Tahla ramen a agrohak 7011
Moderátor: Lukashil
-
- Kontaktovat uživatele:
Tahla ramen a agrohak 7011
Ahoj
Tata ma na 7011 zvedani agrohaku pres retizky z savli ramen. Je to neprakticky kdyz je potreba zapojovat cokoli do ramen, protoze se napinakama rozhodi vzdalenost. Chtel bych mu pomoct predelat to na tahla z hornich ramen jako jsem to mel na Proxime (a nevim jaky dalsi typy to maj takhle). Resil to uz nekdo, nejaky tipy jak to udelat?
Diky!
Tata ma na 7011 zvedani agrohaku pres retizky z savli ramen. Je to neprakticky kdyz je potreba zapojovat cokoli do ramen, protoze se napinakama rozhodi vzdalenost. Chtel bych mu pomoct predelat to na tahla z hornich ramen jako jsem to mel na Proxime (a nevim jaky dalsi typy to maj takhle). Resil to uz nekdo, nejaky tipy jak to udelat?
Diky!
Re: Tahla ramen a agrohak 7011
Tak asi budeš muset dát ramena ze 72 a táhla. A buď nějak upravit agrohák a nebo ho taky vyměnit.
Přesně kvůli tomuhle jsem agrohák sundal a používám pravítko. Měl jsem i lanka z horních ramen, ale to bylo taky na nic.
Přesně kvůli tomuhle jsem agrohák sundal a používám pravítko. Měl jsem i lanka z horních ramen, ale to bylo taky na nic.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Ještě doplním,že kvůli těm táhlům je taky užší i ta konzole na horní závěs. Jinak by se tam nevešly.
Vidíš a to jsem netušil. Teď otázka pro někoho znalého. Pasovaly by ramena z proximy? Dát šplhací závěs, ramena a agrohák z proximy. Nicméně tato úprava by stála půlku traktoru.
Zozen si tam veci s 72XX alebo 77XX a nemusis riesit, ci ti bude pasovat alebo nebude pasovat. Ono to vsetko co treba vymenit nebude lacne ani s tychto spomenutych modelov treba ti tam viac veci vymenit ako, len horne ramena. Tie retiazky pôvodneho 70XX dvihania mas origo a spravnej dlzky??? Ak to mas od oka tak sa nediv ze ti to nerobi dobrotu. Co sa tyka rozladenia ramien spanovakmy, tak tie spanovaky sa musia furt stelovat podla priahaneho naradia. Este sa mi nikdy nestalo zeby mi nastavenie pre pluh sedelo pre kosu, mulcovac, obracač sena a dalsie. Kazde naradia sa musi za traktorom nastavovat.
Jo pasovaly. Sám jsem to doma řešil tak to vím. Měl jsem 7011. Širokou etáž a agrohák na řetízky a teď mám proximu ramena jsem přehazoval protože já jsem si na ně zavařil ty návarové háky a proxima ty ramena s těma vysouvacima koncema a to se mi nelíbilo. A ranema jsou stejně dlouhý i díry jsou na stejným místě. Ale jak říkáš kupovat jinou etaz to jarda.Ale zase ta úzká etaž byla od 7211 a mladší tak by se třeba nechalo sehnat něco staršího
Dalej budes potrebovat uzku konzolu atd. Existuje aj lacnejsie riesenie, ale je menej dostupne. A to zohnat dostavbovu sadu urcenu pre dodatocnu montaz od zahranicnych dealerov Zetor. Tam bol agrohak rieseny trochu zjednodusene. Na horne ramena sa namontovali take usi. Konzola asi mohla ostat siroka neviem, niesom si celkom isty, ale teoreticky ano. Aj zaistovanie a odistovanie bolo vymyslene zjedodusene cez tiaho ktore bolo vyvedene zo spodu spod podlahy priblizne v mieste ke bol pedal nasobica. Ak vydrzis nejaky tyzden dva, tak by som moznoze o jednej takej kompletnej sade vedel, len sa musim stretnut s dotycnym clovekom a spytat sa ho ci ju este ma, lebo mi ju davnejsie ponukal mne na moj traktor. Ale mne je to zbytocne.
Nebudou ty horní ramena svařitelné? Nebo je to litina? Po tom z čeho je to vyrobené jsem popravdě nepátral.Nebo dát jen šplhák z proximy, ten jezdí hodně dolů případně ho poupravit ať je níž.
Popravdě já tomu agroháku nikdy nepřišel na chuť. Měl jsem ho na 7011, tam jsem ho dodělával, nakonec šel stejně dolů a je tam zpátky lišta a na proximě v něm mám taky lištu. Je pravda že když zapřahám mulčovač nebo kosu, musím ho sundat, ale to není zas takový problém. Ani u jednoho traktoru.
Popravdě já tomu agroháku nikdy nepřišel na chuť. Měl jsem ho na 7011, tam jsem ho dodělával, nakonec šel stejně dolů a je tam zpátky lišta a na proximě v něm mám taky lištu. Je pravda že když zapřahám mulčovač nebo kosu, musím ho sundat, ale to není zas takový problém. Ani u jednoho traktoru.
Tie horne ramena nezavaris a ani to neodporucam kvoli bezpecnosti. Na to akej su dlzky su pomerne dost zatazovane. Ak ti zvarane rupne niekde na ceste a ty nieco alebo niekoho poškodiš naradim, tak je to pri najlepšom na mastnu pokutu a vysetrovanie. A ako na potvoru sa nieco take stava prave na cestach pri presunoch. Poistovne pôjdu potom po vsetkom aj po tom kto to zvaral. Smrdi to pruserom. Su veci ktore je racej lepsie vymenit ako sa pokušat zvarat alebo inak sa snazit opravit. Ber to v dobrom
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok takze to jednoduse nejde... Menit pul traktoru je blbost.
Tak pol traktora to doslova neni, ale je toho dost. Chlapy vyssie ti to uz napisali co vsetko. Ak ten agrohak nepouzivas casto, tak by som sa ja na to osobne vykašlal. Ale je to na tebe ako sa rozhodnes a ako sa na to finančne citis. A ak to naozaj potrebujes prerobit, pozrel by som sa po bazosi a skusil nieco aj pouzite. Rozoberacov co rozpredavaju je tam dost.
Pavle já nemyslel je svářet zlomené nebo něco, ale jen navařit čep na táhlo k agroháku. Ale je to jak píšeš. Ikdyž háky na spodní ramena si taky vaří kdekdo a nikdo to neřeší. Nehledě na různě doma dělané a porůznu opravované nářadí, vleky atd...
Na tie ramena aj ked privaris nejaky čap tak neviem ako dlho ti bude drzat kedze ten cap bude ineho materialu ako je samotne rameno. Ak by som mal nieco take riesit, tak by som to riesil inak. Šetrne k ramenam by som tie gule s ramien vybral aj za cenu poskodenia tych gulí, zrovnal diery a do nich by som si dal vysustruzit nove čapy na mieru s presahom v mieste ulozenia do ramena. Tie by som potom do tych dier nalisoval za tepla (rameno predhriat). Capy by som urobil ako to maju napr. 72XX a novsie modely. Tak aby boli s ramena na obydve strany. Aj pre tiahla dolnych ramien, aj pre tie tiahla agrohaku.
-
Aj toto je riesenie a nie zle