Nový Zetor Major
Moderátor: Lukashil
Re: Nový Zetor Major
Kupovat dnes Zetor v tom nevidím za mák zdravého rozumu!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Hej, kym som snim nerobil. Ma vela nedomyslenych veci a nekvalitny material. Hak na stlpnicy sa mi natiahol o 4mm a vyloznik mi teraz vypadava.pavel sk píše:Ved si ho nedavno vo svojom vlakne vychvalil, ze aky dobry kup to bol.
A jakou znacku traktoru tedy doporucujes?DYK píše:Kupovat dnes Zetor v tom nevidím za mák zdravého rozumu!!
Ja mam major s motorom deutz ale nechapem tomu ze motor ma mensi objem, nizsie emisie, je to commonrail cize moderny motor ale spotreba je vyssia , kde soudruzi udelali chybu ? A viete mi niekto povedat aky je rozdiel v spotrebe ? Ja som ju nejak nemerel niekedy sa mi zda velka inokedy mala, raz som to meral pri stiepani dreva a pri cca 1300 ot si za hodinu zobral menej ako 3l ale to bOla stacionarna praca... inak sa spotreba meri tazko lebo ak som nakloneny na jednu stranu ma 4/4 nadrze ak na druhu svieti rezerva a ak mam pol nadrze a v lese zacuvam do b,trejsieho kopca tak uz nenastartujem takze nadrz mam vzdy aspon poloplnujojo7011 píše:Ano motor Deutz podstatne viacej zerie. A tie paky su inac preto, ze to nieje Zetor.
Podla vyjadrenia technika zo Zetoru ozdiel v potrebe moze byt az 1/3 zalezi od konkretnych prevadzkovych podmienok.
bonder:
Pro Zetor vyrábíme palivoměry... Domluva je s nimi řekněme někdy dosti zajímavá... Je taky pravda že na motory Zetor se dělají palivoměry s trubkami Ø8x1 jak sání tak vratka a na motory Deutz potřebují sání trubku Ø12x1 a vratka je Ø10x1 o věcech jako že sání musí být odděleno minimálně 200mm od vratky už ani nemluvě... Vše na úkor udržení emisí...
Pro Zetor vyrábíme palivoměry... Domluva je s nimi řekněme někdy dosti zajímavá... Je taky pravda že na motory Zetor se dělají palivoměry s trubkami Ø8x1 jak sání tak vratka a na motory Deutz potřebují sání trubku Ø12x1 a vratka je Ø10x1 o věcech jako že sání musí být odděleno minimálně 200mm od vratky už ani nemluvě... Vše na úkor udržení emisí...
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Zdravim aku kosu tahate za majorom 80? Kosil som toho toku so ztr 140 dost v naklonoch a bolo to v pohode no chcem vacsiu diskovku ale sa bojim ze 240tka v kopci ci ma neprevrati. Tak sa pytam o radu
pokud bude bez kondicioneru tak v pohodě
Mám na Majoru čelní nakladač. Při práci s ním mám zaplý předek, jinak nelze udělat nic. Když jedu rovně je vše v pohodě. Když ale zatočím kolama, ozvývají se divné zvuky, jakoby vrzání. Dost silně. Když vypnu předek, nic se neozvá. zatím nejsem schopen říct, odkud ten zvuk přesně vychází. Nevím, co by to mohlo být. Jestli vadný kloub v kole, nebo ten zvuk může vydávat samosvor?
Nesetkali jste se s tím někdo? Třeba i na jiných zetorech s italskou nápravou.
Nesetkali jste se s tím někdo? Třeba i na jiných zetorech s italskou nápravou.
Na 114 zetoru známýmu taky něco vrzalo. Bylo v prdeli ložisko v reduktoru.
Zdravim mam technicky dotaz na motor deutz, ake mate volnobezne otacky ? V prirucke som sa docitel zeby to malo byt 800 ot. Ale ja mam cca 940 a neviem ci je to v poriadku
Tak mu uber, to snad není ani na novejch motorech takovej problém, néééé? Přeci jde jen o to, aby to nezdechlo.
Ako ubrat ? Ved tam je vsetko elektronicky riadene, rucny plyn mam uplne dole, tam niesu ziadne lanka ani na plynovom pedaly, to by sa muselo nejak cez pc asi , len som chcel vediet ci je to normalne alebo to mam riesit.
někdy to způsobuje vadné čidlo otáček, u některých motorů má dva snímače, jeden pro řj. a jeden pro budík, nebo si pc přidává z důvodu klepání (taky snímač otřesů) či nějakých emisních důvodů.
někdy taky je zvýšený volnoběh u motorů pro zahřátí na určitou minimální teplotu
ale neznám jak je to přímo u zetora, to jen pár zkušeností z aut
někdy taky je zvýšený volnoběh u motorů pro zahřátí na určitou minimální teplotu
ale neznám jak je to přímo u zetora, to jen pár zkušeností z aut
Stydím se za tuto zem