Ručná brzda

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
dusanfriga

Ručná brzda

#1 Nový příspěvek od dusanfriga »

nazdar traktoristi
nemá z vás niekto poznatky a informácie ako by sa dala spraviť na vzduch ručná brzda na traktore ZETOR MAJOR 67XX, 69XX?????
Dik za info

frturek1

Re: Ručná brzda

#2 Nový příspěvek od frturek1 »

tady je jak predelavaj uzaverku urcite se to da stejne pouzit i na rucni brzdu http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 44&t=50094

radas

#3 Nový příspěvek od radas »

až ti vzduch uteče tak se ti traktor bude producírovat po dvoře ? brzdy by musely bez tlaku vzduchu být zabržděné ne ?

frturek1

#4 Nový příspěvek od frturek1 »

no bud 100% vzduch soustava a nebo tak,musela by tamn bejt nejaka pruzina ktera by byla dost silna aby udrzela traktor zabrzdenej a privodem tlaku do valce by valec pretlacil pruzinu a traktor odbrzdil, podobne je udelany zapinani predni napravy u proxim, ale tam ta pruzina nemusi byt tak silna

dusanfriga

#5 Nový příspěvek od dusanfriga »

frturek1 píše:no bud 100% vzduch soustava a nebo tak,musela by tamn bejt nejaka pruzina ktera by byla dost silna aby udrzela traktor zabrzdenej a privodem tlaku do valce by valec pretlacil pruzinu a traktor odbrzdil, podobne je udelany zapinani predni napravy u proxim, ale tam ta pruzina nemusi byt tak silna
ja tu brzdu nepotrebujem ani tak pre seba ale skorej aby som sa nemusel hadať na STK

pavolmakys

#6 Nový příspěvek od pavolmakys »

No toto by chcelo vysvetlenie. Ved prave ked to prerobis na vzduch, tak mozes mat na STK problem, je to zasah to brzdneho systemu.
Inak ja som nad tym tiez rozmyslal, dat valec s tatry, ten ma v sebe uz aj tu pruzinu. Len problem, bez vzduchu sa nepohnes co tiez nie je vzdy vyhoda. Ja som to chcel urobit este aj tak, podobne ako je nasobic, ze ked zatiahnes za rucnu brzdu, tak spinac pod pakou ti to vzduchom zabrzdi a ja to vlastne pakou rucnej brzdy iba akokeby zaistim, takze ked nebudem mat vzduch tak to zabrzdim sice vacsou silou a predsa ja mechanicky. Myslim to tak urobit akokeby taky posilovac. Ale ako som z generalkoval brzdy tak to brzdi pekne a tuto potrebu uz nemam.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

pavolmakys

#7 Nový příspěvek od pavolmakys »

A este k tej proxime, to akoze ked nemam natlacene tak je zapnuty predok? A co vyssie rychlosti, ved pri tych sa predok tusim samocinne vypne, co bez vzduchu nemoze. Je to fakt tak?

frturek1

#8 Nový příspěvek od frturek1 »

k tej proxime, je to davno co sem to v praci resil tam se sam od sebe zapinal predek protoze manzeta v pistu propoustela, kdyz se tlacitkem zap a hned vip tak to fungovalo tak trikrat za sebou pak se natlakoval i prostor za manzetou a predek zustal zaplej ani dirka tam nebyla aby to mohlo kdyztak ujit.ale uz nedam ruku do ohne jestli se to vzduchem zapinalo nebo vipinalo je to uz par let :)

dusanfriga

#9 Nový příspěvek od dusanfriga »

pavolmakys píše:No toto by chcelo vysvetlenie. Ved prave ked to prerobis na vzduch, tak mozes mat na STK problem, je to zasah to brzdneho systemu.
Inak ja som nad tym tiez rozmyslal, dat valec s tatry, ten ma v sebe uz aj tu pruzinu. Len problem, bez vzduchu sa nepohnes co tiez nie je vzdy vyhoda. Ja som to chcel urobit este aj tak, podobne ako je nasobic, ze ked zatiahnes za rucnu brzdu, tak spinac pod pakou ti to vzduchom zabrzdi a ja to vlastne pakou rucnej brzdy iba akokeby zaistim, takze ked nebudem mat vzduch tak to zabrzdim sice vacsou silou a predsa ja mechanicky. Myslim to tak urobit akokeby taky posilovac. Ale ako som z generalkoval brzdy tak to brzdi pekne a tuto potrebu uz nemam.
na stk bazirujú na tom, aby to brzdilo mne teraz ručná vôbec nebrzdí dole ako je pedal tam sú asi zaseknuté tiahla tak sa to tam nedá štelovať aj neviem či nie sú prerabané lebo hatia sa jedno o druhé

pavolmakys

#10 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ja som si tym presiel tiez, tiez som rozmyslal o vzduchu pretoze som nemal origos paky a nevedel som to rucne utiahnut. Ale kupil som origo paky a zas brzdilo iba jedno koleso. Tak som postupne odpojil to prve, nastavil tak aby to brzdilo priblizne pri rovnakm zube na pake, potom som to spojil a doladil. Mam pod sedackou ten plech z vyssich rad a zle sa mi dostava ku pasom z vrchu, tam by sa mal doladit rovnaky brzdny ucinok, ja som to vyriesil po svojom. Teraz ked to brzdi tak nechapem ako som mohol fungovat bez toho.

dusanfriga

#11 Nový příspěvek od dusanfriga »

pavolmakys píše:Ja som si tym presiel tiez, tiez som rozmyslal o vzduchu pretoze som nemal origos paky a nevedel som to rucne utiahnut. Ale kupil som origo paky a zas brzdilo iba jedno koleso. Tak som postupne odpojil to prve, nastavil tak aby to brzdilo priblizne pri rovnakm zube na pake, potom som to spojil a doladil. Mam pod sedackou ten plech z vyssich rad a zle sa mi dostava ku pasom z vrchu, tam by sa mal doladit rovnaky brzdny ucinok, ja som to vyriesil po svojom. Teraz ked to brzdi tak nechapem ako som mohol fungovat bez toho.
ten plech pod sedačkou je na jednej strane dobrý tlmí hluk ale na druhej strane zas máš obmedzený prístup

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“