brzdy 8011 - svévolné vyjíždění prasátka
Moderátor: Lukashil
- kubicek106
brzdy 8011 - svévolné vyjíždění prasátka
Ahoj,
Po výměně brzdových lamel jsem zjistil, že mi prasátko stále malím tlakem vyjíždí. Takže to stále trošilinku brzdí!! Zahřívá se tím polonáprava!!
Zkusil jsem ještě odvzdušnit brzdy, ale je to bez vzduchu.
Nebo je to normální, než si sednou lamely, něco jako zajetí brzd?
Zatím mám najeto 3-4motohodiny (vození dříví z pily, bránování louky)
Kde je problém?? :o
Po výměně brzdových lamel jsem zjistil, že mi prasátko stále malím tlakem vyjíždí. Takže to stále trošilinku brzdí!! Zahřívá se tím polonáprava!!
Zkusil jsem ještě odvzdušnit brzdy, ale je to bez vzduchu.
Nebo je to normální, než si sednou lamely, něco jako zajetí brzd?
Zatím mám najeto 3-4motohodiny (vození dříví z pily, bránování louky)
Kde je problém?? :o
Re: brzdy 8011 - svévolné vyjíždění prasátka
Musíš poovolit a nejezdit delší štreky .....Pár dnů na pocuky, ono si to sedne a seřídíš to, jak potřebuješ, aby ti nevypadávaly pístky s příliš povolených brzd.... Sežmoulá se gumička, pak to sákne a ani nevíš, páč je všechno poblitý od brzdovky.....
bacha na vysoké teploty, můžou ledasco dokurvit.
Jo jo, jeden si myslí, že dá nový brzdy a má klid.... prdlajs.
bacha na vysoké teploty, můžou ledasco dokurvit.
Jo jo, jeden si myslí, že dá nový brzdy a má klid.... prdlajs.
- kubicek106
Jen mi je divné, proč to prasátko stále lehce vyjíždí
možna zbytečna otazka dal jsi tam vratnou pružinukubicek106 píše:Jen mi je divné, proč to prasátko stále lehce vyjíždí
- kubicek106
Ty čtyři co jsou na lamelách na 100%, ale kouknu zda tam je ta na té hřídelce co jsou štelovací matky. Protože tím si nejsem úpně jistý.
přesně tu jsem myslel ale je zevnitř zvenku ji nedaškubicek106 píše:Ty čtyři co jsou na lamelách na 100%, ale kouknu zda tam je ta na té hřídelce co jsou štelovací matky. Protože tím si nejsem úpně jistý.
- kubicek106
Nezapoměl, je tam Stavil jsem se v taktaktoce a že to mám zavzdušněné, tak až bude čas, tak to znova odvzdušním.Ty čtyři co jsou na lamelách na 100%, ale kouknu zda tam je ta na té hřídelce co jsou štelovací matky. Protože tím si nejsem úpně jistý.
přesně tu jsem myslel ale je zevnitř zvenku ji nedaš
- kubicek106
Tak jsem to odvzdušnil, sice žádná bublinka nikde nevilezla, ale už to svévolně nevyjíždí!!
Jen je problém, že mi to navrátí - ta pružinka je asi slabá, stalo se to někomu? (ta co je na hřídelce s štelovacímy matky)
Musí se to zpět zatlačit a můžete pokračovat v cestě, jinak to slabě brzdí a časem zahřeje
Přitahovat to memá cenu, protože to na asfaltu v klidu flekuje!
Poradí někdo? Jsem už z toho smutný, přemýšlím že koupím novou pružinu a promotám jí s tou starou a bude dost síly na vracení (myslím na té hřídelce)
Přihodil jsem nakonec přílohu s tím, co mám namysli
Jen je problém, že mi to navrátí - ta pružinka je asi slabá, stalo se to někomu? (ta co je na hřídelce s štelovacímy matky)
Musí se to zpět zatlačit a můžete pokračovat v cestě, jinak to slabě brzdí a časem zahřeje
Poradí někdo? Jsem už z toho smutný, přemýšlím že koupím novou pružinu a promotám jí s tou starou a bude dost síly na vracení (myslím na té hřídelce)
- Martin90
Řekl bych, že ta pružina bude už unavená, pokud mluvíš o staré. Koupil bych novou a musí to fungovat, jako když to bylo nový.kubicek106 píše:Tak jsem to odvzdušnil, sice žádná bublinka nikde nevilezla, ale už to svévolně nevyjíždí!!
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
pokud to není zavzdušněny tak to bude asi ta pružína i když jsem se s tím nesetkal ještě i když to občas dělam ale taky mužou byt už stačeny disky brzd nebo tam maš slabší lamely a maš moc ten štelovací šroub nebo matky zašroubovany když je to v pořadku tak za matkou ma koukat zavit tak 10mmMartin90 píše:Řekl bych, že ta pružina bude už unavená, pokud mluvíš o staré. Koupil bych novou a musí to fungovat, jako když to bylo nový.kubicek106 píše:Tak jsem to odvzdušnil, sice žádná bublinka nikde nevilezla, ale už to svévolně nevyjíždí!!
- kubicek106
lamely nové
mám tam matku s kontra a závit cca 5-10mm
na vedlejším kole s sjetým obložením to funguje dobře, protože tam místo té pružiny fungují ty 4 na roztahování.
mám tam matku s kontra a závit cca 5-10mm
na vedlejším kole s sjetým obložením to funguje dobře, protože tam místo té pružiny fungují ty 4 na roztahování.
-
skontroluj jestli máš vuli mezi brzdovou pumpou a tím čurem co ti v ní posouvá pístek když to máš bez vule tak to stále přibržduje a vysouvá pístek z prasátka
- kubicek106
Tak to je už zkontrolované a je to s mezerou (vůlí)skontroluj jestli máš vuli mezi brzdovou pumpou a tím čurem co ti v ní posouvá pístek když to máš bez vule tak to stále přibržduje a vysouvá pístek z prasátka