zetor 4011 klepání v motorovém prostoru

Moderátor: Lukashil

Odpovědět
Zpráva
Autor
drpepa

zetor 4011 klepání v motorovém prostoru

#1 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím vás kolegové. Mán na vás dotaz. Stal jsem se majitelem zetoru 4011, avšak i přes klepání v motoru jsem ho koupil. traktor nemá tlakoměr, nezjistím teda jeho tlak oleje. Ale, na to že je to 40-cítka, jede pěkně. Olej je v normě. Můžete mi pospat možnosti, čeho všeho by se klepání mohlo týkat. Díky

lukáš šikula

Re: zetor 4011 klepání v motorovém prostoru

#2 Nový příspěvek od lukáš šikula »

mohlo by být volný závaží na klice.

drpepa

#3 Nový příspěvek od drpepa »

pomohlo by vám natočit video či zvuk?

Jarda-k

#4 Nový příspěvek od Jarda-k »

Klepe to i když vypneš kompresor?

drpepa

#5 Nový příspěvek od drpepa »

v první řadě mám v plánu koupit čidlo tlaku oleje. Ale, můžete mi objasnit, jak toto měření funguje?

Čidlo které je umístěné na bloku motoru má výstup na kontakt. Ale tlakoměr umístěný na palubovce je mechanický (zespod má pouze závit na hadičku). Chápu, že toto nejde dohromady. Dívám se tedy po internetu na tyto mechanické čidla, které jsou umístěné na bloku, ale nalézám pouze s kontaktem (tzn. na drát). Můžete mi to teda objasnit, jak to funguje, popř. poslat odkaz na mechanické čidlo umístěné na bloku? Děkuji

jojof

#6 Nový příspěvek od jojof »

mechanicke cidlo nieje. Ide tam rurka s holendrom. Cez tu rurku potom tlaci olej do budika a ten meria na kolko Ti to maze.

drpepa

#7 Nový příspěvek od drpepa »

chápu. Díky za objasnění 8)

Chtěl jsem dnes vyzkoušet, jestli to klepání může mít na starost i kompresor. Bohužel, "páčka" která spíná kompresor, je zahuhlá a nedaří se mi ho zapnout. Máte návrhy jak kompresor rozchodit? Děkuji

jojof

#8 Nový příspěvek od jojof »

a odistil si cudlikom tu zasuvaciu packu kompresora?

drpepa

#9 Nový příspěvek od drpepa »

ano. První jsem jí povytáhnul nahoru a pak chtěl zapnout kompresor posuvem boční páčky. Bohužel, nedaří se to. Páčka je zatuhlá... viz. http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/zeto ... 195435.jpg

jojof

#10 Nový příspěvek od jojof »

nastriekaj tam WD-cko. Ta packa sa vobec nehybe?

drpepa

#11 Nový příspěvek od drpepa »

páčka je úplně zatuhlá. Zkoušel jsem po ní s rozumem poklepat kladívkem a nic.

dratek

#12 Nový příspěvek od dratek »

Jelikož máš kompresor vypnutý tak nemůže ani klepat,takže je zbytečné se tím teď zabývat,sežeň si průtokový šroub+patříčnou trubku a manometr aby jsi mohl zjistit jestli ti motor správně maže,pokud né tak můžeš mít v háji lágr na některé ojnici a to může být jedna z možných příčin toho klepání,další možnost je vyběhaný pístní čep,ještě napiš jestli se mění klepání podle otáček motoru,Vylágrovanou ojnici se dá poznat když přiložíš ruku na jednotlivé hlavy ,měl by si cítit drnčení do ruky nebo to samé zkus se stranovým klíčem který přiložíš na šroub na víku ventylů a to klepání by se ti mělo přenést taky do ruky

drpepa

#13 Nový příspěvek od drpepa »

---> dratek: ano, zkoušel jsem přiložit ruku na všechny hlavy, nevím jak moc, ale brní všechny. To klepání se mění v závislosti na otáčkách. Včera se mi podařilo ještě zapojit snímač tlaku oleje (při zapnutém klíčku svítí, po nastartování zhasne). V průběhu týdnu doplním ten průtokáč.

říkáš lágr na ojnici?!?! :shock: Nechce se mi rozebírat celý motor, abych to poznal..

dratek

#14 Nový příspěvek od dratek »

Podle kontrolky zas až tak dobře nepoznáš tlak a už vůbec né když bude mít za sebou spínač několik desetiletí,takhle se nám přidrbla 7245,to vrnění na všech hlavách je normální ,musel by jsi cítit při vonoběhu jakoby lehounké údery,je to o citu ale funguje to,taky jsem ale psal že je to jedna z možností,pokud by to byl lágr tak by tlak mazání byl nízký ale zase je tady možnost ucpaného kanálku takže to taky nemusí být pravda,uvidíš až namontuješ manometr.

drpepa

#15 Nový příspěvek od drpepa »

==>dratek:

když se vymontuje čidlo oleje z bloku při vypnutém motoru, měl by z toho místa téct olej nebo ne? Podle odměrky olej v motoře je, ale při vyšroubování čidla vidím pouze obtisk závitu od oleje.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“