Z-50 Super prasklá převodovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Tomas

Z-50 Super prasklá převodovka

#1 Nový příspěvek od Tomas »

Ahoj, nemáte někdo zkušenost se svařitelností ocelolitiny, ze které je obal převodovky Supra?
Minulý týden jsem sekal louku a když dosekám, tak mi nešla zvedat hydraulika. Najel jsem do kopce, aby se olej slil blíž k čerpadlu a koukám, že za mnou olejová cestička. Mám zevnitř vyraženou díru pod rozvodovým kolem levé poloosy - něco se muselo uvolnit a vlétnout pod toto kolo, které to vzalo pod sebe a vyrazilo ven. :vztek:
Jedna varianta je to zavařit, resp. nějak přeplátovat, druhá sehnat jiný zadek a vlastně třetí potom jinej traktor. Seřazeno podle finanční náročnosti... :pistol:
Přílohy
DSC_0597_w.jpg
DSC_0601_w.jpg
Práce má být tvůj kůň, ne jezdec.

exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Z-50 Super prasklá převodovka

#2 Nový příspěvek od exot »

Tohle by neměl být velký problém svařit ale budeš to muset rozhodit aby se to dalo vařit z vrchu.prostuduj na svarforum.cz vlákna o sváření litiny a pak se ptej dál ;), jen toho sváření tam bude docela dost hlavně bacha na ty trhliny okolo ty budeš muset všechny vyfrézovat fortunou a zavařit docela dost práce.Je to na 100% ocelolitina? protože pak by se to vařilo o dost lépe (záleží na obsahu uhlíku) každopádně bude to dost nasáklý olejem.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

sychrovak

#3 Nový příspěvek od sychrovak »

Někde byl na Bazoši inzerát za 3500 Kč celá rozvodovka s převodovkou.
Ono až rozděláš zjistíš co ti tam vlétlo a aby ses nedivil........ :-/
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

jaro super50

#4 Nový příspěvek od jaro super50 »

vlos tam nejaku podloski moze bit aj ocelova alebo nejaky kus hrupsieho plechu a normalne to zavar z latinovu elektrodu to sa pekne zvara

Krcaka1

#5 Nový příspěvek od Krcaka1 »

exot píše:Tohle by neměl být velký problém svařit ale budeš to muset rozhodit aby se to dalo vařit z vrchu.prostuduj na svarforum.cz vlákna o sváření litiny a pak se ptej dál ;), jen toho sváření tam bude docela dost hlavně bacha na ty trhliny okolo ty budeš muset všechny vyfrézovat fortunou a zavařit docela dost práce.Je to na 100% ocelolitina? protože pak by se to vařilo o dost lépe (záleží na obsahu uhlíku) každopádně bude to dost nasáklý olejem.
Trochu blbej dotaz?
Dokáže mi někdo vysvětlit pojem ocelolitina??? Co to vůbec je za materiál?? Jaké má číselné značení? Jaké je chemické složení? To chemické složení je rozhodující pro jakoukoliv technologickou operaci, kde teplota vzroste nad 200C......................

Pepánek

#6 Nový příspěvek od Pepánek »

Jak si nakonec tu díru zadělal?Já mám na převodovce vařenou prasklinu a kape z toho stejně olej tak přemýšlím co s tím. Jestli to skusit znovu zavařit nebo přelepit duotmelem.

atony1

#7 Nový příspěvek od atony1 »

Servus chlapi neviete poradit z coho pasuje manzeta na rychlostnu paku...da sa zohnat aj original dik zatial

exot
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od exot »

Krcaka1 píše:
exot píše:Tohle by neměl být velký problém svařit ale budeš to muset rozhodit aby se to dalo vařit z vrchu.prostuduj na svarforum.cz vlákna o sváření litiny a pak se ptej dál ;), jen toho sváření tam bude docela dost hlavně bacha na ty trhliny okolo ty budeš muset všechny vyfrézovat fortunou a zavařit docela dost práce.Je to na 100% ocelolitina? protože pak by se to vařilo o dost lépe (záleží na obsahu uhlíku) každopádně bude to dost nasáklý olejem.
Trochu blbej dotaz?
Dokáže mi někdo vysvětlit pojem ocelolitina??? Co to vůbec je za materiál?? Jaké má číselné značení? Jaké je chemické složení? To chemické složení je rozhodující pro jakoukoliv technologickou operaci, kde teplota vzroste nad 200C......................
Proč blbej?asi jste nikdy neslysel o ocelích na odlitky(jinak je bylo možno svářet se zakladnim kursem to jen na okraj) tyto oceli jsou vcelku dobře svařitelné mají samozřejmě i svou normu(ted už ji hledat nebudu no i když http://strojirenstvi-maturita.blogspot. ... 4.html?m=1 )
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Peter768

#9 Nový příspěvek od Peter768 »

Už si zistil čo Ti vyrazilo takú dieru do obalu? Ide o to, či sa Ti vnútri niečo nepoškodilo a aj tak budeš musieť zháňať nový obal alebo nejaké súčiastky.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“