Tonyho štěpkovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Tonyho štepkovač
Nie nie mihi.este le sledujem a studujem
No chlapci vsetko uz bolo pripravene na upgrade nasho klonu stiepkovaca ale necakane dostal synacik horucki a manzelka zapal dutin takze sa to odklada na neurcito. Ak sa podari dam aj foto pripravenych dielcov..
-
ten tlumič s napínakem bude asi zbytečny zaleží kolik budeš mít nožu. uhel desky jsem už tady psal je 30 až 45 stupnu
Ano pan jardo. Ale je to 30 az 45 stupnov na vstupe alebo zalomenie dosky? Mam v plane to fat pod 30 stupnovim uhlom na vstupe a potom nsleduje strizna hrana.
Bude to spravne? Ak mate nejake vichitavki tak po mne hodte.
-
zalomení je každopadně na vystupu a obě dvě desky musí mít minimalní a stejnou mezeru od nožu
No chlapci takze pokus z platnou zvrchu nevisiel podla mojich predstav. Konare zo striebornej jedlicki to papalo jak kravicka datelinu. Super si pekne bafkal na volnobeh. A to aj bez zredukovania otacok na stiepkovaci. Pekne na priamo ako hovoril pan jarda. Lenze boli cele chlpate. A posekalo to uplne cele vratane drobizgu. Ale ako nahle som tam vopchal pekny hladki hrabovi konar okamzite ho zavalo po mne vipluvat naspet. Ako minule. Takze to rozkopeme do zakladneho stavu a zacneme od nuly. lenze musim ist na mesiac na sluzobku takze prerabka. Sa odklada na. Neurcito.
-
každopadně maš špatny uhel nožu nesmí byt kolmo na hřídel a pokud je klacek bez větví a suchy tak se přelomí a musíš ho postrčit ale to se stava u všech drtiču.
Ahoj kluci , pouštím se do vyroby štepkovače jako Tony.(moc se mi zalíbil) Viz odkaz http://ziberek1.rajce.idnes.cz/Muj_step ... 4_do_..../ .Uhel na noži bych chtěl udelat 30 stupnů.Ale jedine co nechapu je uhel v jakem má byt ta spodní deska, nekdo tu píše 30 -40 stupnu.Je to myšleno takto? http://ziberek1.rajce.idnes.cz/Muj_step ... dnotka.jpg : Pokud jsem mimo , mohl by mi nekdo z Vás nakreslit obrazek zjednodušene nejak to nepobirám. Díky kluci.
Felicia 1.3 Mpi, štepkovaš, malotraktor.
-
už jsem tady psal několikrat že deska je nejlepší nahoře a ne dole a musí byt zalomena pod uhlem 40 až 45 stupnu uhly si nepamatuju svařím to všechno v přípravcích pokud chcete vědět víc nejlepší je se přijet podívat
-
i svařovaní rotoru ma svuj postup nemužete přivařit jeden nuž a pak druhy je to jen kvuli tomu aby se vam neskroutila hřídel a postup svařovaní nesmíte přerušit pak se to take ohne
Nože mám v planu na 4hran přišrobubovat kvuli ostření.Desku dám nejspíš jak jste psal nahoru, šlo mi jen o to jestli ji mám naklonenou spravným smerem.
-
nejlepší je 5 nožu na rotoru těžko se to vysvětluje proč nejlepe je to ukazat přímo na stroji obědvě desky musí mít minimalní mezeru vuči nožum.U mojich nožu nikdo nepožadoval broušení nebylo zatím potřeba na těch fotkach jsem si nevšiml žadne desky.Jinač to je krasně dilensky spacovane ale do velke serie nakladne.Uhel nožu mam 20stupnu
Vím že vice nožu by bylo asi lepší,ale předelat se to kdyztak potom dá.Škoda že nebydlíte nekde poblíž,bych se přijel podívat.Desku tam zatim žádnou nemám, tu udělám až jako poslední.Nějake fotky "střev" Vašeho štepkovače asi nemate ze?