Násobič Zetor 7245

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
mirek4x

Násobič Zetor 7245

#1 Nový příspěvek od mirek4x »

Dobrý den, potřeboval bych poradit k čemu slouží a jak se zapíná ten pedál vlevo pod sedačkou (měl by to být násobič točivého momentu). se sedmsesátdvojkou jezdím už delší dobu ale nikdy sem ten pedál nepoužíval, ale rád bych ho vyzkoušel třeba je to k něčemu dobrý.
Přílohy
násobič.JPG

peny

Re: Násobič Zetor 7245

#2 Nový příspěvek od peny »

sluzi to na zapinanie nasobica, v prvom pripade musis mat natlakovany vzduch, bez vzduchu to nefunguje, funguje to napriklad ak ides do kopca a tesne pred vrcholom stupania uz traktor nevladze, tak namiesto podradenia zapnes nasobic a vylezies ten kopec bez podradenia :friends:

kaja.h

#3 Nový příspěvek od kaja.h »

Přesně. ale zapoměl jsi důležitou věc!!!! Skopce to nesmíš zapínat, pak traktor nebrzdí motorem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jede traktor, je to Zetor 3011

mirek4x

#4 Nový příspěvek od mirek4x »

Tak že musím mít zaplý kompresor? jak poznám že ten násobič funguje? musím při tom šlapat na spojku? na ten pedál se jen šlápne nebo se musí furt držet? a proč na tom pedálu je taková otočná západka nebo co to je? dá se ten násobič odzkoušet i u stojícího traktoru nebo musím jet do kopce, já totiž vůbec nevím jestli to funguje.

pepa.traktor

#5 Nový příspěvek od pepa.traktor »

zaplý musí protože to honí vzduch

jedeš třeba do kopce s vlekem a už moc nechce táhnout tak šlápneš na ten vehement nic víc nešllapeš a ono se to samo popůlí a až zas budeš cítit že motor táhne dost tak pustíš vehement a ono se to vrátí jako na velkou samo

je možné že budeš mít manžetu ve válci v převodovce KO to poznáš že ti bude fučet vzduch ,,chce to taky správnej tlak v soustavě a hlavně to vyzkoušet s citem a rozumem --z kopce nebzdí nepoužívat
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tak jsem to dneska projížděl a zkoušel všechno možný :) Všechno je dobrý až na jednu věc a tou je Násobič.
Mám nafoukáno na těch 5 atm jedu šlápnu na ventil a nic. Tak sem na to pak koukal a na místě když stojím a koukám okýnkem ke spojce tak to nemá sílu vymáčknout packy prostě? Jak je to možné :-/ :shock:
Když tomu pomůžu spojkou tak to vysune a v převodovce to přepne no a samo kvalt to rozpůlí, ale jak pustím spojku tak to neudrží ten násobič a normálně to přetlačí ložisko zpátky..... Vubec nevim jak je to možný nesetkal jste se někdo s tím? Všechno je nový (ventil,vedení,podložky,manžety)
Děkuji za jakou koliv radu... :friends:

Diesel

#7 Nový příspěvek od Diesel »

Michal(zetor) píše:Tak jsem to dneska projížděl a zkoušel všechno možný :) Všechno je dobrý až na jednu věc a tou je Násobič.
Mám nafoukáno na těch 5 atm jedu šlápnu na ventil a nic. Tak sem na to pak koukal a na místě když stojím a koukám okýnkem ke spojce tak to nemá sílu vymáčknout packy prostě? Jak je to možné :-/ :shock:
Když tomu pomůžu spojkou tak to vysune a v převodovce to přepne no a samo kvalt to rozpůlí, ale jak pustím spojku tak to neudrží ten násobič a normálně to přetlačí ložisko zpátky..... Vubec nevim jak je to možný nesetkal jste se někdo s tím? Všechno je nový (ventil,vedení,podložky,manžety)
Děkuji za jakou koliv radu... :friends:

Ahoj,mam přesně ten samý problém jako michal,když násobiči pomůžu pojezdovou spojkou,tak se násobič zapne,a jakmile spojku pustim,zase se vypne.Když koukám okýnkem tak se ložisko normálně opře o pacičky ale nemá je sílu pořádně zmáčknout,aby se vypla pojezdová spojka.Tlak vzduchu mám na těch 6atm.Měřil jsem ho i na ty trubičce co jde do vnitř do převodovky a tam jde taky 6atm.Manžeta a všecko ostatní je OK.Nikde nic neuchází,nebo respektive není nic slyšet.Nevíte někdo co stím???? :-/ Já už si s tím dál nevim rady :evil: .Děkuji za rady.

lukisek 099

Prosim

#8 Nový příspěvek od lukisek 099 »

Mate spravne nastavene vypinaci packy spojky?u traktoru s nasobicem ma ji jinou hodnotu. Jeto psano v dilenske prirucce

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Jesi ti to dělá jako mě co jsem tady popisoval tak to bylo pouze tím že byla špatně seštelovaná spojka 8) On ten válec co přepíná pojezd na náhon tak má docela malej krok a já to měl tím že už vyjel a byl na dorazu ale o packy se jen opřel ale nezmáčkl je.
Prostě se to přeštelovalo a násobič chodí jak zpraku 8)

Diesel

#10 Nový příspěvek od Diesel »

Spojku sem seřizoval podle příručky.Zejtra skusim teda tím okýnkem seřídit vypínací páčky.Děkuji za rady. ;-)

staník

#11 Nový příspěvek od staník »

Přesně tak přeštelovat spojkový packy. Franta.cz ti když tak pošle návod a nebo musíš hledat někde u mého traktoru: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=4110
Tam jsme to taky řešili.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Vratislav Kocinec

#12 Nový příspěvek od Vratislav Kocinec »

A neni náhodou u 7245 ten pneumatický vypínací válec násobiče u pedálu?? Při zaplém násobiči sešlápne spojku místo tebe. Packy se štelujou na základní nastavení a žádné speciality tam nejsou. http://www.agroservishlucin.cz/5211-774 ... index.html
Pokud ti nefunguje dobře ten válec, nebo je zarostlej, což bývá normální, tak máš prostě přicpanej vzduch někde. Nestačí že ti to jenom lehce funí z trubičky, musí tam být razantní tlak aby přemohl celou spojku. Můžeš mít vadnou manžetu v převodovce , nebo děravou tu trubičku co je v převodovce.
Pokud máte vzduchovej válec přimo ve spojkovym koši, tak to asi nebude zadek ze 72, tam se to teda trochu jinak šteluje.

lukisek 099

#13 Nový příspěvek od lukisek 099 »

reagoval jsem na příspěvek diesla a michala 8)
ano u 7245 je pneumatický válec u pedálu spojky jak píše vratislav kocinec

Diesel

#14 Nový příspěvek od Diesel »

Tak se mi to povedlo.Měli jste pravdu chtělo to doštělovat na packách.A abych to upřesnil tak ja sem to štěloval na Z 7045.
U Zetoru 7245 je pneumatický válec u pedálu spojky,,tak jak psal Vratislav Kocinec

Lars
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Lars »

když už tady je tohle téma, tak se zeptám na jednu věc. násobič mají všechny traktory? mám 7245, ale tuhle páku tam nemám, jen díru v podlaze. v případě že násobič všechny traktory nemají jak poznám jestli tam je?
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“