Demontáž volantu
Moderátor: Lukashil
Demontáž volantu
Ahoj,nevíte jestli se dá koupit stahovák na tříramenný volant?Pokouším se stáhnout volant kvůli dotažení matic tříramenným stahovákem,ale akorát sem si rozjebal závit na tyčce .Využití do budoucna bych pro něj měl.
Re: Demontáž volantu
https://491299820.s1.eshop-rychle.cz/ce ... etor-lok80 jestli to za to dáš
tak to je masakr .
bejvala na to takova podkova
Co jsi čekal, že to bude za 2kila? Každá sranda něco stojí...
jojo taky jsem sháněl stahovák na volant,cena je šílená.Nakonec jsem ho sundal obyč.velkým trojramenným stahovákem,boucháním a různými donucovacími prostředky za cenu,že jsem volant zničil,přesněji ten spodek jsem uplně orval,a raději jsem pak koupil nový volant za cenu tušim kolem tisícovky
--Zetor 6911 r.v.1/1979--
Obětovat kus lana které se pak odřízne a použít univerzální stahovák?
On se na to nechá upravit nějaký obyč 3ramenný stahovák. Případně opajcnout a zjednodušit ten origo. On je zbytečně složitej protože se s ním dá stáhnout jak 2 tak 3ramenný volant.
I já jsem loni řešil demontáž volantu, protože vlastním tříramenný stahovák,
se kterým jsem velice spokojený, rozhodl jsem se pro výrobu jednoduchého přípravku.Výroba zabrala cca půl hodiny a použil jsem co bylo doma.
Základ je trubka na kterou jsou přivařené tři plocháče s dírama.V každé díře je šekl.Šekli jsem přišrouboval na ramena volantu následně celý přípravek upnul do stahováku a volant sudal.Šlo to jako po másle, bez poškození volantu
se kterým jsem velice spokojený, rozhodl jsem se pro výrobu jednoduchého přípravku.Výroba zabrala cca půl hodiny a použil jsem co bylo doma.
Základ je trubka na kterou jsou přivařené tři plocháče s dírama.V každé díře je šekl.Šekli jsem přišrouboval na ramena volantu následně celý přípravek upnul do stahováku a volant sudal.Šlo to jako po másle, bez poškození volantu
No jo , když on je tohle ten stahovák co je prej naprd. Proto se většinou někde válí nebo ho rovnou vyhodí
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... k&start=15
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... k&start=15
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Díky za rady,budu dělat stahovák podle franty.cz,ale zkusím i jiné nápady.Ty původní staré volanty se dělali z tvrdého plastu,takže stahovákem šli sundat lehce,jenže ty nové jsou z gumy a to je problém.
Stahovák jde udělat na víc způsobů. Já ho měl nejdřív podle obrázku z příručky - deska s otvorem průměru 45mm vyřízlým tak aby šel nasadit na volantovou tyč ale volant byl tak zarvaný že to deformovalo plast a ničilo zajišťovací závit na tyči. Tak sem k desce doplnil ještě rozřízlou trubku, takže se stahovák opře o hliníkový střed volantu a ne o plast. Na závit jsem nasadil kulatinu na jedné straně s dírou 12,5mm a na druhé s důlkem-šroub sahováku se pak opírá o důlek v kulatině a ta sedí na osazení volantové tyče takže se nepoškodí závit tyče. Desku to chce min. 10mm, šrouby M12 (já mám M10 a je to jen tak tak) a stahovací šroub min M16x1,5 na konci s kuličkou.