zetor 3011 jede na neutral

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
malotraktorpetr

zetor 3011 jede na neutral

#1 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Prosim poradte jaka muze byt pricina ze traktor po oprave prevodvky diferaku no proste vseho .My jede na neutral do predu .dam spatecku jede dozadu normalne .Me neleze hlavou jedna vec pokud by byla spatne udelana prevodovka a treba prohodil kolo nejakeho predvodu a ted dam spatecku tak by se to melo rozletet nebo pohadat ale me to normalne couve .je pravda ze sem vse vymezil a udelal na tesno at neznikaj casem vule .pouzilsem origo vymezovaci podlozky .Proste my vrta hlavou proc to na neutral jede do predu .dam neutral na pace redukce na neutral nic nechrasi nahon radim normalne .Jak zmacknu spojku vse stoji ale jak dam neutral a pustim spojku tak jede .Rychlost asi jednicka redujovana .
Muj zaver moje domenky jsou ze but sem neco posrla jako kola atd ale spatecka to rusi pokud by bylo neco spatne neradim ale ja radim .
jinak druha vec je ze sem mohl moc to vymezin tak na tesno a ze se prenasi kroutici moment .Ale proc to dela .jak sem to mel na stole tak sem tocil hrideli a nic se netocilo radilsem vse slo .uz sem stoho spatny .prosim o pomoc nebo nejake napady :'(

malotraktorpetr

Re: zetor 3011 jede na neutral

#2 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Prosim poradte :(

UR1SK

#3 Nový příspěvek od UR1SK »

Ťahá aj keď zabrzdíš ručnú brzdu? Alebo zdochne motor? Ťahá aj na cestnej aj na redukovanej alebo redukcia v neutrále?

malotraktorpetr

#4 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

taha pri zrazeni paky redukce do pomala i do rychla rucka sem jeste nezkousel ale rukama ve dvojku neudrzime a motor ma problem to nastartovat :(

malotraktorpetr

#5 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

zitra zkusim sprovoznit rucku a zabrzdimto .a pak napisu 8)

Vlasatej

#6 Nový příspěvek od Vlasatej »

tak sundej víko převodovky a podívej se co je v záběru a proč, to asi bude nejjednodušší, ne?

Buggy

#7 Nový příspěvek od Buggy »

A je to opravdu v záběru, nebo tam máš napranej hustej olej (ideálně s tou 00 vazelínou), a proto ti to popojíždí?

Auto-klassik

#8 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Zatím jsem se s takovým opravářem nesetkal ,který by to takhle dokázal naladit!
Kde by asi mohla být chyba ?

malotraktorpetr

#9 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

tak dnes podle rady sem zatahl brzdu parkrat neco zapistelo a je pokoj nic uz netahne olej sem dal PP90 .
Jinak motor nastartuji ale jak dam plny plyn tak jak kdyby nemel vykon nevim cimtoje v zivote to nedelal .nemuze byt pricinou ze de prevodvka tezko ?
Dal sem neutral na redukcni pace prevodovka radila slo videt ze de lechce .tak nevim co stim bylo .jinak jde tezko nahon ale vim ze to je tim ze sem ho vymezil moc na tesno tak jednu podlozku sundam 8)

malotraktorpetr

#10 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Buggy píše:A je to opravdu v záběru, nebo tam máš napranej hustej olej (ideálně s tou 00 vazelínou), a proto ti to popojíždí?
do majoru se nesmy davat 00 ani jina vazelina kvuli cerpadlu na hyudraliku u 25 ano protoze hyudralika je zvlas :friends:

malotraktorpetr

#11 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Auto-klassik píše:Zatím jsem se s takovým opravářem nesetkal ,který by to takhle dokázal naladit!
Kde by asi mohla být chyba ?
Kam tim narazis ?
Pokud se ti neco nezda rad ocenim tvoji nastevu ume doma rad bych stebou pohovoril nad salkem caje nebo kavy a mohl bys poradit jak vse delas bez problenu !!!

sita

#12 Nový příspěvek od sita »

Je fakt, že mě 57ma po opravě převodovky (nedělal jsem já) taky po puštění spojkovýho pedálu popojede i když je v neutrálu. Je to teda jen takovej náznak popojetí, jakoby se to zhoupne dopředu a zase se to vrátí, takže to neřeším...

malotraktorpetr

#13 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

asi to chce projet a to se vse rozchodi .delal sem to vse peclive a vse vymezil tak aby nebyla vule.ted nasadim jeste sedacku a jdu to po ulicce projet .jeste musim vyresit nadrz musim tam predelat drzak :( ale to uz nejak udelam 8)

Chose11

#14 Nový příspěvek od Chose11 »

Když jsi to skládal tak to šlo lehce, ale neměl si to zalité olejem, mám pravdu? Podle mě je to těsně sesazené a jak se všude dostal olej tak to "lepí", myslím že se to časem uvolní, ale nejsem odborník na Zetory, skládal jsem převodovky jen na autech. Jakákoliv chyba při složení převodovky má většinou fatální následky, to myslím se u tebe nestalo.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

malotraktorpetr

#15 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

uz sem jezdil ale zas me zloby motor nejde nafta no musim s ezitra podivat .
jak rikam v te prevodvce zaclo neco piskat a pak kalid a nic uz nezloby 8)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“