Honzuv Supřík - GO
Moderátor: Lukashil
Honzuv Supřík - GO
Zdarec všichni. Taky jsem majitelem jednoho supříka a letos v zimě se rozdrbalo řízení. Řek jsem si že ho opravím. Řízení bylo venku a koukám, že vůle v přední nápravě, tož opravím i to. Pak koukám na motor a říkám, no mrknu se, už moc nemazal.... A tak to začalo. Jak bude chvilka nasypu sem nějaké fotky. Teď bych ale potřeboval poradit s natavením spojky - resp. základní seřízení. Někde jsem to tu četl ale zaboha to nemůžu najít. Moc by mi helflo kdyby mi to sem někdo napsal. Zatím díky
Re: Honzuv Supřík - GO
ja to nastavujem tak že maš tam 6 pätiek 3 su kardanove a 3 su na rychlosť ja ich volam motorove. Tie motorove davam tak aby mali vôlu od ložiska 5mm a tie kardanove davam 10 mm od ložiska. Čiže ke zošlapneš spojku do pulky ta by sa mala vypnuť rychlosť a kardan by mal nadalej isť, potom ked došlapneš spojku na podlahu tak by sa mal aj kardan vypnuť.kolca píše:Zdarec všichni. Taky jsem majitelem jednoho supříka a letos v zimě se rozdrbalo řízení. Řek jsem si že ho opravím. Řízení bylo venku a koukám, že vůle v přední nápravě, tož opravím i to. Pak koukám na motor a říkám, no mrknu se, už moc nemazal.... A tak to začalo. Jak bude chvilka nasypu sem nějaké fotky. Teď bych ale potřeboval poradit s natavením spojky - resp. základní seřízení. Někde jsem to tu četl ale zaboha to nemůžu najít. Moc by mi helflo kdyby mi to sem někdo napsal. Zatím díky
To sice ano - to je jasne, ale jake je základní předpětí? Ty páky se přece utahují a podle toho mají nějakou základní polohu vůči víku spojky/setrvačníku. A tuto bych potřeboval znát.
Jak jsem psal tady na foru byl obrázek z nějaké přírůčky, kde to někdo zakotoval, ale nemůžu to najít.
Díky
Jak jsem psal tady na foru byl obrázek z nějaké přírůčky, kde to někdo zakotoval, ale nemůžu to najít.
Díky
Už jsem to našel v dílenské přírůčce - je to 25 a 19 mm. Díky za snahu
Tak jsem nakonec dolezl až k převodovce.
Potřeboval bych vyndat kolo stálého záběru č. 105.2249 na předlohové hřídeli a ložisko co je před ním.
V přírůčce je to tak jaksi popsané, že nevím, musí se vyndat diferenciál, nebo to jde nějak.....
Jde o to že ložisko je KO a kolo taky, zbytek vypadá solidně. Nechce se mi kvůli tomu lézt ještě dál.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky Honza
Potřeboval bych vyndat kolo stálého záběru č. 105.2249 na předlohové hřídeli a ložisko co je před ním.
V přírůčce je to tak jaksi popsané, že nevím, musí se vyndat diferenciál, nebo to jde nějak.....
Jde o to že ložisko je KO a kolo taky, zbytek vypadá solidně. Nechce se mi kvůli tomu lézt ještě dál.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky Honza
Já se vetřu s dotazem, dá se 50 Super rozpulit mezi meziskříní a převodovkou?
Vysypalo se mi kuželíkové ložisko vzadu na hrušce. A ted řeším co musí ven, hydraulika určitě, a půlení nás nemine, jen nevím jestli musí nejdřív motor a pak sundat meziskřín, nebo můžu odjet s předkem v jednom kuse. Dělal jste to někdo?
Díky
Vysypalo se mi kuželíkové ložisko vzadu na hrušce. A ted řeším co musí ven, hydraulika určitě, a půlení nás nemine, jen nevím jestli musí nejdřív motor a pak sundat meziskřín, nebo můžu odjet s předkem v jednom kuse. Dělal jste to někdo?
Díky
Najprv treba vybrať samotny motor, potom redukovanu skriňu
a je teda potřeba něco povolit ze strany spojky v meziskříni, když odpojím motor? vidličky na řazení mám rozebrat v převodovce a vytáhnout s meziskříni? ptám se zkušenějších, supra jsem zatím nedělal, ale podle katalogu, mi nepřijde že by tam něco bránilo tomu odvíst meziskřín i s motorem, respektive nevidím rozdíl v tom odpojit motor a pak odpojit meziskřín, pokud tam musím něco udělat od spojky tak je to samozřejmě jiná