MOTORY ZETOR - obecná diskuse

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
stano 4011

Re: MOTORY ZETOR - obecná diskuse

#166 Nový příspěvek od stano 4011 »

czlukas píše:Uvidim na přišti tyden mam domluvene seřizeni vstřikovaciho čerpadla v Kroměřiži nedo do vežve to nedam :vztek: tam to dělaji děsně.
tak ako to nakoniec dopadlo ,co bolo z cerpadlom?

stano 4011

#167 Nový příspěvek od stano 4011 »

dakujem za odpoved ,vsade vo vlaknach si aktyvni ale tam kde ziadas o radu ,tak tam nenapises odpoved co stym nakoniec bolo 8)

czlukas

#168 Nový příspěvek od czlukas »

stano 4011 píše:
czlukas píše:Uvidim na přišti tyden mam domluvene seřizeni vstřikovaciho čerpadla v Kroměřiži nedo do vežve to nedam :vztek: tam to dělaji děsně.
4erpadlo nešlo zatim na stolici nebo strejda se zase rozčiloval.Ja jsem to přestal řešit ale tet chci zhodit i z moji 7245 čerpadlo a tisky a snad to zhodim i z 77 ;-)
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

czlukas

#169 Nový příspěvek od czlukas »

Moc se ti omlouvam ale jsem se zapoměl divat když strejda mě naštval tak jsem to přestal řešit jak něco podrobně zistim tak sem pisnu ;-)

czlukas

#170 Nový příspěvek od czlukas »

stano 4011 píše:
Tak dneska jsem vytahl z 77 vstřikovaci čerpadlo a zitra možna ho budu odvažet ale ješte nevim musim v 10 zavolat tomu chlapovi jestli bude mit zitra čas ;-)

Přemo

#171 Nový příspěvek od Přemo »

CHlapi potrebuju chytre rady..nejak nahodou sem se dostal ze mam opravit znamemu destu je ta ZTS velka motor ze 72,stalo sejim to ze jezdili bez vody:(az se to hryzlo,ale po vychladnuti zas jela...chce to prevlozkovat,jen jestli by nestacilo pistni kruhy vymenit comyslite?,ono zase sam nevim jak jsou natom pisty nemam to rozebrane,jeto prace kterou teprv planuju ted neni cas...co myslite,jako on neresito ze bude muset platit nove sadyvlozek pistu,jen by zas asi bylo zbytecne platit za sadu kdyby byli dobre,a jen ty pistni kruhy covynato??
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

zetorak jirka

#172 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Až vytaháš písty tak budeš chytřejší, uvidíš jak budou vypadat. pokaď budou máznuty písty, vyměnil bych to i s vložkama na tom už moc neušetříš, a vyměnit vložky ,když už jsou písty venku, není moc práce navíc.

winch

#173 Nový příspěvek od winch »

Přemo píše:CHlapi potrebuju chytre rady..nejak nahodou sem se dostal ze mam opravit znamemu destu je ta ZTS velka motor ze 72,stalo sejim to ze jezdili bez vody:(az se to hryzlo,ale po vychladnuti zas jela...chce to prevlozkovat,jen jestli by nestacilo pistni kruhy vymenit comyslite?,ono zase sam nevim jak jsou natom pisty nemam to rozebrane,jeto prace kterou teprv planuju ted neni cas...co myslite,jako on neresito ze bude muset platit nove sadyvlozek pistu,jen by zas asi bylo zbytecne platit za sadu kdyby byli dobre,a jen ty pistni kruhy covynato??
Ked sa to takto sekne, obyčajne ten hliník na povrchu piestu stlačí piestne krúžky v drážkach, krúžky prestanú pružiť, a tým aj účinne tesniť a stierať. Treba vybrať piesty, a ak nie je velký odskok na vložkách - nie je to vybehané, stačí uvolniť krúžky. Ak je ten materiál na povrchu piestov moc posunutý a sú tam velké rihy, radšej vymeniť celú sadu. V Brne predávajú komplet sadu za asi 2,5 tis- výrobca Jičín, a posielajú aj poštou.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

DYK

#174 Nový příspěvek od DYK »

Vidím to úplně stejně. Hliník přetažený přes kroužky, však sám uvidíš a taky uvidíš a zjistíš, že s tím nic nenaděláš. Písty dobré leda na popeníky. Kdo ví, jak na tom budou vložky. Kup celou sadu = písty, kroužky, pístní čepy, gumičky a vložky, k tomu těsnění pod hlavy, pod vanu, podle toho jak co rozebereš i těsnění pod sběrný potrubí, vypujč vytahovák na vložky a obrň se trpělivostí a s chutí do toho - půl je hotovo.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Pardál440

#175 Nový příspěvek od Pardál440 »

Pánové koupil sem ojnice s tim nálitkem u čepu do 70ky, ale na jakou stranu to má přijít jestli od vačky nebo k vačce?

winch

#176 Nový příspěvek od winch »

Náliatok je na strane kompresoru
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

radovann
Kontaktovat uživatele:

#177 Nový příspěvek od radovann »

Po nastartování motoru Z 6201 mě zhasne kontrolka mazání asi po 5 sek. tlak při studeném motoru 2,5 - 2.7 baru, je to normální stav ?

Franta.cz

#178 Nový příspěvek od Franta.cz »

radovann píše:Po nastartování motoru Z 6201 mě zhasne kontrolka mazání asi po 5 sek.
V pořádku
tlak při studeném motoru 2,5 - 2.7 baru, je to normální stav ?
Při jakých otáčkách

gbelec petr

#179 Nový příspěvek od gbelec petr »

má už motor 7001 nálitek na bloku pro větší zdvih tak jak 7701?
borec mi při prodeji traktoru tvrdil že je to motor 7701 ale na bloku je vyraženo 7001, a číslice nejsou přeražené??
p.s. jak poznám typ motoru aniž bych musel zdělávat hlavu a měřit průměr pístu a zdvih pístu..

vstřik. čerpadlo mám už nové bez manuálního předsuvníku..ohřívač vody to má..

radovann
Kontaktovat uživatele:

#180 Nový příspěvek od radovann »

Franta.cz píše:
radovann píše:Po nastartování motoru Z 6201 mě zhasne kontrolka mazání asi po 5 sek.
V pořádku
tlak při studeném motoru 2,5 - 2.7 baru, je to normální stav ?
Při jakých otáčkách
Při volnoběhu 500 ot./min. až zvýšených 1000 ot./min.

Odpovědět

Zpět na „Motory Zetor“