zetor 4011
Moderátor: Lukashil
- jara072
zetor 4011
Nazdar chlapi,poradil by mi někdo,měnil jsem u zetoru 4011 vývodovou náhonovou hřídel ,po montáži má vůli dopředu dozadu celkem cca 0,5 cm ,jaká tam má správná vůle být a čím se vymezuje díky.
Re: zetor 4011
Abych nezakládal nové vlákno dám dotaz radši sem.
V tahu do kopce mi jde u 4011 tmavě červený kouř ( za tmy samozřejmě). Kamarád tvrdí že je moc přidané na čerpadle že by mohly odcházet vložky. emisema jsem letos prošel bez problémů. je teda potřeba seřídit čerpadlo nebo je to zbytečný. (nechce se mi moc sundávat čerpadlo)
bylo to téměř na plný plyn cca 1900 ot. a za sebou jsem měl cca 2-3 tuny do kopce
Jindra
V tahu do kopce mi jde u 4011 tmavě červený kouř ( za tmy samozřejmě). Kamarád tvrdí že je moc přidané na čerpadle že by mohly odcházet vložky. emisema jsem letos prošel bez problémů. je teda potřeba seřídit čerpadlo nebo je to zbytečný. (nechce se mi moc sundávat čerpadlo)
bylo to téměř na plný plyn cca 1900 ot. a za sebou jsem měl cca 2-3 tuny do kopce
Jindra
kdo si hraje nezlobí
-
pokud traktor ma moc nafty da se to seřídit šroubem tam co je čudl na studeny start je tam kontramatka a cele i s tím čudlem se trochu zašloubuje do čerpadla.Neovlivní se s tím otačky ani regulator klesne s tím i spotřeba.
já pod čudlem mám jen váleček a ještě k tomu zaplombovaný takže ho nezašroubuju.
kdo si hraje nezlobí
-
Ten váleček bývá stočený plech,který tam dávají s blombou ,aby do toho nikdo nešahal.Je-li čerpadlo v záruce a někdo odstraní blombu,tak záruka padá.Jindra píše:já pod čudlem mám jen váleček a ještě k tomu zaplombovaný takže ho nezašroubuju.
Pokud se jedná o staré čerpadlo,tak za pokus to stojí,váleček odtsranit a povolit kontramatici a zašrouvat,jak radí jarda a,
je to jen pokus,výsledek není zaručen,protože příčina může být i jinde.
Já jsem s tím na naší 6911 trochu experimentoval. Stačí to trochu zašroubovat jestli se nepletu. Já jsem si udělal na závitu toho šroubu důlčíkem tečku , abych věděl jak moc je to pootočené. Pootočil bych tak o 1/8 otáčky. A kdyby něco tak se to dá bez problémů vrátit zpátky. Když se ubere tak to hůř startuje a míň táhne. Ale mělo by to mít i menší spotřebu.
-
je fakt že to je dost citlive ale da se to opravdu slušně seřídit je to doraz na davku paliva a ten čudl to uvolní ještě vic nafty pro start.Pokud jde plamen z vyfuku je moc velka davka nafty ktera se nespalí a dohoříva ve vyfuku je to zjednodušeně napsano.
DÍKY ZA RADY, JEN JSEM ZVĚDAV KDY TO VYZKOUŠÍM, ZASE TAK ČASTO ZA TMY NEJEZDÍM A VE DNE SE TO NEPOZNÁ. JELOKOŽ MÁM TEN TRAKTOR 4 ROKY TAK ČERPADLO V ZÁRUCE ROZHODNĚ NENÍ. ROČNĚ PROJEDU TAK MAX 100 LITRŮ VÍC ASI NE
kdo si hraje nezlobí