lehká manžetová náprava
Moderátor: Lukashil
lehká manžetová náprava
kluci mám možnost za dobrou cenu koupit lehkou nápravu ale je na ní vysypaná poloosa. nevíte někdo jestli se dá někde sehnat a za kolik, dík
Re: lehká manžetová náprava
Niekto ich tu asi pred polrokom- rokom ponúkal asi za 4000 Kč
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
jo já jenom jestli se to vubec ještě sežene abych to nekoupil a neměl to jenom na parádu
Videl som ich aj na bazoši, nové, ale mali iba jednoduchý kľb, nie dvojitý a neviem či to nie je na škodu, ten dvojitý lepšie prenáša kr. moment pri max natočení kolies. Ale zase sa mi zdal masívnejší-ten jednoduchý. Tak
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
tu je inzerat http://stroje.bazos.sk/inzerat/4953810/Poloos-zetor.php
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
- pavolmakys
ozvi sa mi na SZ, viem ti ju zabezpecit, myslim tu nahradu s jednym klbom.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
diky, ale zatím tu nápravu nemám doma jenom jsem chtěl vědět jestli to seženu. a ještě dotaz nepasovalo by to z v3sky?
- pepa.traktor
přečti si tohle moje téma a moje rada koupit a nevymýšlet je to vymyšlený jak tam píši že mě to trápení stálo 10let života bohužel pravda --- viewtopic.php?f=34&t=13642 strana 19 více klidně po sz nebo kolega ze slovenska výše ti ji seženesuprak50 píše:diky, ale zatím tu nápravu nemám doma jenom jsem chtěl vědět jestli to seženu. a ještě dotaz nepasovalo by to z v3sky?
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
- pavolmakys
z V3S to nepasuje, je to slabsie na V3S a naviac ine drazkovanie. Inak prave som riesil predaj jednej, tu povodnu mu ukrutilo pri diferaku, takze tie klby uz nieco znesu ked sa odrutila poloos, pravdepodobne zasa jedna zavarane preklzova spojka.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ahoj, chystam se dat trosku dohromady svoji manzetovku a jeste nez jsem cokoliv udelal mam par dotazu:
- leve kolo ma trochu vuli - co se musi vymenit? Lozisko 31305 CSN 024723 - katalog. cislo 971441 (pozice 70 na obr. kloub) - da se to lozisko bezne sehnat? Mam hned kupovat neco dalsiho?
- kardan ma vuli v krizich - to same - daji se ty krize jeste koupit nebo necim nahradit?
- manzety predpokladam ze uz se nesezenou, takze objednam z V3S a nejak je tam dostanu?
- leve kolo ma trochu vuli - co se musi vymenit? Lozisko 31305 CSN 024723 - katalog. cislo 971441 (pozice 70 na obr. kloub) - da se to lozisko bezne sehnat? Mam hned kupovat neco dalsiho?
- kardan ma vuli v krizich - to same - daji se ty krize jeste koupit nebo necim nahradit?
- manzety predpokladam ze uz se nesezenou, takze objednam z V3S a nejak je tam dostanu?
- pepa.traktor
ahoj ložisko jsem normálně koupil v ložiskách je to kuželíková klasika ,chce to překontolovat ten vrchní a spodní čep aby to nebylo vymlácený uložení toho ložiska do oválu pak jedině navařit a obrobit ,u náboje vyměnit gufero co je v hliníkovém mezikruží ,hřídel náboje může být na místě gufera vydrolený a to nebude dobré ,,manžety koupíš nové jsou to ty co jsou na V3S pasujou bez ůprav dále bych zkontoloval dorazy řízení jsou pod tou manžetou myslím 12mm kulatinka návareksita píše:Ahoj, chystam se dat trosku dohromady svoji manzetovku a jeste nez jsem cokoliv udelal mam par dotazu:
no a ta polosa to je oříšek někdo tady psal že se nechají koupit jehličky v ložiskách a vyměnit potom někdo dělal pouzdra se silonu místo nich ale tam je většinou problém že ty jehličky drží takový plechový misky které jsou tam nalisované a když se sundají je třeba je zas 100% upevnit zpět a třeba nám se stalo to že ten dvojitý kloub drží povnostní svorníky a nám se ustřihly a celé se to rozšmelcovalo i to vnitřní závaží které je tam jako mezičlánek kloubu takže jsme to řešili nákupem celé poloosy s jednoduchým kloubem a zároven jsme nechali udělat bronzový pouzdra pro vedení poloosy to se tam nakleplo a muselo se to výstružníkem protáhnout protože se to malinko stáhlo ale to uvidíš po demontáži sám .
Jinak jsme ještě měnili ložisko na hrušce diferáku to zadní ono se taky časem rozšmelcuje sehnání nebylo problém.
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
- pepa.traktor
za tou bruskou jsou zubaté podložby ty se ulámou a nedají se už tyhle koupit ale koupíš na crystala a upavíš si je rozbrusem ze vnitř cena cca 20 kč
Pepo, dekuju, zatim teda nic kupovat nebudu. O vikendu to zkusim rozhodit a podiovat se co je spatne. Udelam par fotek kdyztak taky, treba se budou hodit.
A co ty krizky na kardan? Daji se koupit novy? Predpokladam ze jsou stejny oba dva...
- pepa.traktor
ahoj oba jsou stejnýsita píše:A co ty krizky na kardan? Daji se koupit novy? Predpokladam ze jsou stejny oba dva...
když to strejc kupoval někde v Praze ve firmě GKN tak stáli něco kolem 700kč jeden ale měli witvort závity takže do šroubů a koupit ještě pevnostní 6 na imbus ty myslím něco kolem 12 kč jeden jenže pak po čase jsem se po tom ještě pídil kvůli foru pro vás ostatní ale ten sklad kde to bral prej už tam není nějak se ztratili .
poloosy dělají na slovensku a na jejich stránkách jsou i kříže http://www.akardan.sk/index.php/cs/nahr ... i-a-drakou tak si lehni pod traktor a zkus poměřit jestli se něco shoduje t tím tvým a pak jedině písnout a zjistit cenu kříže --jinak nic více nevím ,když jsme obesílali požadavem opravy na firmy v čechách co opravuji kardany tak žádná firma cca 5 nebyla schopna na email ani odpovědět a to jse posílala i fotka a o co je zájem docela mě to že o zákazníka i tak zřejmě drobného odběru nestojí ale to je ted už jedno .
nemáš také náhodou když vezmeš rukou za unašeč s částí kardanu co je ta část co se zkracuje a prodlužuje velkou vůli a kloktání ? potom to celé spíše řešit výměnou a předělání třeba na avii nebo něco co je dostupného spíše tenkrát v monstě mi říkal pán že ten kardan stál něco kolem 7000-8000 tis celej novej a to je samo sebou palba to každopádně