Identifikace oleje motor zetor 5511

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
uhlik05

Identifikace oleje motor zetor 5511

#1 Nový příspěvek od uhlik05 »

Chtel bych se zeptat koupil jsem zetora delam na nem takovou mensi go a mimo jine samozrejme i vymena vsech naplni jediny problem je u motoru nevim jaky tam byl olej jestli m6a nebo uz novejsi m6ad a samozrejme nechci si zadrit motor jelikoz v celku pekne jel i mazal.
Nejde nejak zjistit co tam bylo za olej kdyz jsem zdelal vanu takrka zadny bordel tam neby a to jsem cekal ze bude vana z poloviny plna bordelu

Obrázek

thovt

Re: Identifikace oleje motor zetor 5511

#2 Nový příspěvek od thovt »

Manuálu píšou oleje M6A a M4A to jsou neadtitované oleje to známená že u kliky měli by být nějaké úsady karbonu i u ojnice.U ventilů je to vidět.
Pokud motor byl provozovan aditivovaným olejem měli by být úsady minimální. např M5AD to je celoroční olej.
Lepší se zeptat ten kdo vyměnoval olej.
Nebo provest dekarbonizaci motoru poté se mohou používat i lepší minerální oleje.

uhlik05

#3 Nový příspěvek od uhlik05 »

Pan od ktereho jsem koupil je bohuzel uz mrtvy takze neni koho se zeptat proto nevim co nalit vim ze v manualu je m6a ale hodne lidi prechazelo prave na m6ad tak nevim, hold to budu muset risknout

kugva

#4 Nový příspěvek od kugva »

pošli fotky zevnitř z motoru a z pod víka ventilů jaký jsou nánosy karbonu

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

Ono to podla tej vane tazko poznat. Ako pise kugva, najlepsie to vidno vo vnutri na stenach motora a na ventioch pod vekami. Takto cierna vana vyzera aj s AD oleja pred umytim. AK je blok s vnutra len mastny a vidno farbenie len so slabim povlakom oleja tak AD. S olejom M6AD vypada cca. takto : Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martin 7

#6 Nový příspěvek od Martin 7 »

Taky jsem koupil teď 5511 a také od vdovi po pánovi který zemřel. Mimo výměny náplní co by jsi mi jeste doporučil udělat. Má trochu vůli v řízení p, jinak asi vše ok diky

hobr

#7 Nový příspěvek od hobr »

Já bych se toho nebál. Dal bych AD a alespoň dvakrát až třikrát za sezonu vymněnil... Nikomu nevnucuji! :tyty:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

rammsteiner

#8 Nový příspěvek od rammsteiner »

Zdravim. Ten motor je podla foto pekny, cisty. Na 99% to chodilo na AD olej. Cize s kludnym svedomim tam moze ist M6AD. Uz podla silikonu na vani je vidno ze to bolo rozoberane. A pochybujem, ze niekto kto pouziva cerveny silikon by tam nalial M6A.
Tu radu o 3 vymenach oleja za sezonu netreba brat prilis vazne. Ak je to stroj co spali nejakych 300L nafty pri poskakovani okolo domu, tak by som pri kludnom svedomi menil az o rok. Zasa nerobme z tych nasich zetorov letecku techniku. Skor vymenit olej v prevodovke, lebo to je v porovnani s motorom omnoho narocnejsia krabicka na opravy a peniaze.

hobr

#9 Nový příspěvek od hobr »

Navrhoval jsem to za předpokladu, že tam byl olej řady A (což nikdo neví)... Nedívej se na obrázky od Pavla sk, jsou ilustrační (z jeho traktoru). Obrázek vany je nahoře od Uhlik05...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Sadra17

#10 Nový příspěvek od Sadra17 »

já bych s klidem použil obyč 15w40 klidně i tu obyčejnou m7asdiii za pár šušní :-/
malej traktorista v malým traktoru

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“