetve aj ten zastaví. No skúšaj, už som ti do toho nakecal dosť
[/quote]
U teba by v základe najskôr pomohol masívny zotrvačník, len sa obávam, že pri dlhšej vetve aj ten zastaví. No skúšaj, už som ti do toho nakecal dosť
540 a ctvrt plynu necelymihi píše:To videjko je na kardane 1000 ot alebo 540 ot?