Rychlerostoucí topol

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
hobr

Re: Rychlerostoucí topol

#3271 Nový příspěvek od hobr »

Spagre - díky moc :potlesk: .
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Spagre

#3272 Nový příspěvek od Spagre »

Legislativa na založení plantáže JT

Pač i dnes jsem měl zase několik dotazů, jak na tu legislativu, tož to popíšu sakumprásk :)

Nezáleží na velikosti pozemku.

1) -nejdřív zjistěte, jaké ZPF váš pozemek má. Pokud to je 1. a 2. není téměř šance na povolení pěstování. Pozor však, pár lidem to povolili i tak, takže zkusit se to může.

Např zde http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberParcelu.aspx v nahlížení do katastru si zadejte vaše číslo katastrálního území a číslo parcely. Vyskočí vám tabulka s vlastníkem atd. Dále tam bude jedno, nebo více čísel BPEJ a to když rozkliknete, tak vyskočí tabulka http://bpej.vumop.cz/35111 s info o půdě atd. a tam si všiměte v obecných informacích třídy ochrany ZPF. 3-5 máte šanci. Pokud ne, existuje cosi jako rebonita půdy, ale to už je na dýl.

2) I když máte ZPF 3-5, může být pozemek v různých ochranných pásmech, CHKO, Natura2000 atd. Prostě i tak může úředník výsadbu nepovolit.

3) Podání žádosti o záměrném rozšíření nepůvodního druhu, což JT je. To udělejte co nejdříve!!!!!!! Nemá to časové omezení. Na váš městký úřad musíte na odbor životního prostředí dodat jednoduchou žádost, jednoduchý projekt výsadby, a vzor rostlinolékařského pasu. To vše by vám měl dodat prodejce sadby. Pokud si totiž v dnešní době založíte plantáž bez povolení, může vás někdo napráskat a ze zákona sou tam už i pokuty. Hlavně to neriskovat na ZPF 1.2. to už jsou desetitisíce. Pokud tedy někde kupujete sadbu, nechte si pomoct s žádostí atd. Vše tam pak odnesete, budete se chovat mile :friends: a do měsíce by vám měli dát rozhodnutí. U velkých plantáží to je zpravidla na měsíce tři :-/ Pokud vám to nepovolí, odvolejte se ke kraji, pač tam už tomu rozumí více a většinou to pak povolí. Toto vše je bezplatné.

4) Pokud to bude přes hektar, zaregistrujte se na MZE jako zemědělec. K tomu je potřeba živnost na zemědělskou činnost, která je tuším za litr, ale není potřeba žádného garanta atd. Takže pak se zadarmo zaregistrujete a v květnu každého roku si zažádáte o onu dotaci na plochu SAPS + Top Up atd. podle toho co bude a ročně je pak za hektar cca 6000-6500 Kč.

Jak vám vše schválí vrhněte se na přípravu půdy a objednejte si sadbu. Ta bude možná na jaře 2016 zdražovat, pač letošní sucha se projevila i na velikosti prýtů, tudíž i na počtu řízků každého pěstitele. Já zdražovat nebudu :D
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...

Simír

#3273 Nový příspěvek od Simír »

Je blbě když je mám povolený z chko ale nedal jsem žádost na životní?Myslel jsem že chko bude stačit.Dík
Nissan Patrol GR

Spagre

#3274 Nový příspěvek od Spagre »

Jakože to povolil správce CHKO? Jestli máš papír, tak bych to neřešil.

kajak

#3275 Nový příspěvek od kajak »

Mě z životního poslali rovnou na CHKO dnes už AOP. A tam naštěstí a se spoustou nařízení,povolili..

mihi

#3276 Nový příspěvek od mihi »

U nás SR chcú aj projekt ne obnovenie pôdy do pôvodného stavu..
Ako je to v ČR?
Čo tam napísať?? Vytrhanie koreňov bágrom..chemická likvidácia...vykopanie...mulčovanie frézou..alebo čo bude za 20-30 rokov za technika...
Majte sa.
Mihi

Spagre

#3277 Nový příspěvek od Spagre »

:) přesně tak. Kdo ví, jak se to bude dělat za 30 let. My píšeme do projektů, že po posledním pořezu provedeme chem. likvidaci kořenu a následně vyfrézujeme pařezy půdní frézou. Pak proběhne orba a dle velikosti kořenů se bránama vytahá zbytek.

raserj

#3278 Nový příspěvek od raserj »

No a jak je to když jsem založil před čtyřmi lety a tenkrát mi na životním řekli že není potřeba žádné povolení.
Mám to na bonitě 1 ale jenom 0,2 ha za domem.

Spagre

#3279 Nový příspěvek od Spagre »

No, to už asi bude horší. Každopádně jestli máte alespoň nějakej mejl, nebo něco, tak bych tam šel, ať to vydají zpětně. Prostě to okecat.

DYK

#3280 Nový příspěvek od DYK »

Co to zase vymýšlíš za nesmysli? http://www.zahrada.cz/forum/mala-mechan ... 09/?kotva= Je ti milejší odpověď na zahradě než tady? Uvědom si, že 100 kg (ty) a postřikovač plus ne vždy to bude opravdu rovné s tvrdým podkladem nejde dohromady. Hlavně si přečti návod ke stroji!!!! Je to nesmysl. Už onehdá jsem si říkal, jak pak to s tím postřikováním dopadlo? Jak se zdá, zase nijak. A ten Hecht 7100 pro tvoje účely daleko vhodnější teda co? To zase šlo tehdy jen o plané keci?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Spagre

#3281 Nový příspěvek od Spagre »

Proč se hned čertíš chlape? Skoro škoda ti odpovídat :-/ BTW právě sem to chtěl hodit i sem někam a když sem to zapl, tak zas jen tvé narážky člověče a "nesmysli" se píše s y, když už :) Je pátek, lidi se baví... tak nech brouka žít, nebo mu pomož :)

Vari se mi líbí víc, protože má tu spojku či co a hlavně ho doporučil i výrobce postřikovače. Z toho mého udělátka naštěstí sešlo, pač bych sebou musel tahat kubíky vody a tak teď koukám po něčem co by mohlo tahat ULV postřikovač i mne a ideálně bez vozíku jen se sedačkou (kvůli šířce), jako je třeba toto: http://www.profisekacky.cz/1931-nosic-n ... aktor.html Hecht je pořád ve hře, jen na tu Varinu prý jde zavěsit napředek jednodušeji, než na hecht, který tam má jen krycí rám, či co to je. Určitě by se nechalo něco udělat.

Zde dotaz ze zahrady (netušil jsem, že tam nesmíme vznášet dotazy, když jsme registrováni zde :-/ :) )
Chlapi, chtěl bych se zeptat, jestli je možné jezdit s VARI GLOBAL s motorem HONDA GCV 160 dlouhodobě třeba na 50% plynu? Jednalo by se o jízdu po rovném poli a jediné co by to tahalo bych byl já na sedačce vozíku a v předu 28 kg postřikovač. Rychlsot 3,1 km/h na jedničku mi příjde málo a 10,5 km/h na dvojku už by bylo moc. Ideálně okolo těch 6 km/h, ale jde toho docílit jinač?

Takže jestli tomu tedy rozumíš, nebo někdo jiný, jde nějak změnit převod, aby byla rychlost okolo 6ti km/h, když nejde jezdit s půl plynem?

Díkec a žijme s úsměvem!

DYK

#3282 Nový příspěvek od DYK »

Vlastně jsem se spletl. Ty patříš na zahrada.cz když míníš kázat o pravopisu a zajímá tě víc, než to, na co se ptáš. Ano, spletl jsem se, ne nespletl, nepřemýšlšl jsem nad tím a udělal jsem hrubku a za to se všem omlouvám. Jinak si piš kam chceš co chceš, já měl za to, že chceš seriozní debatu k věci a ne coby kdyby jak už to tam chodí. Pro mě za mě dělej jak chceš. Já už k tomu nemám nic, stejně z toho bude zase jedna velká nula, ale bude to po několikátý prodiskutovaný. Na tvoji přímou otázku odpovídám, ne nelze na to zapomeň a přečti si návod. Je volně k dispozici na stránkách výrobce v sekci "rady a návody" pod "návody k používání". Taky by jsi mohl konečně pustit chlup a koupit něco "pořádnýho" přiměřeného k podnikání, když se tak daří. Doufám, že už je to bez chyb a že je dušička v peří. Pokud ne, je mi to stejně jedno.
PS: A to se nedá tlakem a velikostí trysky přizpůsobit dávka pojezdu?
Naposledy upravil(a) DYK dne pát říj 09, 2015 10:51 pm, celkem upraveno 1 x.

Spagre

#3283 Nový příspěvek od Spagre »

Ježiš chlape, však o nic nejde :) BTW já hrubky dělám všude :typek: Tož vari asi vypadává ze seznamu. Koukám i na Panter FD-2H, tam uvádí plynule regulovatelnou rychlost do 6ti km/h. Samo, že když povalím do kopce, tak klidně sesednu, ale pozemky co budu příští rok dělat sou pěkné roviny. Tady jsme o tom toho zatím moc nenašel. No a hlavně k tomu dělají i sedačku, které se v zatáčce natáčejí kolečka. To se mi líbí :D http://www.namir.cz/bpr-2-rizena-sedack ... 19014.html

Co máš namysli pořádným? Jediná podmínka je, abych to mohl převážet na klasickém vozíku, na který to sám naložím a myslím, že na nošení 28 kg postřikovače a mne žádnej velkej stroj snad potřeba není, ne? Samo, že je lepší když to stojí 30, než 50. Od utrácení máme manželky, ne? :smich:

DYK

#3284 Nový příspěvek od DYK »

Když Panter tak FD3 a k němu se dělá i mulčovací hlava. Má to jakousi rezervu výkonu a el. start. A na vozík to dáš.

Spagre

#3285 Nový příspěvek od Spagre »

Právě na to čučím, sic je to za 52k, ale má to vymakanější ten vozík :smich: Jaký může být rozdíl ve spotřebě mezi tou 2 vs 3, na hodinu provozu? Přeci jen s tím chci jezdit cca 400 hodin ročně.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“