Ahoj, doma mi lezi sada zavazi ze 72 rady. Premyslim ze bych ji pouzil na traktor, ale mam traktor skladacku. Puvodne to je 5748, ale je tam 6901 motor a tezka naprava. Nicmene cely zadek, vcetne portalu jsou puvodni 57 kde se pouzivalo zavazi starciho typu. Tzn ze v naboji na poloose zadniho kola nejsou zavity do kterych by se prisroubovaly hribky, ale jsou tam jen diry odhadem 20mm, do kterych se vsunou nalitky na hribcich a hribky jsou sroubama prichyceny k hvezdici kola, ne k naboji.
Neresil nekdo takovouhle zamenu? Premyslim jestli neexistuje nejake elegantni reseni. Menit zadni poloosy se mi nechce.
Cele to vlastne resim proto, protoze po nahozeni tezke napravy se predek traktoru zvedl oproti zadku a traktor opticky nestoji rovne. Vzadu jsou puvodni 16.9-28 kola. Chtel bych tam dat 16.9-30 tak jako to maji treba 7245, ale zjistil jsem ze hvezdice z techto traktoru uz nemaji diry ke kterym by sly chytit stare hribky.
Zavazi 72xx na 5748
Moderátor: Lukashil
- lukisek 099
Re: Zavazi 72xx na 5748
Pokud sezenes starsi typ disku 30 tak tam pasuji hvezdy z 28cek. nove typy diry uz nemaji na uchyceni ale daji se vyvrtat. Delal jsem to kolegovi. Ktem poloosam menit nemusis sikovny soustruznik ti vyrobi vlozky se zavitem a privaris to k poloose. Zavit vtom je myslim M16x1,5 chtel jsem to na 67cku taky delat ale sehnal jsem nakonec jine poloosy
Ja som uvazoval nad metodou, ze do tych starsich nabojov kolies do dier bez zavitu, skusit narezat zavit podla diery, aky by tam vydalo narezat. A do toho zavitu potom vlozit niejake vyrobene zavitove vlozky napr. vonkajšok M22, a vnutorny zavit M16. A tie vlozky do naboja dat na poriadny lep. Len uz na to nedoslo aneviem aky tvrdy je ten naboj a ci vôbec šlo do tych otvorov narezat zavit
Ten náboj nebude nic extra, závit do něj řízneš ale je otázkou jestli bys nemusel poloosu vyndat. Není tam zase tak moc místa... další otázkou je co by tam šlo říznout za závit... abys nemusel sehnat někoho s cncčkem aby ti přesně vyšel vnitřní závit do toho vnějšího
Tak to je jasne ze poloosy by museli ist von kvoli narezaniu zavitov + vyroba vloziek, by to aj tak vyslo lacnejsie. Rovno by sa pri tom vymenili gufera + kuzelove loziska poloosi. Ked som teraz pozeral ceny novych poloosi, tak