Hřídel pedálů !
Moderátor: Lukashil
Hřídel pedálů !
Zdravím, potřebuji poradit. Mám Z 6718, vrhl jsem se na GO a při opravách jsem narazil na velkou vůli spojkového pedálu. Bylo úplně vymačkané spodní pouzdro pedálu, na kterém se pedíl otáčína hřídeli, taky samotná hřídel byla dost vymačkaná. Tak jsem neváhal a koupil jsem novou, a pustil se do výměny této hřídele. Hřídel vede skrz převodovku a je přes ní vedený i převod ruční brzdy. Problém je, že se hřídel nedá s převodovky vyndat . jako-by mi jí tam něco drželo!!!!!!! Nechápu... Je na ní vevnitř převodovky něco uchycené ???? Něco jsem zaslechl a brždění předlového hřídele... To by znamenalo převodovku ven a to Néééé Prosím moc o radu
Re: Hřídel pedálů !
Jednak je na hřídeli skutečně brzdička, ale hlavně Ti ji drží pojistka na obr. poz. 54
http://nahradni-dily.kubikzetor.cz/kata ... -11/?p=118
Budeš muset sundat víko převodovky.Odtud to jde ,, odjistit"
http://nahradni-dily.kubikzetor.cz/kata ... -11/?p=118
Budeš muset sundat víko převodovky.Odtud to jde ,, odjistit"
ahoj, je tam naozaj brzda predlohového hriadeľa, ale aj v prevodovke je to iba nasunuté. Proti nežiaducemu pohybu je tam taká poistka z drôtu, dá sa to vybrať, aj vložiť z vrchu po zložení víka prevodovky. Možno to ide aj zo spodu cez predné víko, ale s tým nemám skúsenosti. Ja som to tiež riešil, no už si nepamätám, či sa hriadeľ pod pedálov len osústružila na menší priemer, alebo som ju vyváral
Díky moc, měl jsem s toho skoro deprese, jinak zespodu to nejde , spodní víko jsem sundal. Jsem rád že to zvrchu půjde, mám si při sundávání toho víka dávat na něco pozor? Mám strach je tam celý mechanismus řazení atak.. :/
Všechno si vyřaď do neutrálu.Až nasadíš víko lehce je dotáhni a skus jestli páčky hýbají všema vidličkama
Takže? nejen normální převodovku do neutrálu i páku redukce že? vypustil jsem olej, byl stejně snad původní kolik se tam vejde oleje? A patří tam asi hydraulický že?
přijde tam převoďák PP80 nebo PP90 a je ho tam asi 30 litrů ale to pozná podle měrky ale lepší víc voleje než málo když ho tam budeš mít víc ničemu tím neuškodíš
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Díky všem za rady, hřídel vyměněná !!!
- adam
Taky jsme ji zjara měnili. Hřídel stála 300 a dělali jsme to celej den
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
já sem v zimě měnil simerinky a ó kroužky na tý hřídeli hřídel bila docela dobrá sice trochu vybitá u spojky ale nechal sem jí tam
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Simerinky i ókroužky jsem taky poměnil ale ta práce kolem plus jsem dával nové bronzové pouzdro do spojkového pedálu a pak ho vystužoval, protože původní bylo k.o. - spíš tam někdo dal v historii trubku místo pouzdra
- adam
Já jsem měnil futra i na pedálech brzdy. Mělo to střašný vůle.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
-
CBS píše:ahoj, je tam naozaj brzda predlohového hriadeľa, ale aj v prevodovke je to iba nasunuté. Proti nežiaducemu pohybu je tam taká poistka z drôtu, dá sa to vybrať, aj vložiť z vrchu po zložení víka prevodovky. Možno to ide aj zo spodu cez predné víko, ale s tým nemám skúsenosti. Ja som to tiež riešil, no už si nepamätám, či sa hriadeľ pod pedálov len osústružila na menší priemer, alebo som ju vyváral
zvladne to detská dlhá a chudá ruka
Duško
nemám ruky jak lopaty aje aj tak som tú poistku asi vyberal aj zaklatal drôtom a tenkou gulatinou. Chce to trocha citu a trpezlivosti.
-
doporučujem výlučne novú hriadeľCBS píše:ahoj, je tam naozaj brzda predlohového hriadeľa, ale aj v prevodovke je to iba nasunuté. Proti nežiaducemu pohybu je tam taká poistka z drôtu, dá sa to vybrať, aj vložiť z vrchu po zložení víka prevodovky. Možno to ide aj zo spodu cez predné víko, ale s tým nemám skúsenosti. Ja som to tiež riešil, no už si nepamätám, či sa hriadeľ pod pedálov len osústružila na menší priemer, alebo som ju vyváral
Duško