6245 - čelní nebo tažená radlice?

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Maki Hira

6245 - čelní nebo tažená radlice?

#1 Nový příspěvek od Maki Hira »

Ahoj, jak se stavíte k instalaci přední hydrauliky a čelní radlice na Zetor 6245? Mám obavy, že ten traktor je na to lehký, a hlavně tan předek v podstatě visí jen na šroubech, takže opakovaný silný rázy mu rozhodně dobře neudělaj. Na druhou stranu to nebude tak náchylný na "házení" do příkopu, a zvládnul bych to najednou i se sypačem.

Hranostaj

Re: 6245 - čelní nebo tažená radlice?

#2 Nový příspěvek od Hranostaj »

Ta čelní tě hodí do pangejtu uplně v pohodě taky.

jojof

#3 Nový příspěvek od jojof »

U nas v obci pluhovali celnym pluhom na Zetore 5245 20rokov a naprava vydrzala.

majkl.fiat
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od majkl.fiat »

Traktor s čelní hydraulikou určitě podvázat až k portálům (mám tam podvázání z humpoleckého nakladače bez konzol) a určitě jištěnou radlici, dají se koupit od cestářů např. segmentové Schmidty z Unimogů, jištěné pružinama, nebo městskou radlici se segmentovým odpruženým břitem a určitě na kolečkách nebo kluzácích a není se čeho bát. Sám to tak mám na 7340, vyhrnuji obce, parkoviště, obrubníky a kanály jsou na denním pořádku a traktor o ničem neví. A s přední radlicí uděláš daleko víc práce, když jsem jí koupil po 2 letech zápasů se zadní, byl jsem mile překvapen.
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar

red.bill

#5 Nový příspěvek od red.bill »

Rozhodně přední radlici. Zadní když je blbej sníh si ujedeš a pak nechce odpadat, ta kolej to nepustí. Podvázání netřeba, stačí předělat ty origo vzpěry co byly k radlicím aby se daly šponovat. Parohy ke konzoli přidělat přes jeden dlouhý čep aby se to nemohlo moc kroutit. Mezi ty vzpěry dát rozpěrnou trubku. Vana nikdy neprdla, měl jsem teda s vývodem ale i obyč vydrží dost, jen to chce trochu přemýšlet při hrnutí.

jarek 2

#6 Nový příspěvek od jarek 2 »

Ja mám zadnu radlicu a som spokojný. Zaleži na tom kolko toho bude hrnúť a v akých podmienkach.
Ked je v kraji kde spadne cez zimu do 50cm snehu tak v pohode zadnu
ale ked treba tlačiť viac tak zo zadnou si neporaďíš

Šéďa

#7 Nový příspěvek od Šéďa »

Nesená radlice je k traktoru šetrnější má větší záběr než čelní. Aby jsi měl velikou čelní, jako auta na to nemáš traktor.
Záleží, kolik toho budeš hrnout, jestli jen cesty nebo nějaké větší plochy odklízet. Já dělám obojí, jak cesty, tak parkoviště pro kamiony a mám zadní. Ale natáčecí, takže jí přetočím a vyhrnuji s ní, jako s čelní a je to perfekt. Určitě to za ty prqachy stojí, jestli máš dost práce jí využít.
Můžeš hrnout vlevo, vpravo, odtáhnout a nebo zase kamkoliv odtlačit.
A je to bez jakéhokoliv upravování traktoru.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Širon

#8 Nový příspěvek od Širon »

Šéďo- ta tvoje je parádní,a kdyby k tomu byl ještě traktor co umí couvat trochu rychleji, tak by to na ty parkoviště nemělo chybu. 8)
Jako mladej kluk jsem taky prohrnoval u cestářů,klasika zadní radlice a 7211. Na hrnutí silnice kdy se dala radlice dolů a jelo se patnáct kilometrů vpřed to bylo dobrý,ale čistit zastávky a křižovatky bylo horší. Potom koupili na novej traktor čelní radlici ,natáčecí,s gumovým břitem,jištěnou,prostě parádní. Každej jsme jí vyzkoušeli a chtěli.No dostal jí ten nejstarší chlap před důchodem a že je na hovno a mlátí to a hledal proč jí nemít a nepoužívat a dopadlo to tak, že jí schválně zkurvil aby dokázal že je to vo ničem. Potom už nic takovýho nekoupili a my vostrouhali. Radlice tam ležela vohnutá v kopřivách kolik let,pak si jí odkoupil za šrot jeden dílenskej ,dal jí dokupy a už kolik let s ní hrne soukromě a nemůže si jí vynachválit. Prvně jí měl na 6911 a teď má něco s předkem asi 7245. Bez podvázání a jen na čelní hydraulice.Já bych to teda taky svázal ,ale za mě jednoznačně přední.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

jenicek

#9 Nový příspěvek od jenicek »

Ono záleží asi kde a na co. Třeba u nás v Krkonoších/Jizerskejch horách jezdí velkej Case se zadní pro silnice. Když je málo sněhu tak to je v poho. Když je víc mokrýho, tak už má problém to zadní hodit pod mez a dost se s tím pere. Pokud by to nemoh házet pod mez a měl si odlehčovat, pak by byl úplně v pr*eli. U babičky (na úrovni Horní Rokytnice) prohrnuje známej a ten má přední i zadní. Ze začátku zimy když je jen příprašek do 30cm tak jezdí se zadní (je to rychlejší a bezpečnější). Pak začne s přední, kdy začne přehrnovat pangejty a dělá si místo, protože není blbej a ví, že ten sníh není poslední. No a když už jsou 2m mantinely 5m vod silnice a fakt už to není kam hrnout, tak nastupuje fréza. Frézuje zásadně v noci, protože jednou schroupnul pražáka :typek:

Maki Hira

#10 Nový příspěvek od Maki Hira »

Díky všem za odpovědi. Začal jsem starostovat v menší vísce, a kluk, kterej nám prohrnuje toho má dost a příští rok už moc nechce. Tahá radlici za John Deerem. Takže to budu dělat já obecním traktorem. Zadní radlici máme obecní. Soused z vedlejší vsi, který nám spravuje traktory mě přesvědčoval, že pro začátečníka je čelní radlice mnohem víc v klidu. Sám takhle prohrnuje, ale má jí na Crystalu, kterej je řešenej úplně jinak než 6245. Takže se ptám, abych hned na začátku nezlomil traktor :-). Navíc by mi to umožnilo vozit i sypač a nemusel bych buď přepřahat, nebo vozit sypač na svym traktoru.
Jedná se o dvě vesnice, a cca 6 km silnic.

jafi

#11 Nový příspěvek od jafi »

Ked naistalujes prednu hydrauliku tak ten traktor to musi vydrzat.
Skor by som investoval do sofistikovanejsej prednej radlice. Nebrat tu co ma na pevno brity, ale toto tu uz bolo spominane.
Vobec by som sa toho nebal a urcite by som isiel aj ja do prednej radlice. Napr. ked ja otocim zadnu radlicu aby som vyhrnal tak urcite urobim viac roboty, ako skrabkat po ceste.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

majkl.fiat
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od majkl.fiat »

Městská radlice SRLM-2900 z MTSP27 a LIAZky, lehoučká, odpružený břit, záběr cca 2,7m, předělaná na natáčecí. Jsem nadmíru spokojený!!!

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zetor 6718 - motor 7701, portály Proxima 40 kmh :-)
JCB 2CX - takové malé kopátko
Case JXU 95 a Mercedes Unimog U2100 Agrar

zetorak jirka

#13 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Tenhle systém jištění je suprovej, hodně jsem o něm přemýšlel taky, ale moje podmínky mě donutili z toho upustit, protože to není do vysokýho sněhu, a já mám často sníh a zavějě vyšší než radlice a v tom případě je potřeba aby radlice sníh podebrala a přehodila ho přez mantynel a to břit kolmo na silnici neudělá, a už vůbec né guma, ta je dobrá na sypkej lehkej sníh nebo na stahování rozbředlího sněhu, a tenhle systém zas dobře vykopíruje křivou cestu a to se mi na tom líbí.

Širon

#14 Nový příspěvek od Širon »

Jo ta je super ,na břečku na kostkách,kanály ,pekáče vystouplý balený, pěkná práce Majkle. Po takovýhle podobný jsme slzeli ,jak jsem psal včera. 8).
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Šéďa

#15 Nový příspěvek od Šéďa »

majkl.fiat
To je paráídička. Jak máš udělanou hydrauliku v traktoru?

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“