Zpetne zrcatka
Moderátor: Lukashil
Zpetne zrcatka
Zdravim,
nevite, kde se daji sehnat drzak zpetneho zrcatka, vcetne pouzdra, ktery je prichycen na predni casti dveri, pripadne cim to nahradit? Premyslel jsem zrcatka na sloupku, ale to je relativne nepohodlne, clovek se porad krouti. Na svem traktoru mam pouze jedno zrcatko a to jeste natvrdo privarene, tudiz casto rozbite pri prujezdu lesem.
Uchyceni by melo byt stejne jako na tomto traktoru, akorat ta tyc neni tak zahnuta, ale to by asi nevadilo.
http://s18.postimg.cc/58629jg0p/P6060009.jpg (foto jsem si vypujcil z http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=75)
Dekuji za rady a tipy
nevite, kde se daji sehnat drzak zpetneho zrcatka, vcetne pouzdra, ktery je prichycen na predni casti dveri, pripadne cim to nahradit? Premyslel jsem zrcatka na sloupku, ale to je relativne nepohodlne, clovek se porad krouti. Na svem traktoru mam pouze jedno zrcatko a to jeste natvrdo privarene, tudiz casto rozbite pri prujezdu lesem.
Uchyceni by melo byt stejne jako na tomto traktoru, akorat ta tyc neni tak zahnuta, ale to by asi nevadilo.
http://s18.postimg.cc/58629jg0p/P6060009.jpg (foto jsem si vypujcil z http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=75)
Dekuji za rady a tipy
Re: Zpetne zrcatka
Ten tvůj držák je obyčejná trubka přivařená na rám.Tyčka zrcátka je zajištěná natvrdo šroubem M8.Sehnat se to nedá to si musíš vyrobit.
On to taky nikdo neshání
Sklápěcí držáky
Na dveře
Na okno
On to taky nikdo neshání
Sklápěcí držáky
Na dveře
Na okno
No prave ze oreginal neni natvrdo, je to v nejakem futru, ktere je privareno do dveri, v tom futru je pero, ktere dela ten drzak sklopny, kdyz uz nekde brnkne clovek o vetev
To co je na fotce, kterou jsi sem vložil je originální držák a funguje tak jak jsem ti ho popsal.Žádné pero tam není.
Mimochodem na té!!! fotce jsou vidět i ty zajišťovací šrouby.
Mimochodem na té!!! fotce jsou vidět i ty zajišťovací šrouby.
Ako pise Franta.cz Starsie uchytenie ako napr. 67XX-69XX to ma na dverach na pevno. Tie drziaky su s plnej gulatiny a zaistene na pevno srobkom M8. Vid. foto: Akurat ja som ich premontoval opacne aby tie zrkadla isli nizsie. Pôvodne boli v tych uchytoch tie ramena nasunute zhora. Novsie ako 70XX alebo UR2 maju oblukove uchyty a tie uz boli sklopne.
Taky to mám jak pavel sk a věčně je to rozštelovaný. Ty sklopný jsou asi lepší a navíc se dá zrcátko líp nastavit i výškově.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Po pravdě řečeno - najezdil jsem dost a nejlépe se mi osvědčily držáky zrcátek na prostředním sloupku kabiny (druhá fotka od F.cz), na těch dveřích to nebylo nic moc.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
staník: Tie zrkadla ako nastavim, tak aj tak drzia polohu. Origo boli vyssie a to sa mi nepacilo. Boli vysoko u strechy a skor ich chytili konare. Ked sme pred rokmi robili male opravy+ upravy, tak som tie tykadla prehodil medzi sebou aby sa dali namontovat s dola a zaistit srobkami. Teraz je to apson u mna OK Este sa mi nestalo zeby sa mi pocas jazdy rozhodili, a to co sa deje za mnou pripade supravou viem sledovat mihnutim oka. Co sa tyka zrkadiel na strednom stpiku, tak prave mne sa to ani kus nepaci. V robote mam v 7245 HS sedak dost vzadu aby sa mi pohodlne sedelo a ovladalo ale tie zrkadla mi pridu dost dozadu. Neda sa vnich sledovat suprava mihnutim oka ako v 69tke. Musim krutit hlavou ako ventilator. Preto aj dnesne "moderne" traktory maju zrkadla na tykadlach viac v predu aby sa pohodlenejsie sledovala situacia za chrbtom. Teraz som tri dni kočiroval Kristala 16145 a tam je to ako u 70XX a tiez je to lepsie ako u tej 72jky. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine
Když jsem měl ty originální napevno v jednom kuse jsem měl rozbitý zrcátka.Ty blbý haluze dokážou zrcátko sundat i s tyčky.
Ted mám skápěcí na sloupku.
Stejně jezdím takhle.Mám je tam jen kvůli pomahačům.
I tak se občas stane, že je rozbiju.
Ted mám skápěcí na sloupku.
Stejně jezdím takhle.Mám je tam jen kvůli pomahačům.
I tak se občas stane, že je rozbiju.
Franta.cz: Vraj kvôli pomahačom V robote sa mi stalo ze ked mi ho haluz zaklopila celou silou, tak sa zrkadlo rozbilo o bocne okno. Zrkadlo nasypane pekne na sirokom blatniku horala Ono je jasne ked robis v lese ze sa zrkadla zaklopia. My doma na tom nasom do lesa ideme malo. Posledne roky aj co sme tahali drevo pre seba, tak to väcsinou bolo tak ze som vytahoval spod alebo ponad lesnej pomerne nezarastenej cesty. Traktorom som stal zavzperovany na ceste. Tam som nemal zrkadla o co zavesit.
Právě že já jezdím dost kolem stromů a haluze ty zrcátka soustavně rozštelovávají. Nemám šanci se všem vyhnout a ani prostor.
Zrcadlo lepím izolačkou protože se občas stane že to shrne i gumu kolem něj.
Zrcadlo lepím izolačkou protože se občas stane že to shrne i gumu kolem něj.
Dílna je dílna
Dekuji vsem, zrcatka jsou uz ve vyrobe.
Zrcatka co jsou na sloupku jsem sice puvodne chtel (kupodivu se daji sehnat jeste ty raminka a drzaky), ale nemam je moc rad, protoze jsem na ne mc nevidel (jsou moc vzadu). Ty na dverich mi budou stacit - kolem komina ;)
Kulatina je jasne - drzak privareny do ramu dveri, akorat do kulatiny bych vyfrezoval drazku, do ktere zapadne M8 sroub, ktery tu kulatinu jisti, takze teoreticky ty zrcatka by meli jit i otocit, tj. dat dolu (nizsi zrcatka jsou lepsi - v urovni oci, clovek vidi hned).
Zrcatka co jsou na sloupku jsem sice puvodne chtel (kupodivu se daji sehnat jeste ty raminka a drzaky), ale nemam je moc rad, protoze jsem na ne mc nevidel (jsou moc vzadu). Ty na dverich mi budou stacit - kolem komina ;)
Kulatina je jasne - drzak privareny do ramu dveri, akorat do kulatiny bych vyfrezoval drazku, do ktere zapadne M8 sroub, ktery tu kulatinu jisti, takze teoreticky ty zrcatka by meli jit i otocit, tj. dat dolu (nizsi zrcatka jsou lepsi - v urovni oci, clovek vidi hned).
Je nějakou vyhláškou daný, o kolik můžou zrcátka přečnívat? Mám UBK6911 a tam jsou zrcátka malý na takovým krátkým klacku, asi jak má Pavel. Nicméně, já bych si velice rád udělal zrcátka na dveři, jak u 16145 a dal tam ty veliký parabolický, hlavně kousek dál od traktoru, protože v tym malým prostě nic nevidět. Za bych byl nerad, aby mě vyrazili na stk.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.