ťažky štart, biely dym, predvstrek OK

Moderátor: Lukashil

Odpovědět
Zpráva
Autor
zetorboy

ťažky štart, biely dym, predvstrek OK

#1 Nový příspěvek od zetorboy »

Ahoj majstri.
Je to doba čo som sa tu chcel zaregistrovať, ale teraz mi to už nedalo a potrebujem aj radu od vás.
Kúpil som motor zo série 7201, sám som ho kompletne zrepasoval (vybrus kluky, ventily, piesty zauhlované, nové krúžky, čerpadlo po GO všetko tak ako má byť, ale som si kúpil novú hriadeľ na čerpadlo. Motor som na skúšku naštartoval nešlo to boh vie ako ale naštartovalo. Neriešil som to reku doladím keď bude na mieste.
Motor sme s otcom založili ideme nastavovať predvstrek nastavujeme nijka to nevychádza, vybrúsim zub preložím čerpadlo, vychádza ale čerpadlo je natočené celkom ku bloku. Vstreky sú fungel nové krasne pracujú.
Prvý štart na šupu chytí radosť máme o sto šesť. Na druhý deň otec štartuje ani za svet nechce naskočiť len biely dym, ked naskočí neide do otáčok nepravidelný chod a len ako by lapal po dychu. Popár sekundách sa rozbehne a už ide na volnobeh len na bielo dymí a počuť jemné klepanie ako ked je nesprávný predvstrek. Skontrolujeme predvstrek všetko vychádza, ale štartovanie sa nemení.

Mal už niekto takéto skúsenosti, my s otcom sme už bezradný.
Ďakujem.

pavel sk

Re: ťažky štart, biely dym, predvstrek OK

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

Podla coho a ako si to nastavoval ze si "brusil zub"??? To si brusil do coho??? Do hriadele? Rozvody mas urcite dobre poskladane???

zetorboy

#3 Nový příspěvek od zetorboy »

pavel sk píše:Podla coho a ako si to nastavoval ze si "brusil zub"??? To si brusil do coho??? Do hriadele? Rozvody mas urcite dobre poskladane???
brusil som z ozubeného kolesa ktorý je na čerpadle lebo na normálnom mieste mi nevychádzalo vôbec časovanie, rozvod je OK na 100 percent, teraz ako som menil osku tak motor sme vykrútili na značky a všetko sedelo.

pavel sk

#4 Nový příspěvek od pavel sk »

To cerpadlo bolo niekde v oprave? Nema unasac s 3valca ked to nesedelo? Kapilaru si mal na 1 valci? Co kompresne tlaky? Vole ventilov?

zetorboy

#5 Nový příspěvek od zetorboy »

pavel sk píše:To cerpadlo bolo niekde v oprave? Nema unasac s 3valca ked to nesedelo? Kapilaru si mal na 1 valci? Co kompresne tlaky? Vole ventilov?

v čerpadle su nové elementy, vačkovka, nastavené na stolici ..oprava stála 260 eur ...nie nemám unášač .. ten unášač tam je čo tam píše kniha .. ked myslíš na ozubené koleso čarpadla....na prvom valci na ktorom inom ..... všetko je tka ako má aj vole ventilov aj kompresia všetko je OK

pavel sk

#6 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked je vsetko OK ako pises tak mi pride divne ze ti znaky nesedeli. Zotrvacnik je origo so 4 valca? Ak by bol s trojvalca tak ti nemuseli sediet znaky. Naftu mas v tom aku a filtre? Uz som bol svedkom aj toho ze si pomylili prvy valec so 4tym a kapilaru dali na prvy od zotrvacnika :D . Dufam ze to neni tvoj pripad.

zetorboy

#7 Nový příspěvek od zetorboy »

pavel sk píše:Ked je vsetko OK ako pises tak mi pride divne ze ti znaky nesedeli. Zotrvacnik je origo so 4 valca? Ak by bol s trojvalca tak ti nemuseli sediet znaky. Naftu mas v tom aku a filtre? Uz som bol svedkom aj toho ze si pomylili prvy valec so 4tym a kapilaru dali na prvy od zotrvacnika :D . Dufam ze to neni tvoj pripad.
filtre všetko čisté nové zotrvačník je zo starého motora ktorý fungoval, kapilára tm kde má isť .... ináč servisná priručka píše že prvý valec je od spojky......ja som kapilaru dával na prvy od vodnej pumpy ..... ako som pisal všetko sedí aj tak neide

zetorboy

#8 Nový příspěvek od zetorboy »

ja predpokladám že to bude predsuvník vstreku ktorý ovláda tlak oleja ...aspoň motor sa tak správa ako keď nie je zasunutý ...ale to je len typ ... zajtra volám čerpadlárovi a nech mi to príde nastaviť alebo sa na to pozrieť

pavel sk

#9 Nový příspěvek od pavel sk »

Neviem kde si to zobral, ale olejom neni ovladany ziaden predsuvnik vstreku. Je to cisto mechanika. Tu servisnu prirucku mas niejaku zaujimavu. V puzdrach pod vstrekmy mas toho kolko napodkladane? Nestrieka ti to nad piesty???

jack30

#10 Nový příspěvek od jack30 »

nechapem co za zub si brusil ak si dobre poskladal rozvody tak to musi sediet.nekopol si sa o zub niekde na rozvooch? mas zly predvstrek preto bielym dymy

pavel sk

#11 Nový příspěvek od pavel sk »

Tiez mi to vsetko pride niejake divne :-/

Tomas6

#12 Nový příspěvek od Tomas6 »

Taky chodil kolega že mu motor po go nejede a dušoval se že rozvody na tuty OK.Čerpadlem hejbal tam a zpět a nakonec na klice o zub....Blbý měl že to bylo na UNC tak chladiče ven a modlit se aby se neškublo těsnění na vaně.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

pumpa dyza

#13 Nový příspěvek od pumpa dyza »

ja neznam ale brusit zo zuba na cerpadle lebo mu nevychadza nastavenie kapilary dobre a cerpadlo ked je s automatickym predvstrekom 7201 ne cudel tak ked sa motor netoci ze je vypnuty :D je na oneskoveny vstrek predvstrek ma to posunute neskorej taze on to nastavyl tak ze mu dava strasne sokoro davku nafti ked chce nastavit podla kapilary tak musi vyblokovat automaticky predvstrek a nastavyt tak si to nastavoval ze si vyblokoval automaticky predvstrek ale ked maš stare cerpadlo cudel tak nič ztoho neber jedine ze si stlacil cudel a tak nastavyl :) a zle. vychadzam ztoho ze ked to nastavoval tak ho dak uplne k bloku a mu to aj tak nevychadzalo. a tkakom oleja je ovladany predsuvnyk ale na tatre 815. na majori ti to iba maze taze maš to z automatom.
SOU,D...PO Multicar M22,Zetor 7011 z horneho Šariša, http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=61514
https://www.youtube.com/watch?v=xOLutNOE5LY (Srdcom východniar)

pavel sk

#14 Nový příspěvek od pavel sk »

V tom jeho dotaze je tu viac nejasnosti a hadaniek. Nenapisal ani ake ma vlastne cerpadlo. Risky mu vraj nesedeli na zotrvaku, pritom motor ma este na zemi a nie v traktore. Na kolko mu prisiel predvstrek ani nenapisal ked to nastavoval. Tazko radit :-/

zetorboy

#15 Nový příspěvek od zetorboy »

pavel sk píše:Neviem kde si to zobral, ale olejom neni ovladany ziaden predsuvnik vstreku. Je to cisto mechanika. Tu servisnu prirucku mas niejaku zaujimavu. V puzdrach pod vstrekmy mas toho kolko napodkladane? Nestrieka ti to nad piesty???

riešime motor 7201 kde je tlakové mazanie čerpadla a predsuvník ovláda tlak oleja ... ked nie je tlak oleja predsuvník je automaticky zasunutý a tlak oleja ho vysuva .... po vstrekmi je len jedna tenká podložká ktorá sa dáva aj pod objimku vstrekov čo sa lisuje do hlavy

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“