Štípačka

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
PETER+

Re: Štípačka

#16 Nový příspěvek od PETER+ »

Priemer vnútra piestu je najdôležitejší udaj podla toho sa vypočítava sila štiepačky a ďalší dôležitý údaj je tlak ktorý dáva čerpadlo vačšinou je to 160 atm. to je štandart sú aj 200 ale to ojedinele takže s týmto údajom sa dáko nepohnete. Dĺžka výsuvu piestu menej podstatný údaj keď má velký výsuv tak môže byť užší piest ale špicatý klyn ktorý bude krájať drevo. Netreba velký tlak keď vysúva piest menej je dobre aby bol čo najhrubší a doslova drevo roztrhne aj pri tupšom uhle na kline. Ja mám piestnicu vnútro cca 8cm priemer mám klin zo začiaku rovný 1cm platňa zabrúsená do špicu a potom ide V-čko ale dosť velký uhol použiva sa na drevo mokré čiastočne nahnité a tak. Do budúcna plánujem ešte jeden klin hrúbky cca 2cm už mám aj takú platnu zabrú senú do čo n ajvačšieho špicu používať ako krájač piest mi vysúva 70cm takže rezerva je dosť.

lapav

#17 Nový příspěvek od lapav »

Dobrý den.
Jak silnou pilou jste řezal ten buk ? Štípačka je pěkná, mám podobnou také naležato. Jaký řetěz používáte na tvrdé dřevo.

Cicerus HELLA

#18 Nový příspěvek od Cicerus HELLA »

Přeju dobrý den, mám pístnici která se vysunuje jen 28 cm, poraďte prosím, zda má cenu uvažovat zda začít s touto pístnicí stavět štípačku, asi už to tu bylo řešeno, ale nikde jsem to nenašel. Štípu špalky 50 cm.
Díky za odpověd

fabikmiroslav

#19 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

pitus píše:Mám to zapojené přímo do traktoru.Nevýhoda je ovládání z kabiny.
POZOR NA PRSTY 8)
Dobre už bolo

sekalsemmalo

#20 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

http://www.hydrocom.cz/doc/hdm140r.pdf tady sem nasel pri hledani nakou novinku chytryho rozvadece tak to dam pro zajimavost sem.jsou to nove veci.o tom jsme se nikdy neucili,ze i takle jde vyresit rizeni rychlosti pohybu.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

pali

#21 Nový příspěvek od pali »

maršl píše:
Arnošt z Popovic píše:Na páčku v kabině stačí připojit delší táhlo (vyvést ho ven) a může to ovládat zvenku, ne? Suprová štípačka, a přitom jen za cenu pístu a traverzy. :pohar:
ale cena te spalene nafty uz neni prizniva :smich: :smich:
maršl píše:
Franta.cz píše:
maršl píše:ale elektrice se to porad nevyrovna- nas vysla hran dreva na 24 kc
No ono má každé něco do sebe.Tohle by jsi určitě nakládat nechtěl :smich:
a to sem nakladal, ale nizky vozik hodils pet spalku a prckal dom
pět špalků a jedeš dom? kdybys měl ject pro ně 4km tam a 4km nazpátek tak to by ti už jedno nebylo. ale stejně každý ví na jaké podmínky to má a jaké to bude mít nejlepší využití, a podle toho si štípačku postaví.

taky jsem se konečně dokopal k tomu abych pozháněl nějaké informace o štípačkach. budu ji dělat pro tátu. děti se vždy na delší dobu rozlítnou po světě a on chudák sám kála dřevo v lese. pitusová štípačka se mi zdá pěkná a jednoduchá. tak od zítra začnu schánět věci na stavbu štípačky.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“