Zadní blatníky 72**,62**.52**

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
authorgang1

Zadní blatníky 72**,62**.52**

#1 Nový příspěvek od authorgang1 »

Dobrý den, z jak silného plechu byly originál zadní blatníky na zetorech řady 72**,62**,52**?
Náhrady co jsou, jsem se ptal na ruzných eschopech z 1.5mm plechu což se mi zdá málo.

Jde sehnat někde blatníky ze silnějšího plechu?
Děkuji

Tomas6

Re: Zadní blatníky 72**,62**.52**

#2 Nový příspěvek od Tomas6 »

Na bazoši najdeš inzerát na blatníky někde z Ostravy. Ve fotkách má nějaké starší blatníky, ale ty už nemá. Má ale nové. Oni je vyrábí, vyrobí ti co chceš z čeho chceš. Za komplet zadní blatníky i s nástavcema v komaxitu chtějí 13000. Což se mi nejeví jako úplně zlá cena. Z té 2 mm to bude asi dražší.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

pavel sk

#3 Nový příspěvek od pavel sk »

Zatial co som v robote na traktoroch opravoval, plátal švajcom, tak hrubsi ako 1,5 mm nebol ani jeden a to su vsetko blatniky origo pôvodne. Kamarat nedavno kupoval nove blatniky na kristala a tiez su vyrobene len s 1,5mm plechu a su pevne.

ota

#4 Nový příspěvek od ota »

Vyrobil jsem v minulosti mnoho nových blatníků, měl jsem k tomu možnost. Všechny ty ,,špatné" byly většinou z 1,5 mm plechu, měl jsem v ruce i z 1 mm plechu, ale to byla už náhražka. Všechny co jsem dělal byly z 2 mm plechu. Ono vcelku to není už na pevnosti tak znát. Ale většinou každej kdo chtěl blatníky, chtěl aby brzo neprorezly tak čím silnější tím prej lepší. Jednou kámoš chtěl na 7745 blatníky z 3 mm plechu. A ty jsem nedělal. Tam je už jiný přepočet rozvinu kvůli většímu nástroji na ohraňovák.
Kdo umí s plechem a má slušnej ohraňovák je to otázka ohnout v řádu minut. Není to nic složitého. Když máš rozvin a připravenej polotovar třeba z CNC mašiny klidně výpalek z lejzru, je to chvilka. Není tam tolik ohybů.

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

Tie co som opravoval boli zväčša poskodene mechanicky. Prasknute, deformovane a pod. U UR1 som nemusel riesit prehnity blatnik. Zato u UR2 (kristal) to hnije statocne. Ono ked to ma prehnit, tak aj ten 2mm plech povoli. Zalezi kde to jazdi a aka je udrzba.

ota

#6 Nový příspěvek od ota »

Jo tak přesně jak píšeš. Dokud to jde vybouchat do přijatelného tvaru po nějakém šťouchnutí, ohnutí tak se to dá. Nejhorší bylo v ohybech, kde se drží vlhko, bláto. Nebo v těch spojích třeba vkládaných konců vzadu pod kabinou. Nebo kolem držáku světel. Měl jsem i jednou blatníky na starší traktor co měl ty kastlíky vzadu nad kolem z kabiny. Ty kastlíky tam vůbec nebyly a pán je tam chtěl udělat nově i s blatníkem. Nebo jsem dělal na cestářskej traktor. Ty původní od sole sežraný na sračku. I jsem dělal na traktor co jezdil s neseným rozmetadlem na prášek. Když se nedává pozor a prášek sežere vpředu před vrtulí tak pak prášek lítá na traktor. Po pár sezonách nástace jako papír. Naše jsem zevnitř vystříkal několikrát Body silnější vrstvu hned po novotě. No pár roků tam jsou. Chtěly by sundat, kolem šroubů ze vnitř jsou okyslé.

authorgang1

#7 Nový příspěvek od authorgang1 »

Děkuji Vám za odpovědi, 1,5 mm mi právě příjde málo, ale jestli to měli i originály tak je to asi dostatečné. Údajně Nekvinda má na eschopu "zesílené" blatníky a měly by být vyrobeny z 2,5mm plechu.

Pavel

#8 Nový příspěvek od Pavel »

hele kamos koupil ty silnejsi u nekvindy a nepasovaly byla prdel je tam napasovat

authorgang1

#9 Nový příspěvek od authorgang1 »

Opravdu?
Já něco četl o polských blatníkoch, které se museli dopasovávat, tyto by měly být vyrobeny v česku, tak jsem si myslel, že to bude ok.
No dát za něco 9tis a pak to ještě nějak upravovat abych to tam vůbec dostal, tak to bych jim to omlátil o hlavu. :vztek:

red.bill

#10 Nový příspěvek od red.bill »

Že je to výroba v ČR nic neznamená. Jestli někdo neupravoval rozměry(o čemž pochybuju prostě místo 1,5 hodí 2,5 ono to nějak vyjde) jak psal Ota, tak to trochu v ohybech naběhne(něco by měla pobrat guma mezi rámem) ale nemusí to vyjít... Jako pochopil bych něco vymýšlet s blatníky u horáku, tam jsou dost na ráně ale u úzkýho traktoru? To už musíš být jelito abys ten kousek blatníku zmordoval(traktory z žv to je jiná kapitola). Jestli se bojíš proreznutí, vždyť ty traktory mají téměř 40let a na spoustě jsou blatníky původní... ty z 1,5 už ten traktor přežijou...

authorgang1

#11 Nový příspěvek od authorgang1 »

Tak já se nebál, že bych ty blatníky někde zmordoval, spíš mi šlo o to proreznutí. Já se Zetorem žádné zkušenosti nemám proto jsem se ptal jestli stačí ty 1,5 a když říkate, že stačí, tak je veznu.
Děkuji

kaja.h

#12 Nový příspěvek od kaja.h »

Záleží od kud bude plech, jestli Itálie, nebo Čína. To nic nevydrží. Zlatej plech že 70 let od nás.
Jede traktor, je to Zetor 3011

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“