VSTŘIKOVACÍ ČERPADLO
Moderátor: Lukashil
VSTŘIKOVACÍ ČERPADLO
Zdravím chlapi mám 5748,a na egulátoru bylo označení na štítku RV74225/1100 2821,je to správné nebo by to mělo mýt jiné označení motor je 6901,a dost to kouří tlaky ok,vše v pohodě,ale to čerpadlo je asi ko,na místa kde jse dolívá olej my při kontrole vyteče nafta s olejem je to plné nafty na obou místech.předem díky
Re: VSTŘIKOVACÍ ČERPADLO
Nikdo nic????.
Ta nafta tam muze byt od podavaciho cerpadla na naftu, a stim kourem pokud je vse ok tak nechat seridit cerpadlo aby davali vsechny stejne
Čím větší kladivo, tím lepší mechanik
díky moc za odpověd,a co ty čísla co jsem psal jsou správně k tomu motoru???,ta nafta se objevuje všude jak v regulátoru tak v čerpadle,ale podávací tu pumpičku mám novou,ještě se chci zeptat na přední náhon tam je prokluzová spojka,a já si chci zeptat když něco tlačím na zpátečku tak my připadá že ten náhon nezabírá na zpátečku je to možné nebo je někde chyba??.
Vstřikovací čerpadlo pro motor 6901 má na sobě vyražené číslo 2444. Jestli si dobře pamatuju. Ta nafta v něm může být že propouští vstřikovací elementy , nebo jak bylo psané propouští podávací čerpadlo. Nová pumpička na podávacím čerpadle to neovlivní. Propouští to přes váleček , kterým je podávací čerpadlo poháněné. Na tom motoru může být i jiné vstřikovací čerpadlo ze zetoru , ale musí být seřízené pro motor 6901.
Tady v té tabulce najdeš jaké označení má mít regulátor: http://www.marting.sk/trysky_zetor.htm
Tady v té tabulce najdeš jaké označení má mít regulátor: http://www.marting.sk/trysky_zetor.htm
V té tabulce jsem našel že je to regulátor k traktoru 5748. Jen to označení je RV7A. Ale rači si to překontroluj.
Čerpadlo treba dať nastaviť, aj keď čerpadlár možno zahlási že je súce na generálku. do regulátora sa nafta dostane cez netesný semering, ak ti čerpadlo iba nastavia, treba namiesto kontrolného otvoru zviezť hadičku do flašky.
Preklzová spojka by mala mať preklzový moment 500 Nm, bez ohladu na smer otáčania, ak ti šmýka prí cúvaní, musí šmýkať aj pri jazde dopredu
Preklzová spojka by mala mať preklzový moment 500 Nm, bez ohladu na smer otáčania, ak ti šmýka prí cúvaní, musí šmýkať aj pri jazde dopredu
chlapy díky moc za odpověd,nemáte někdo čerpadlo doma koupil bych ho???,nemůžu ho sehnat.
- pavolmakys
Spojka ma byt nastavena na 55plusminus 2kg , tusim, teda 550 Nm, ono ti to pravdepodobne presmykuje aj dopredu, ale to ju nevies tak zatazit, to ti bude skor naprava hrabat. Pokial ti dopredu hrabe aj na tvrdom povrchu, tak je ok, to ze presmykuje dozadu, je tiez ok, samorejme povedzme na blate to dozadu musi hrabat, na tvrdej zemi uz nie. Ja som to takto nastavoval a spravalo sa to ako pisem.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Môže 550 Nm byť, v DP som našiel dokonca 600 +/-20 Nm. Viem že keď to kamarát nastavoval, mal puncované 50 kg závažie na kontrolu váh.
Díky chlapy a kde to přesně sešteluji asi tak nějak doufám vím kde,ale raději se zeptám nemáte někdo obrázek kde to seštelovat???
-
casse píše:Díky chlapy a kde to přesně sešteluji asi tak nějak doufám vím kde,ale raději se zeptám nemáte někdo obrázek kde to seštelovat???
Z 5711 :
čerpadlo: PP 4A8P 115g - 2429
regulátor:RV 7A225/1000-2804
trysky : DOP 150S 525 - 1440
Čerapadla ani reulátory se doma neseřizují
- pavolmakys
Naprava: Odskrutkovat kardan od napravy, povolit asi 6 skrutiek a oddelit tu poslednu cast od napravy, s tou vytiahnes aj tu preklzovu spojku, ktoru nasledne nastavis vo zveraku. Pozri si dielensku prirucku ku 7-kovej rade.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Pavle díky moc,raději se zeptám kdo to dělal,kniha my moc neporadí,a ještě mám dotaz,dal jsem z repasované čerpadlo přidělal jsem kapiláru a točil motorem když jse pohla koukl jsem do okénka na rysky a tam mám 4rysky??,nevím na kterou to dát,tak jako tak se nemůžu přiblížit přesněji ani na tu první podle všeho by to chtělo hnout s čerpadlem ještě směrem k motoru a to už jsem na doraze na těch šroubech už mě to nepustí kde by mohl být problém špatně nastavené rozvody???.tak jsem to koupil s rozvodama jsem nic nedělal.ted jak to mám nastavené tak se to pár krát převalý a pak chytne ne hned,ale jako by se ten motor pomalinku rozbíhal,pak když už mu dám plyn plný pak už reaguje hned ¨,ale ze začátku po startu se pomalu rozbíhá,ted jak to je nastavené je asi nejlépe.
-
No na které to vlastně máš? Na té první při otáčení nebo jiné ?