bibosův štěpkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: bibosův štěpkovač
ak tam das solo motor jawu nepresekne ti ani 3cm siroku haluz ten motor je uplne nanic, pri nizsich otackach to nema ziadny vykon
Plán bol cca 1500 - 2000 rpm 1ka na motore a + 1ka na prídavnej prevodovke . Samozrejme v regále je aj 1202 , Punto benzin ,Renault Diesel. Ale to mi nijako nerieši tú reguláciu otáčok.
Je treba riešiť pri štiepkovači automatickú záťažovú reguláciu otáčok alebo nie???? Alebo je jednoduchšie vytiahnuť si ručný plyn a keď tam hodím hrubšiu haluz tak mu ručne pridám???
Je treba riešiť pri štiepkovači automatickú záťažovú reguláciu otáčok alebo nie???? Alebo je jednoduchšie vytiahnuť si ručný plyn a keď tam hodím hrubšiu haluz tak mu ručne pridám???
-
dělam štěpkovače 8let ale nejlepší je motor berlan nebo pezal nebo rotek nebo honda všechny jsou vyrobeny v taiwanu mají regulaci otaček nízkou spotřebu a slušny vykon 13k na drcení idealní na celou zimu s tím nadrtíte za 12 až 15 litru bezínu.No a malotraktor T4k 14 ma regulaci horší přida to moc pozdě a traktor se zadusí musí se to vyřešit velkym setrvakem
Stačí zotrvák o priemere 60cm a váhe 56kg?,
Je trocha problém vysvetliť manželke že k asi 10tim motorom v dome nutne potrebujeme ďalší za relatívne dosť vela eurokorun.
Trocha mi nejde do hlavy že motor ktorý dokáže ťahať rotavátor 110cm širiky na 15cm záber v zemi by neutiahol jednorotorový štiepkovač. A oktavka ktorá má 33kw by tiež mala mať na pol plynu dosť rezervu výkonu.
Podotýkam že ja štiepkovač potrebujem na malinčie vinič bazu vrbu a podobné dreviny do 3cm priemeru . Nad 3 cm režem na polienka pretože tie horia dlhšie ako štiepka.
Je trocha problém vysvetliť manželke že k asi 10tim motorom v dome nutne potrebujeme ďalší za relatívne dosť vela eurokorun.
Trocha mi nejde do hlavy že motor ktorý dokáže ťahať rotavátor 110cm širiky na 15cm záber v zemi by neutiahol jednorotorový štiepkovač. A oktavka ktorá má 33kw by tiež mala mať na pol plynu dosť rezervu výkonu.
Podotýkam že ja štiepkovač potrebujem na malinčie vinič bazu vrbu a podobné dreviny do 3cm priemeru . Nad 3 cm režem na polienka pretože tie horia dlhšie ako štiepka.
-
tak štěpkovač s 13k motorem drtí do 7cm a takovy setrvak na T4K 14 stačí a utahne to i fukar do vozíku už jsem to dělal
-
jarda avsop: můžu se zeptat, proč je osa fukaru umístěná kolmo ke štěpkovači a je použitá úhlová převodovka ? Je to jenom kvůli místu/šířce nebo to má nějaký jiný důvod, že by fukar nefungoval jak má ?
Dobrý den, mám také špalíkovací hlavu od Biboše, zvažuji dvě možnosti k pohonu, a to traktorem, nebo použít motor Slávie dvouválec cca 10Kw. Jaký máte názor na tento motor?
nemusis to riesit len pocitaj stym ze ked das motor na urcite otacky bude ti zrat benzin furt rovnako, pricom ta vyrovnavacka reguluje prisun benzinu do karburatora pri zatazeni, takze pri prestojoch ti to bude zrat mnoho benzinu, ja som robil taky stiepkovac a kupil som si 4taktny 1valec s obsahom 400 a 13 koni ktory ma tuto regulaciu uz od vyroby, vystredal som tam 3 prevodovky kym som sa dostal ku finalnemu vyrobku, zotrvacnik je tam nevyhnutnost ja mam skoro 100 kg zotrvacnikoco13 píše:plán bol cca 1500 - 2000 rpm 1ka na motore a + 1ka na prídavnej prevodovke . Samozrejme v regále je aj 1202 , Punto benzin ,Renault Diesel. Ale to mi nijako nerieši tú reguláciu otáčok.
treba poznamenat ze do 7 cm mokre makke drevojarda avsop píše:tak štěpkovač s 13k motorem drtí do 7cm a takovy setrvak na T4K 14 stačí a utahne to i fukar do vozíku už jsem to dělal
Ja sa k 7cm ani nepriblížim , skôr mi ide o to aby to bralo aj naozaj tenučké vetvičky. Pohon neplánujem na benzín ale na LPG takže preto mi vyššie otáčky nevadia , ale tá regulácia by ma lákala len z dôvodu aby to nerevalo do okolia.
-
Ja mám od biboše hlavu+ozubené kolo a pohaním to motorem KOHLER 200ccm a výkonem 7 koní. Vpohodě tobere větve 7cm amokre i větší spotřebataky super.Naprostá spokojenost.
Ale ako vidím to je dvojrotor. Neviem ako je rozdiel medzi jedno a dvojrotorom z hladiska potreby výkonu. Niektorí tu udávajú že jednorotor je lepší na drobné veci .
-
dzango: jo to maš pravdu ale to je u každého štěpkovace že se musí brat v úvahu tvrdost materialu maximalně se motor zadusí
-
oco13: spotřeba bude stejna a slabší větvičky opravdu lepe drtí jednorotorovy i když bříza slabe větvičky jsou také jen rozlamane lepší je kombinace s fukarem ten to rozmlatí a nedrží to na kuře