zetor 4011 - diagnostika závady kompresoru

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
drpepa

zetor 4011 - diagnostika závady kompresoru

#1 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím Vás kolegové. Mám na vás dotaz. Vlastním zetor 4011 (hranatá kapota + velká kabina). Jelikož mi nefunguje kompresor (boční vidlička nejde zatlačit a pokud jí zatlačím přes nářadí, nefunguje), vidím to na sundání rozvodového víka. Zajímá mě teda, jaká je časová náročnost demontáže víka (demontáž nápravy, kapoty apod.) a zda k tomu potřebuji nějaké speciální nářadí. Děkuji

vitex

Re: zetor 4011 - diagnostika závady kompresoru

#2 Nový příspěvek od vitex »

Nejdřív sundej válec kompresoru-je tam vidět a možná to půjde vrchem opravit.

drpepa

#3 Nový příspěvek od drpepa »

nepůjde, už jsem to měl sundané.

vitex

#4 Nový příspěvek od vitex »

Zajímavé,proč se mě tam teda podařilo zavrtat nový důlek pro vidličku?

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked demontujes aj piest s ojnice a styftsroby tak sa tam da dostat. Ked potrebujes zasrobovat a zaistit cervika vo vidlicke tak len jedine stade s hora. Inakial sa k nemu nedostanes. Ja som kedysi dokonca demontoval aj vyfukove potrubie kvoli lepsiemu pristupu. Zalezi co s tym mas.

drpepa

#6 Nový příspěvek od drpepa »

pavel sk píše:Ked demontujes aj piest s ojnice a styftsroby tak sa tam da dostat. Ked potrebujes zasrobovat a zaistit cervika vo vidlicke tak len jedine stade s hora. Inakial sa k nemu nedostanes. Ja som kedysi dokonca demontoval aj vyfukove potrubie kvoli lepsiemu pristupu. Zalezi co s tym mas.
kompresor má 2 páčky. Horní, která slouží jako pojistka (ta chodí bez problému) a boční, kterou se spíná kompresor (páčka je tuhá, rukou s ní nejde hnout, pokud s ní pohnu násilím (trubkou), a zatlačím doleva, nic se nestane - ozubené kolečko nezapadne?. Kompresor už nefungoval, jak jsem traktor kupoval (před 5 měsíci).

Měl jsem demontovaný válec kompresoru, ale nic jsem tam neviděl.

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Neni ten poistovaci kolik ulomeny? Skus ho vysrobovat. Je mozne ze vypadol zaistovaci srobik (červik cervik je poisteny kontramatkou M6 nizsieho profilu) s vidlicky a preto ti to nerobi nic ked tym pohnes. Uz som par krat riesil ten vypadnuty červik a ohnutu vidlicku. Ked das len valec dole, tak tam nevidno dokopy nic. Musis dat dole aj pies. Vtedy je tam viac miesta.

drpepa

#8 Nový příspěvek od drpepa »

pavel sk píše:Neni ten poistovaci kolik ulomeny? Skus ho vysrobovat. Je mozne ze vypadol zaistovaci srobik (červik cervik je poisteny kontramatkou M6 nizsieho profilu) s vidlicky a preto ti to nerobi nic ked tym pohnes. Uz som par krat riesil ten vypadnuty červik a ohnutu vidlicku. Ked das len valec dole, tak tam nevidno dokopy nic. Musis dat dole aj pies. Vtedy je tam viac miesta.
mě spíše zaráží, proč ta páčka jde tak ztuho? rukou jí nezatlačím, vždy k tomu potřebuji nějaké nářadí (trubku)

pavel sk

#9 Nový příspěvek od pavel sk »

Moze to robit prave ta vidlicka. Ak je niejak poskodena ohnuta a pod. Pripadne O-kruzok na zsuvacej tycke.

drpepa

#10 Nový příspěvek od drpepa »

pavel sk píše:Moze to robit prave ta vidlicka. Ak je niejak poskodena ohnuta a pod. Pripadne O-kruzok na zsuvacej tycke.
mě to spíše příjde, jako by to bylo zatuhlé či zarezlé. Do čeho se zasouvá ta páčka?

pavel sk

#11 Nový příspěvek od pavel sk »

Samotna zasuvacia tycka je vsunuta priamo do bloku motora. S vnutra je kompresor mazany olejom s motora takze skorodovane s vnutra by to nemalo byt.

drpepa

#12 Nový příspěvek od drpepa »

pavel sk píše:Samotna zasuvacia tycka je vsunuta priamo do bloku motora. S vnutra je kompresor mazany olejom s motora takze skorodovane s vnutra by to nemalo byt.
v tom bloku, předpokládám že to je víko rozvodů, není žádné ložisko, do kterého by to mohlo zajíždět? Opravdu mám podezření, že je to spíše zatihlé/zarezlé než zohnuté. Samozřejmě bych radši demontoval znova píst z kompreosru než sundával přední nápravu abych se dostal přes víko rozvodu ke kompresoru.

pavel sk

#13 Nový příspěvek od pavel sk »

V prsiach motora neni nic. Tycka neni taka dlha a nezasahuje do prs motora. Dlzku chodu (zap.-vyp) zasuvacej tyce urcuje samotna vidlicka ktora je presne zaistena srobykom a so zubovou objimkou zubovej spojky. Vytahovacia poistka sluzi na zaistenie vo vypnutej polohe proti samovolnemu zapinaniu kompresora a tiez pri zapnuti drzi tyc v zapnutej polohe kompresora.

drpepa

#14 Nový příspěvek od drpepa »

pavel sk píše:V prsiach motora neni nic. Tycka neni taka dlha a nezasahuje do prs motora. Dlzku chodu (zap.-vyp) zasuvacej tyce urcuje samotna vidlicka ktora je presne zaistena srobykom a so zubovou objimkou zubovej spojky. Vytahovacia poistka sluzi na zaistenie vo vypnutej polohe proti samovolnemu zapinaniu kompresora a tiez pri zapnuti drzi tyc v zapnutej polohe kompresora.
Takze navrhujes opet sundat valec, pist a nafotit?

pavel sk

#15 Nový příspěvek od pavel sk »

To by bolo najlepsie. Takto od klavesy mozme len polemizovat :-/

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“