Nova kabelaz 7745.Ake kable pouzit ?
Moderátor: Lukashil
Nova kabelaz 7745.Ake kable pouzit ?
Nazdar
Idem robit uplne novu kabelaz na 7745 a chcem sa opytat ci nie je detejlna elektricka schema ze podla ktorej by som vedel ake hrube kable maju ist k jednotlivym veciam.
Alebo ako by ste mi to odporucili.
Alebo pomerat stare kable a podla nich pokupovat ??
Idem robit uplne novu kabelaz na 7745 a chcem sa opytat ci nie je detejlna elektricka schema ze podla ktorej by som vedel ake hrube kable maju ist k jednotlivym veciam.
Alebo ako by ste mi to odporucili.
Alebo pomerat stare kable a podla nich pokupovat ??
- pavolmakys
Re: Nova kabelaz 7745.Ake kable pouzit ?
Neviem to uplne presne, ale nic nepokazis ked das hlavny privod na poistky aspon 6mm2 (lepsie 2x4, tak to bolo aj na skodovkach), vacsie spotrebice 2,5mm2 (svetla, ventylatory, pripadne nejaky zdruzeny privod do strechy a tak), mensie spotrebice 1,5mm2.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
-
někde tady byl odkaz na firmu, která dodává hotové kabelové svazky na Zetor... jen tak vědět kde
kabelaz si spravim ja lebo ja som tiez niekde videl ale tam bolo cez 120 a tam nebola uplne vsetka kabelaz.
a chem sa opyta k svetlam nestaci 1.5 kabel ?? ci radsej dat 2,5 ?
a chem sa opyta k svetlam nestaci 1.5 kabel ?? ci radsej dat 2,5 ?
- lukisek 099
já si oměřil origo káble a dle nich nakoupil. někde mám i schéma a poznačené síly drátů jaké neco maj přijít
a nemozes sa mi pozriet na tu schemu ci ju nenajdes ?
http://www.ulozto.cz/x4ecERP/zetor-el-s ... 1-7745-rar
tu si mozes schemu siahnut
na svetla by mala 1,5 v pohode stacit
tu si mozes schemu siahnut
na svetla by mala 1,5 v pohode stacit
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Kluci, mám 6911 dal jsem všude 2,5 lanko, někde 4, někde i šestku. vše napájené, všude konektory, očka, dutinky. Na tomhle nešetřete, protože potom je to věčné... A dále doporučuji silikonovou izolaci. Je dražší, ale nikdy nezkamení. Alespoň doufám. Ale nechci někomu něco podsouvat, je to jen můj názor, moje zkušenost.
Ahoj, nic ve zlym, ale to píšeš o nějakém elektro kotli a nebo o Zetoru? Já jen že si používal tak veliký průřezy vodičů. To je až přehnané a taky zbytečné.ve82 píše:Kluci, mám 6911 dal jsem všude 2,5 lanko, někde 4, někde i šestku. vše napájené, všude konektory, očka, dutinky. Na tomhle nešetřete, protože potom je to věčné... A dále doporučuji silikonovou izolaci. Je dražší, ale nikdy nezkamení. Alespoň doufám. Ale nechci někomu něco podsouvat, je to jen můj názor, moje zkušenost.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Psal jsem o zetoru. Nic nemůžeš zkazit tím, když dáš větší průřez vodiče. Měď jako taková podléhá oxidaci v rozmezí nějaké doby. Pokud se k tomu už nikdy nechceš vracet, je třeba použít větší průřez a kvalitní izolaci. Toť vše. Nikoho nechci poučovat. Jen jsem to tak udělal dle rady starších a zkušenějších a zatím spokojenost
2,5 mm2 k těm větším spotřebičum určitě. K alternátoru tak asi 10 mm2 . Ostatní a žárovky,tak stačí bohatě 1,5 mm2, klidně i 1mm2.
Izolace je ale důležitá a to souhlasim. Aby nedošlo někde k prodření a tak.
A ake spotrebice myslis ako vacsie ?kaja.h píše:2,5 mm2 k těm větším spotřebičum určitě. K alternátoru tak asi 10 mm2 . Ostatní a žárovky,tak stačí bohatě 1,5 mm2, klidně i 1mm2.
A aky kabel by bolo najlepsie dat medzi alternator a regulator ?
No tak třeba k topení, nebo ke světlum když jsou dvě a víc na jednom drátu. K regolátoru alternátoru muže být cokoli, 1.5 mm2. Tam žádný velký proudy nejsou.
ok dakujem
a este sa chcem opytat medzi starter a aleternator a aj od startera do poistkovej skrinky a tiez medzi starter a spinacej skirnky dat 6mm kabel ??
a medzi spotrebice ako otackomer a jeho cidlo aj tlakomer a jeho cidlo aj teplomer aj palivometer staci 1,5 ?
a od startovacieho tlacitka staci 1,5 mm?
a smerovky a tam staci 1,5 ci dat radsej 2,5 a tak isto aj k obrysovkam aj ku stop svetlam ?
a este sa chcem opytat medzi starter a aleternator a aj od startera do poistkovej skrinky a tiez medzi starter a spinacej skirnky dat 6mm kabel ??
a medzi spotrebice ako otackomer a jeho cidlo aj tlakomer a jeho cidlo aj teplomer aj palivometer staci 1,5 ?
a od startovacieho tlacitka staci 1,5 mm?
a smerovky a tam staci 1,5 ci dat radsej 2,5 a tak isto aj k obrysovkam aj ku stop svetlam ?
Do spínaci skříňky dej klidně tu 6 mm2 když se vejde. Tam je to potřeba. Na cívku startéru by 1.5 stačilo, ale jestli máš dej 2.5 mm2, ta cívka bere docela dost , jen ale chvilkově.
K alternátoru 10 nebo 16mm2. Na to ostatní bohatě postačí ta 1.5 mm2. Já teď opravuju Zetora a dával jsem na couvačku jen 1mm2 a kabel k zadním světlum 5x0,75mm2.
K alternátoru 10 nebo 16mm2. Na to ostatní bohatě postačí ta 1.5 mm2. Já teď opravuju Zetora a dával jsem na couvačku jen 1mm2 a kabel k zadním světlum 5x0,75mm2.