naviják Holzknecht

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
zetorček

naviják Holzknecht

#1 Nový příspěvek od zetorček »

Zdravým , potreboval by som pomôcť pri oprave trojbodovéh navijáka Holzknecht 6t , je slabý , vymenili sme lamelu , dali sme stočiť prítlačný tanier , a stále to isté . :(

siki

Re: Pomoc pri oprave navijáka

#2 Nový příspěvek od siki »

Problém může být, že přitlačný tanir nedosedá správně, může byt troška ohla osa, mastnota na spojkové lamele nebo :-/

Jakou lamelu si tam dal? Stejnou nebo průměrově větší? Preněse průměrově větší lamela větší krouticí moment nebo na tom nezáleží ? Taky mám takový problem, že mi naviják neutahne to co by měl a taky jsem přemýšlel o výměně spojkové lamely, kde jsi ji koupil?

zetorček

#3 Nový příspěvek od zetorček »

Lamelu som tam dal väcsiu , novu z tatry 148 aby bola vacsia sticna plocha ... Ono moze byt ze ta oska je trochu ohnuta . A ked to zatiahnes na tej matke na najvacsiu silu , potom taha stale :'(
Přílohy
IMAG0414.jpg
IMAG0414.jpg (6.46 KiB) Zobrazeno 4256 x

bastlir

#4 Nový příspěvek od bastlir »

možna může být problém, žes tam dal spojkovou lamelu-moc měkká, jestli si dobře pamatuju, tak tam kluci odtud davaji brzdové obložení-např. ferodo..

zetorček

#5 Nový příspěvek od zetorček »

Vyskusame najprv vymenit tu osku na ktorej to je cele ulozene , a ked nic tak jedine to oblozenie :/ Aby 6 tonovy navijak nepotiahol dve tony (nezabrzdeny jeep) do kopca tak to je o nicom :'(

peny

#6 Nový příspěvek od peny »

skor by som haldal chybu v pritlacnom mechanizme rpedpokladam ze tam bude nejaka kolikova spojka nieco take ako na fotke , skontorluj ci nemas tie drazky nejako vybite, pripadne ci nemaju koliky roznu dlzku , mal som podobny problem , navijak tiez nemal silu, daval som novu lamelu, zrovnaval sa bubon a stale to nebolo ono :vztek:

Obrázek

zetorček

#7 Nový příspěvek od zetorček »

Peny , presne takato kolikova spojka tam je , a ako si vyriesil ten problem ? Neni to momentalne rozobrate , ale urcite sa na to pozriem . Diky 8)

peny

#8 Nový příspěvek od peny »

bohuzial nevyriesil, ako som pisal, lamelu som daval novu, bubon bol 100% rovny, axialne loziska som mal z oboch stran a stale to nebolo ono , takze vychadzalo mi to iba na tu spojku, navijak som nakoniec rozobral a rozpredal , pri tej spojke je presnost vyroby velmi dolezita ,koliky musia mat rovnaku dlzku, drazky rovnake uhly aj presne rovnako frezovane, inac to netlaci rovnomerne, ja som mal jeden kolik vzdy zdeformovany , a uz som nemal chut to dalej prerabat ani investovat do toho :friends:

zetorček

#9 Nový příspěvek od zetorček »

Ďakujem :) Neviem čo s nim urobime , skúsime pozriet tie koliky , a keď tak to dať na priamo :) :(

luky.cech644

naviják Holzknecht hs 205

#10 Nový příspěvek od luky.cech644 »

Zdravím, mám naviják Holzknecht hs 205 a mám problém s pásovou brzdou. Je to 5,5t a bídně na laně udrží jednu kladu.... Nevíte někdo jak tu brzdu správně nastavit? Podle mě takhle velký naviják byl měl udržet trochu víc... Děkuji za rady

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“