Startování 7745 za studena

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
svobodaz

Startování 7745 za studena

#1 Nový příspěvek od svobodaz »

Dobrý den, prosím o radu mám traktor Zetor 7745 a malý problém s ním. Při startu za studena (prvni start) motor nanaskočí. Musí se provést více startů než se chytne a rozběhne. Když konecne naskočí tak nejakou chvilku beží jen na 1 nebo 2 válce a pak už se rozběhne normálně. Z výfuku jde na volnoběh bílý kouř i když je již zahřátý. Pokud je v tahu tak kouří černě. :help: Prosím o radu jak chybičku opravit.
Zetor 7745 Tunis, čelní nakladač HOWARD FX-2012

štěpa

Re: Startování 7745 za studena

#2 Nový příspěvek od štěpa »

Podle toho startování to vypadá na problém se žhavením, zkuste skontrolovat žhavící svíčky popřípadě jejich zapojení a relé.
A to kouření může způsobit špatně nastavené čerpadlo nebo zanešené vstřiky. Další věc je, že už může být zkrátka motor vyběhanej.

Auto-klassik

#3 Nový příspěvek od Auto-klassik »

svobodaz píše:Dobrý den, prosím o radu mám traktor Zetor 7745 a malý problém s ním. Při startu za studena (prvni start) motor nanaskočí. Musí se provést více startů než se chytne a rozběhne. Když konecne naskočí tak nejakou chvilku beží jen na 1 nebo 2 válce a pak už se rozběhne normálně. Z výfuku jde na volnoběh bílý kouř i když je již zahřátý. Pokud je v tahu tak kouří černě. :help: Prosím o radu jak chybičku opravit.
První krok - změřit kompresní tlaky,seřídit vstřikovače a podle toho postupovat dál.
Neztrácí se se tě voda?

Školník

#4 Nový příspěvek od Školník »

štěpa píše:Podle toho startování to vypadá na problém se žhavením, zkuste skontrolovat žhavící svíčky popřípadě jejich zapojení a relé.
A to kouření může způsobit špatně nastavené čerpadlo nebo zanešené vstřiky. Další věc je, že už může být zkrátka motor vyběhanej.
Zetor 7745, problém se žhavením??? :shock:
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".

Janci
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Janci »

Školník píše:
štěpa píše:Podle toho startování to vypadá na problém se žhavením, zkuste skontrolovat žhavící svíčky popřípadě jejich zapojení a relé.
Zetor 7745, problém se žhavením??? :shock:
žhavenie? :D :D

Mne robí to isté. Motor naskočí až po viacerých štartoch.
Skús prekontrolovať vstreky a tlaky vo válcoch a nastaviť predstih.
Inak bolo tu už viac krát písané že tieto čerpadlá s automatickým čudlom horšie chytajú ako s manuálnym.
Zetor 4011

Honza49

#6 Nový příspěvek od Honza49 »

Dle toho co jsi napsal tak bych to tipl,že je potřeba překontrolovat čerpadlo na stolici u čerpadláře,ale než to uděláš překontroluj předvstřik a jak rozprašují trysky.

svobodaz

#7 Nový příspěvek od svobodaz »

zhaveni jo to sem se taky popadal za bricho. no jinak myslel jsem si, ze je to cerpadlem-vstriky se delali nove na podzim. mrknem na to cerpadlo-podle priznaku: melo by se cerpadlo priklonit k motoru nebo spise odklonit? Diky za odpoved
Zetor 7745 Tunis, čelní nakladač HOWARD FX-2012

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Tom T »

Přihnutím k motoru zvěčíš předvstřik-motor líp táhne,ale hůř chytá.Zkus ho odklonit a nastartovat,pak ho zkus projet a uvidíš jestli není moc tupý.Vyzkoušíš a uvidíš,snad jsem to napsal dobře.Chce to zkoušet.
Zetor,Tatra,

Auto-klassik

#9 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Sluduji několik vláken,kde se hovoří o předvstřiku.Doporučji všem zásadně kontrolovat ,
seřizovat předvstřik pomocí stroboskopické lampy.A když ji nemáte,tak si to nechte za 100-ku
udělat a budete mit svatej pokoj.

hotday

#10 Nový příspěvek od hotday »

motory majorce nemaju zhavenie. neodcudzovat, snaha pomoct sa ceni...

neda mi, aby som sem nenapisal par slov. podobny problem som riesil tiez, ze motor nechcel naskocit a chyba bola to, ze pod vstrekmi boli hrube podlozky (medene, ako idu na crystal) a tak vstrek zle rozprasoval (v hlave) a motor nevladal a aj zle startoval. ak si spravne vymenil trysky, ( ked si prelozil novu, tak tlak na drziaku uplne ubrat, zalozit do skusacky, pretlacit naftou, viac krat, a az potom pridavat tlak, ja mam take skusenosti, ze tie trysky mi este aj viac vydrzali a mali potom ovela lepsi zvuk) asi preto, lebo tam je este ten konzervacny olej, a tak sa asi poskodia, ked ich hned hodis na vysoky tlak. dalsia chyba mozu byt spatne ventily na cerpadle to zistis tak, ze ked mas nastartovany motor, tak mu pridas plny plyn, a nesmu kolisat otacky, nesmie mat nepravidelny chod, dalsi priznak je, ked drzis vysokotlaku trubku, tak musis citit medzi prstami, ako vstrekuje...(to neviem, ze ako by som to najlepsie opisal) a ak ani to nepomoze, a traktor si len teraz kupil, a bola na nom robena GO, tak sa zvykne stat to, ked sa casto pouziva kompresor, tak tu osku od rozvodoveho kolesa po cerpadlo zvykne skrutnut ked ju vyberies, tak drazky na perko musia byt v jednej priamke. ( ja ked som robil go, tak som to automaticky menil, bez ohladu ci je to dobre, alebo zle tam ti aj par mm urobi vela)
ps: ale ked takto dymi, tak by som to hadal na tie spatne ventilky na naftovom cerpadle, to daj hned nove a mas pokoj. treba skusat. vela stastia
ps: pod trysky som robil tesnenie z hlinikoveho plechu, uplne takeho tenuckeho nejaka 1mm aj menej. co som mal poruke.
ale najskor by som zmeral kompresne tlaky, lebo ked su aj ventily zle zabrusene, tak moze motor dymit a aj zle chytat..
skratak treba sa s tym pohrat... :prace:

orly

#11 Nový příspěvek od orly »

Máme taky Z7745 a když je venku na mraze, tak startuje úplně stejně blbě, jak bylo popsáno výše. Pokud startujeme pomocí horkovzdušné pistole do sání, tak chytá jak v létě. Ale chce to nechat ji tam dostatečně dlouho, dokud se motor trochu nezahřeje.
Věci se řeší až když nastanou

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Tom T »

Hotday má kus pravdy chce se to s tim pohrát.Zetor musí startovat do -20 bez větších problémů,asi nechytne na první otočku ve velkých mrazech,ale pomáhat mu žhavením nebo nějakým hořákem při mínus 10 neni normální,pak je něco v nepořádku.
Zetor,Tatra,

hotday

#13 Nový příspěvek od hotday »

chalani, nieze by som chcel zahambovat, ale moja zt 303 lepsie startuje do -5 ani zhavic nepouzivam, ale motor otoci asi tak 2x a uz bezi...na -10 si netrufam...ale zo zhavicom hej...
majorec do -20 musi bezat ako cumlik...ved tak skontrolujte si tie kompresie a podla toho sa uvidi. potom informujte...
ale i tak som zabudol este dost podstatne veci: vstreky skusat tak, ze tlacit pomaly, nie rychlo...lebo ked motor startuje, tak sa toci dost pomaly a cerpadlo ma len polovicu otacok, co kluka...
inac, chcelo by to napisat nieco viac o tom motore: ako napr. ked sa zohreje, tak taha normalne??? alebo nevladze, alebo dymi?? trosku popisat chod...
inac, ked som robil jedno LKT, tak ten mi dymil vo vykone, a nevedel som dojst na to, ze preco...a posledny sanca bola vymenit vlozky vo vzduchovom filtre...a hned motor aj inac isiel, a aj prestal dymit.

Robert
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Robert »

kolik by měli být tlaky na motoru

stano 4011

#15 Nový příspěvek od stano 4011 »

Tom T píše:Přihnutím k motoru zvěčíš předvstřik-motor líp táhne,ale hůř chytá.Zkus ho odklonit a nastartovat,pak ho zkus projet a uvidíš jestli není moc tupý.Vyzkoušíš a uvidíš,snad jsem to napsal dobře.Chce to zkoušet.
ja mam stym priklonenim cerpadla k bloku opacnu skusenost ,na odklonenom dymil bielim a ked som ho priklonil na stred tak chytal super ,teraz tam mam druhe cerpadloa to mam zasa uplne odklonene a startuje dobre ,na druhom traktore ho mam priklonene uplne k bloku a startuje vyborne

Odpovědět

Zpět na „Motory Zetor“