navijak tatra
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- halagacka1
Re: navijak tatra
kolega bohcisar ma pravdu chyba bude v uchyteni v rame
Kto nic nerobi,nic nepokazi
moja rec "zilak ja silak" ale treba aj stipku zdravej uvahy pri tahani
Přesně tak, chce to taky tu úvahu při práci. Vše má svoje max. možmosti.
TUN zdaleka nepořídí tolik co tatra... každou chchvíli měníme pastorek i hřídele.harijaro píše:ty musis byt riadny sklban ked si dojebal zilacky navijak tak tebe potom uz len TUN 40 tam das 10 kubasov a mozes dret co ti lano udrzi alebo motor utiahne ja mam zilacky a taham tak 4-6 kubikov a velka spokojnost
teď jsem nasadil tatrováckej na každodenní práci, tak jsem zvědavej co povolí...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
TUN zdaleka nepořídí tolik co tatra... každou chchvíli měníme pastorek i hřídele.
Matně si vzpomínám žes psal že ten tvůj TUN měl nějaký úraz a neni stopro "vyvážený" k traktoru a proto sním sů problémy.Můj má už přes 50 000 kubíků za sebů a mimo zubovů spojku,její ovládání o nějaké ložiska je všechno původní.
Matně si vzpomínám žes psal že ten tvůj TUN měl nějaký úraz a neni stopro "vyvážený" k traktoru a proto sním sů problémy.Můj má už přes 50 000 kubíků za sebů a mimo zubovů spojku,její ovládání o nějaké ložiska je všechno původní.
Máš pravdu...
U té jedné 69 to nemá ani cenu. Tam je hnutá skříň, takže odchází hřídel ale ani u druhý to není žádná sláva, tam naopak pastorek. Asi to dělají ze špatnýho materiálu.
To že nepořídí tolika jsem myslel spíš tak, že má rychlejší převod. Oba jdou natvrdo, tudíž je nejslabším článkem motor, nebo spojka a pak má ten tatrováskej jednoznačně navrch... Ale je to uplně jedno...
U té jedné 69 to nemá ani cenu. Tam je hnutá skříň, takže odchází hřídel ale ani u druhý to není žádná sláva, tam naopak pastorek. Asi to dělají ze špatnýho materiálu.
To že nepořídí tolika jsem myslel spíš tak, že má rychlejší převod. Oba jdou natvrdo, tudíž je nejslabším článkem motor, nebo spojka a pak má ten tatrováskej jednoznačně navrch... Ale je to uplně jedno...
Cau Peetane, pises:
Je to brzdeni bubnu nutny? Naklad by pres ten snekovej prevod dokazal otocit buben a zustal by na miste? Ja ted tenhle navijak koupil a prodejce mi tvrdi, ze ten vzduch zapojenej nikdy nemel a pri tahani se mu lano nevytacelo... Je fakt, ze tahal Crystalem, v tech se nevyznam, ale ze by mel Crystal brzdenej nahon, to asi nema ne?Peetan píše:vyskočíš z traktoru, ručně na navijáku vypneš převod, natáhneš si šňůru, zapneš klády, zapneš opět převod, skočíš do traktoru, zapneš náhon, přitáhneš, zabrzdíš vzduchem buben, vypneš náhon, zvedneš štít a jedeš... Prostě klasika
Nevím čím to je, ale zetorem jsem pořídil odvíjet přes pojezd, ale valtrou ne, respektive jo, ale už skoro hrabe. Má bržděnej kardan hydrodynamickou spojkou. Jak to funguje u crystala nevím.
Určite má ten naviják volné odvíjanie? ja tam jaksi nevidim ani paku ani spojkuJakub píše:Je tam volné odvíjení, vzduchová brzda... Ale je to hodně masivní a těžký. Lanovat s tím pude, ale jak budeš chtít zvednout a tahat větší náklad, major pude na zadní
Kurnik ved to chlapci musi aj trosku vypadat to nie navyjak pacnut do skatule uzavriet to a je stoho navijak tiez navyjak tatra 148
Zaujímam sa o všetko som automechanik elektrotechnik so strojarcinou, zvaram všetkými dostupnými TECH. Metódami
Mma mig mag tig používam sustruh sn40 1500 mm plazma do 22mm čistý 16mm
..hmm,vypadá Tvůj lépe,ale ty tam máš o další 100kg železa navíc,to už jezdíš po zadních i prázdnej ne?
ponco54: krása neťahá...
qhp: hej po zadnich pozri sa kde ma on tazisko kurnik vsak navijak vazi samotny 300 kg ja ho mam na konzole kto tu potom chodi po zadnich kurnik do pi... ja vas uz kaslem kazdy vsade macher a chuja vie bohaca vsak som robil v hore viem ako do bodky funguju originaly tak mi tu prosim ta netrep o nejakych sto kiloch zeleza
Naposledy upravil(a) ponco54 dne ned úno 14, 2016 8:52 am, celkem upraveno 1 x.
Zaujímam sa o všetko som automechanik elektrotechnik so strojarcinou, zvaram všetkými dostupnými TECH. Metódami
harijaro: mas pravdu este som ho par krat rozhadzoval co som bubon a ozubne musel dat na kuzelove loziska ale ajtak si dam zalezat vzdy nech to vypada