Jak udělat GO přední nápravy Zetor 7011 - 7711
Moderátor: Lukashil
Jak udělat GO přední nápravy Zetor 7011 - 7711
ahojte, potreboval by som nejaky dobry navod na kompletnu generalku napravy na zetor 7011 -7711, ako na to ? nejaky postup ak sa da a potrebne diely. hlavne ako to rozobrať a čo k tomu budem potrebovať nejake špecialne naradie a tak
dakujem
dakujem
Re: naprava 7011-7711
vyměna středoveho čepu někdy jde vyrazit někdy ne tak je potřeba autogen a nahřat
jinak oprava no havic rozdělat nova pružina nove silony ložisko do naboje no co ještě
nove kulove čepy na řizeni
nic na tom neni na opravě napravy
nevim co chceš ještě vědět vše koupiš někde v prodejně ND ZETOR nebo na netu
jinak oprava no havic rozdělat nova pružina nove silony ložisko do naboje no co ještě
nove kulove čepy na řizeni
nic na tom neni na opravě napravy
nevim co chceš ještě vědět vše koupiš někde v prodejně ND ZETOR nebo na netu
ten čep je nejako zaistený okrem toho vrchneho zaistovacieho šroubu ? ale to ešte niekde drží nevieš niekde o foto navode budem to robiť po prvy raz tak to nechcem dosrať
na tom čepu ze předu je jenom takovy kroužek ocelovy vyloupneš ho povoliš ten zajištovaci šroub uprostřed čepu a vyraziš
jinak tady nějake foto dělam to dost často ale moc to nefotim skoro vubec
jinak tady nějake foto dělam to dost často ale moc to nefotim skoro vubec
dakujem nejako som ten zaisťovaci prvok na tej naprave nemohol najst totiž som to kupil z druhej ruky neviem čo s tym bolo kedy robene
dufam že nebude ten čep nejako zapečeny a že pôjde vyraziť von
inak z nahodenim novych dielov je problem ? som čital že tie puzdra a take veci treba davat všetko presustružiť a tak čo je natom pravda ?
dufam že nebude ten čep nejako zapečeny a že pôjde vyraziť von
inak z nahodenim novych dielov je problem ? som čital že tie puzdra a take veci treba davat všetko presustružiť a tak čo je natom pravda ?
Re: Jak udělat GO přední nápravy Zetor 7011 - 7711
Zdravím Vás, obnovím túto tému. Mám vôľu v prednej náprave a pri jazde to tak jazdí zo strany na stranu a je to nebezpečné. Preto by som chcel pomeniť čo sa dá ale mám problém, nedá sa mi vyraziť ten čap s nápravnice. Spravil som si taký prípravok aby som to mohol "vytlačiť od zadu" zdvyhák je 20t ale ani to s tým čapom nehlo. Viete mi poradiť ako účinne sa to dá demontovať ? Nedá sa mi tu pridať obrázok toho prípravku
To myslíš střeďák? Zjišťovací šroub z vrchu jsi vyndal?
Ahoj, připíchnu to sem. Dal sem svoji nehnanou přední nápravu výměnou za nápravu po go. Je normální, že ty kola jsou teď při pohledu zepředu tak trochu do véčka?
Z7711, Z3011, Z Super P, Nakladač Nujn 100, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5
Je, snad si nemyslíš, že by se něco v těch svařencích hnulo v tomhle směru... taky pokud si prostuduješ návod, dozvíš se, že bys měl předek otáčet co 200mth, kor v dopravě...
Nevím přesně proč, ale ze 4 náprav po GO, z kterých sem si mohl vybrat, měly 3 z nich nově vařené nástavce. Tak proto se ptám na přední kola do véčka. Jestli je to ok, nebo někde něco špatně.
Celý ty nápravy jsou špatně, nevím proč je tak zvojtili. Přitom starý nápravy byly co se geometrie týká v pohodě a sjížděly kola rovnoměrně... tady se sjedou k jedný straně... proč je někdo vařil težko říct, nemyslím si, že by byly poddimenzovaný a praskaly. Mám zkušenosti jen odpruženýma nástavcema.
To už musí bejt hodně vybitý na těch svislákách aby to nebylo do V. Někde to sjede půl gumy za sezonu, někde to vydrží x let. Pokud není vůle v řízení a pružiny nejsou úplně mrtvý, což by po repasu nemělo... neřešil bych to.
Já to mám doma tak do Vé, že když prudce zatočim, bere to šponu jak s předkem.. . Gumy mám kabát a příští jaro je budu muset otočit protože po dvou letech je ta vnější půlka pryč.
Já to mám doma tak do Vé, že když prudce zatočim, bere to šponu jak s předkem.. . Gumy mám kabát a příští jaro je budu muset otočit protože po dvou letech je ta vnější půlka pryč.
Právě, že už to vybity na svislákách bylo a teď to vypadá úplně jinak, tak mě to vyděsilo .)