Kompresor Zetor 5611
Moderátor: Lukashil
Kompresor Zetor 5611
Zdravím,chlapi mám problém s kompresorem.Dal jsem nový píst,kroužky,válec a hlavu a nefouká.Když vytočím šroubení na hlavě udržím výtlak v pohodě prstem.Pohon se zapíná normálně.Nemáte někdo nějaký nápad.
Re: Kompresor Zetor 5611
Pokud nemáš zatuhlé ventilky,tak počkej až si to sedne.
Jakou máš hlavu? Starou se šroubovanýma ventilkama nebo tu novou ze dvou kusů s planžetama? Ty planžety občas zlobí.
Hlava ze dvou kusů? Je to normálně hliníkový odlitek a ty ventilky jsou v ní našroubovány.Koupil jsem to v Agrozetu.Ani jinou hlavu mi nenabídly.Co se teď prý na starší traktory prodává je z 5711.Prý to pasuje od 2011 nahoru.
Zkusil bych to reklamovat, může to být zmetek.
Myslíš tu hlavu nebo celý kompresor?
Hlavu
Ok díky,ještě by mě zajímal názor Pavla sk.
Tak mu napis sukromnu spravuzlj píše:Ok díky,ještě by mě zajímal názor Pavla sk.
Ak to mas poskladane tak odpoj so sania hadicu a nastartuj to. Samozrejme zapni kompresor. Na sani musis pocut aj citit saci efekt. Pri skladani si tu delenu hlavu zlozil dobre? Na piestnych kruzkoch si zamky rozdelil? Piest a kruzka malokedy byvaju zdrojom poruchy. 80% byva KO hlava kompresora lebo je tepelne dost namahana. Konkretne ventilky v nej. V robote na traktore mam tiez uz tu delenu hlavu s lamelovymi ventylmi uz niekolko rokov, a s tou to fuka paradne . Prazdny samotny traktor natlacim za 3minuty na zvyseny volnobeh. Za jazdy mi to odfukuje v kuse ako Tatra.
Dělal jsem to jak píšeš,kroužky po 120 stupních,ten sací efekt cítím dost,ale výtlak nic.Pohon mi zařadit jde,takže píst musí běhat,jedině střižené pero na hřídeli,ale to přece pohání i čerpadlo je to tak?Nevím co myslíš dělenou hlavu já mám hliníkový odlitek a v ní našroubovaný dva ventilky jeden tak a druhý naopak.Teď jsem zkontroloval sací a chystám se na výtlačný,ale ten se hůř vyndavá. Podotýkám,že ta hlava je nová.Díky za další reakci.
Ok je mi to jasné.Tím pohonem to asi nebude co?
Keby si mal chybu na nahone tak motor nejde vôbec. Zubova spojka ti pri zapinani riadne zaskoci do zaberu? keby ti netocilo kompresorom tak vôbec netlaci a ani slabo. Daj foto ako to mas poskladane.
To mám asi dobře,když ho zapínám cítím zarachocení zubů nebo si myslel něco jiného?