Vstřikovací čerpadlo zetor super 50
Moderátor: Lukashil
Vstřikovací čerpadlo zetor super 50
Dobrý den mám zetor super 50 a odešlo mi vstřikovací čerpadlo potud žádný problém mám náhradní. Tak jsem ho nasadil seřídil vše co se má a nic. Za žádnou cenu to nešlo nahodit. Tak jsem to zkoumal proč to nejde a vyzkoumal jsem že to náhradní čerpadlo se musí točit obráceně tedy proti směru hodinových ručiček aby bylo pořadí vstřiku paliva 1 3 4 2. Nevíte náhodou někdo z čeho to čerpadlo může být je ůplně stejné ale musí se točit na opačnou stranu než to čerpadlo co jsem tam měl dosud. dík
Re: Vstřikovací čerpadlo zetor super 50
hej otočiť vačku v čerpadle a bude normálne poradie pravdepodobne to niekto zle poskladal ale to doma neurobíš
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com
To opačne točivé čerpadlo je z centrály. Poradie otáčania v Supri je 1342 a na tomto čerpadle to funguje obrátene. Keď sa točí v pravo tak to funguje 1243 ak si to správne pamätám, mal som to nahodené a nastavené a traktor som naštartoval ale išiel úplne na figu. Pritom to bolo úplne nové čerpadlo, krásne zabalené a čisté.
Samozrejme som ho dal prerobiť. Na tom čerpadle z centrály som mal pumpičku na 3skrutky podobnú ako Karosa a čerpadlo malo automatický predstrek. Pán ktorý mi to robil prišiel na to, že vačka v čerpadle sa dá otočiť, tak ju otočil, vybral aj tej automatický predstrek a použil ten s čudlíkom a hlavnou vecou boli elementy. Keď mi prerábal to čerpadlo tak na stolici mu dávkovalo málo paliva. Elementy v ňom boli č.7. Orginálne v Super 50 sú č.8, ktoré samozrejme nemal. Dal tam elementy z KAROSI č.9, mal s tým už skúsenosti. Tie č.9 elementy majú vplyv taký že motor ide skôr do otáčok a troška si to pridymí. Čerpadlo som namontoval, vytiahol predstrek a išlo to natočiť na brnk.
Samozrejme som ho dal prerobiť. Na tom čerpadle z centrály som mal pumpičku na 3skrutky podobnú ako Karosa a čerpadlo malo automatický predstrek. Pán ktorý mi to robil prišiel na to, že vačka v čerpadle sa dá otočiť, tak ju otočil, vybral aj tej automatický predstrek a použil ten s čudlíkom a hlavnou vecou boli elementy. Keď mi prerábal to čerpadlo tak na stolici mu dávkovalo málo paliva. Elementy v ňom boli č.7. Orginálne v Super 50 sú č.8, ktoré samozrejme nemal. Dal tam elementy z KAROSI č.9, mal s tým už skúsenosti. Tie č.9 elementy majú vplyv taký že motor ide skôr do otáčok a troška si to pridymí. Čerpadlo som namontoval, vytiahol predstrek a išlo to natočiť na brnk.
-
a tie elementi z karosi nejako upravoval cy tam pasovali presne
Nevis jaky to cerpadlo z centraly ma oznaceni?1444?kaRRlito píše:To opačne točivé čerpadlo je z centrály. Poradie otáčania v Supri je 1342 a na tomto čerpadle to funguje obrátene. Keď sa točí v pravo tak to funguje 1243 ak si to správne pamätám, mal som to nahodené a nastavené a traktor som naštartoval ale išiel úplne na figu. Pritom to bolo úplne nové čerpadlo, krásne zabalené a čisté.