Žhavení v sání
Moderátor: Lukashil
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Žhavení v sání
Chtěl bych poprosit jestli by ste mi mohli někdo kdo má udělané žhavení v sání napsat jak to máte udělané, hlavně elektřinu, ale klidně i fotku umístění žhaviče, druh, atd. Díky
Re: Žhavení v sání
Neco je tady: Zetor 4911-6945 , tema 6911:) - kouknete se na .... , strana 9.
-
To je naprosto jednoduché,žhavící svíčka z Avie se vsadí do sání ,nádobka na naftu a jeden vodič přez vypínač na napájení.Po přijedení napájení se nahřeje spirála, nafta se zapálí a startuješ.Mám to vyzkoušené funguje to perfetkně.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady......jak se dá sehnat ten termostart z avie? Není to moc nedostatkové zboží?
Takéto žhavenie mala naša hasičská Avia A30. Podržalo sa tlačítko žhavenia a z malej nádržky stiekla nafta do sánia kde sa zapálila a potom sa štarotvalo. Zapálenie nafty bolo počuť "bafnutím". Nafta sa doplňovala tuším z prepadu vstrekovačov a keď bola nádržka plná tak na nej bol prepad do nádrže.
já to mám namontované ale problém je, že to má malej spád nafty, takže to hoří spíš jak za dušičky, než jasným plamenem. chtělo by to nádobku s naftou dát alespoň těch 50 cm nad svíčku, jako u avie
nejak to nechapu,na co je to zhaveni dobry na zetoru?
-
- Kontaktovat uživatele:
Na zimní start, kde motor nasává teplý vzduchmatisx píše:nejak to nechapu,na co je to zhaveni dobry na zetoru?
přesně tak. když mu přižhavím do sání, chytne rychleji a nešťafká. pokud vím, že pojedu, mám ohřev vody ale když nafoukaj přes noc závěje a je mínus 15, je to přižhavení ve čtyři ráno docela šikovné. jen by to mohlo žhavit víc
no ja mam nahrivani vody na 67 uz hafo let prave kvuli hrnuti snehu pro obec,-vstanu-jdu to zapojit a pak se napapnu a vyjedu.motor bezi hned v klidu-jedou sem nenahral tak -15 motor teda naskocil(baterie180ah)to utocila,ale sel 5 minut jako flasinet( sel hodne z tezka)-proto me zarazi na co to tam mate-nejak se mi nechce verit ze to dela motoru dobre!?
proč by mu to dobře nedělalo ? prostě nesaje vzduch o teplotě -15 stupňů ale třeba + 5. já hrnu taky pro obec ale né na plnej úvazek, takže když ve čtyři ráno mrknu z okna, buď jdu hned zas spát, nebo skočím do traktoru a když dohrnu, hned jdu na půl šestou do práce. nahřejvání vody jsem zkoušel přes časovej spínač. od listopadu mi to každej den ráno, na hodinu, v půl třetí zaplo... jenže sníh nepadal, tak jsem to zas zrušil. nakonec napadl až koncem ledna, takže by to tam žralo elektriku 3 měsíce zbytečně
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
No něměl by se ten motor tolik trápit při startování-chytne dřív díky tomu žhavení......
A nemohl by si sem hodit fotku jak máš udělaný ten ohřev?....
tak mě petr j předeběhl...
A nemohl by si sem hodit fotku jak máš udělaný ten ohřev?....
tak mě petr j předeběhl...
Tak to žhavení se jmenuje termostart
Buď tam kde se prodávají náhr díly na Avii nebo na Zetor ono se totiž na novější traktory montovalo sériově.Na novém sání je vedle výstupu vzduchu ke kompresoru zátka a tam patří zašroubovat.dolls píše:Díky za rady......jak se dá sehnat ten termostart z avie? Není to moc nedostatkové zboží?
A používal jsi to zprávně? Ono se to má po nastartování podržet než se motor rozběhne.matisx píše:nejak se mi nechce verit ze to dela motoru dobre!?
Zkus ať Ti někdo nastartuje a podívej se do sání.Jakmile začnou válce sát plamen půjde až do nich .Originál je jen hadička připojená na zpětku od vstřikovacího čerpadla.petr j píše:já to mám namontované ale problém je, že to má malej spád nafty, takže to hoří spíš jak za dušičky, než jasným plamenem. chtělo by to nádobku s naftou dát alespoň těch 50 cm nad svíčku, jako u avie
. já to dvakrát za zimu doleju rovnou do nádobky ( mám tam jednovývodovou ) , než bych se předělával s přepadama. u zetoru je problém s umístěním nádobky. pokud ji dám 50cm nad svíčku, hoří to pěkně a i to bufne, když ta nafta chytne. když mám spád jen 10cm, hoří to málo a bufne jen neznatelně. i tak je to ale na startu znát. chtělo by to nemocniční stojan na kapačky a přidělat ho vedle traktoru
Jak jsem rikal,rano vstanu kouknu-jdu to zapojit a pak si dam snidani cca 30 minut(nedelam ve fabrice)a pak startuji,zapojim a hrnu cca 3h.
jen ze jsem to jednou nakotil bez nahrivani a motor sel 5minut jako kdyby se mel rozletet.asi kdyz mu jde vzduch do sani v -15 (ikdyz se stlaceni ohreje)neni to asi ono.zhaveni dodelavat nebudu,uz me natrapilo to nahrivani,pac na 6718 neni na to blok uzpusoben.nekdo tady chtel fotky nahrivani -jestli to teda bylo na me???
jen ze jsem to jednou nakotil bez nahrivani a motor sel 5minut jako kdyby se mel rozletet.asi kdyz mu jde vzduch do sani v -15 (ikdyz se stlaceni ohreje)neni to asi ono.zhaveni dodelavat nebudu,uz me natrapilo to nahrivani,pac na 6718 neni na to blok uzpusoben.nekdo tady chtel fotky nahrivani -jestli to teda bylo na me???