Špalíkovač Otesánek 95 :-)
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Špalíkovač Otesánek 95 :-)
strojnymi zavitnikmi sa zle rezu zavity vratidlom, daj si o desatinu vacsiu dieru vzdy a mazat olejom repkovým
Nejde to rýchlo ale aspoň pomaly niečo chystám na zimu:
Doniesol som púzdra od sústružníka ktoré vovarím do kolies V3S, ešte mi musí kamoš urobiť 14 mm drážky do púzdier.
Mihi
Doniesol som púzdra od sústružníka ktoré vovarím do kolies V3S, ešte mi musí kamoš urobiť 14 mm drážky do púzdier.
Mihi
Mihi
pekne lego
Ej mihi ale ti to ide. Ako budes zvarst tie puzdra do kolies? Elektrodou alebo co2?
- ondřej zetor 25K
Přeju pěkný den . Ty kola se musí vařit postupně ať se moc nezahřejou . popustily by se a zničilo by se pocementování zubů. A z největší pravděpodobností se vnitřek te trubky co budete vařit dovnitř kola stáhne svarem a bude se muset znovu přesoustružit . To je jen moje skušenost jak jsem to dělal já .
Jinak pěkná práce .
Jinak pěkná práce .
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)
to si kde pocul ze sa pri zvarani popusti cementacna vrstva vies kolko je pri zuslachtovanych materialoch popustacia teplota? zvarackov to tak nikdy neprehrejes
- ondřej zetor 25K
Omlouvam se blbě jsem to napsal , material kola by se popustil a ta vrstva pocementování by se poškodila , celkově tomu kolu to teplo moc nesvěčí . Aspoň mě to tak bylo řečeno .
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)
Pri zvarani by sa taka teplota ktora to popusti nemala dosiahnut. Ide o material. Ak je cementovane mal by to byt material 14 220. A ten nema dobru zvaritelnost. Ja by som odporucal zvarit to prechodovou elektrodou ns kalene veci. Daju sa kupit aj na kusy. A to puzdro pri jeho hrubke urcite stiahne v mieste zvaru. Tskze po zavareni ss to musi dat prebrusit. Len tie drazky sa nusia dat urobyt dopredu. Opravte ma ak sa milim
Sak pise
No a elektroda prechodova isto nebude pre Petra problemmihi píše: ešte mi musí kamoš urobiť 14 mm drážky do púzdier.
Mihi
14 220 ma dobru zvaritelnost chalani nemette tu tu strojarinu radsej si to vygooglite http://jkz.cz/node/220 keby som tieto bludy povedal ucitelovi na technologii tak ma vyrazi zo skoly
Iste iste dzango. Ale ma taku dobru zvaritelnost aj po zuslachteni?
ano ma ! vsak predsa zuslachtene su len zuby, otvor a jadro ozubeneho kolesa nie su zuslachtovane
Dzango ja do teba neripem ale preco by niekto zuslachtoval zuby a drazkovanie v diere nie? To by asi to drazkovanie nemalo dlhu zivotnost. Z hladiska zivotnosti by to asi nebolo prave najlepsie. Naco su ti odolne zuby ked sa ti zakratko vimelie diera. Niesom technolog ale ako das iba zuby do cementacneho materialu? mozno sa ti oplati vyrobyt pripravok pre par kolies . ale ak to robys vo velkom tak to tam asi drbnes vo velkom. Ci je zuslachtene cele alebo len zuby asi zistis tak ze to pomerias. Opravte ma ak sa milim
kolesa ktore sa robia vo velkom sa nerobia z materialu 14 220 ale z nejakej zelezoliatiny ktora sama o sebe je tvrda a odlievaju sa ak chces zistim ti konkretnu vyrobu a dam ti to tu ja osobne robim vsetko zo 14220 a nikdy som nemal problem zo zvaranim a kajlami
http://postimg.cc/image/d1wb95klj/
toto som doma zvaral elektrikov a 100 ampermi, to male koliesko aj hradel je zo 14 220 je cementovane, vydis zeby sa mu nieco stalo? ako nevravim ze nemas pravdu a ze ja som majster sveta, no funguje to
http://postimg.cc/image/d1wb95klj/
toto som doma zvaral elektrikov a 100 ampermi, to male koliesko aj hradel je zo 14 220 je cementovane, vydis zeby sa mu nieco stalo? ako nevravim ze nemas pravdu a ze ja som majster sveta, no funguje to