mrazem prasklý blok motoru za čerpadlem
Moderátor: Lukashil
-
mrazem prasklý blok motoru za čerpadlem
Ahoj, měl bych prosbu. Nechal jsem vodu v motoru a dnes jsem zjistil že za čerpadlem mám prasklý blok cca 20 cm prasklina do tvaru písmene otevřenyho v a ta část litiny je na jedny straně o 2mm vytlačená ven. Četl jsem na foru a tak se chci zeptat jak opravit. Já jsem myslel že bych to tam natlouk zpět a pak to na několika místech zakolíkoval šroubkama a pak to přepatlal tekutym kovem bez demontáže. Co vy na to? Diky za radu. Prosím pište jen ti co mají zkušenost a na rady stylu vypouštěj vodu nejsem zvedavej. Už tak jsem na sebe dost nasranej.
Re: mrazem prasklý blok motoru za čerpadlem
Lepší bylo dát foto.Takhle se blbě radí.Já to řeším přeplátováním ocelovou deskou s dostatečnou vrstvou silikonu.Upozorňuji,že ne na svém traktoru-dávám si velký pozor.
Fíha, už je to zase tady . Díky za nakopnutí - musím změřit Fridex .
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
- jimmy 4011
Ještě jestli není ten blok trhlej i mezi válci.To je pak na vyhození.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
-
I s únikem kapaliny jsem ho nastartoval, jelikož jsem nevěděl že je to prdlý. Před startem jsem mačkal na hadici u chladiče a v tý to nebylo ještě tvrdý a vrtulí chlazení šlo protočit vodní čerpadlo.jinak olej bez vodní emulze. Mráz max.minus 3 stupně celsia a bylo to což bych nečekal.
- Marek805805
- Kontaktovat uživatele:
mne tiež roztrhlo blok od čerpadla k spojke asi 20cm a prišiel som na to v jari, voda bola v zime spustená a ani neviem kedy sa to vlastne stalo potreboval som robiť tak som tú prasklinu na prasáka prevaril klasickou elektródou po celej dĺžke a zatrel riedkou farbou, aby zatiekla do praskliniek vo zvare, kedže som vtedy lepšie možnosti na rýchlo ani nemal a je to tak už 4. rok chvalabohu to netečie
co je doma to se počítá
Vycasnovat motor a metal-lock......nic jinýho nevymyslíš .....
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
-
- Kontaktovat uživatele:
koupil sem supra s praskly blokem , zavareno elektrodou na litinu za cca 50 za jednu predehrivano PB a drzi jiz 3 rok taky za cerpadlem ted mam fridex
RS 09
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
zvarenie liatiny mas na svarfore na 30stranok minimalne. odmotovat motor, predohrev a robit zvar vo vodorovnej plolohe. Ale neje iste ze to nepraskne pri chladnuti.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
S vařením litiny mám malé zkušenosti, kdy před dvěma roky se mi rozlomilo víko hydrauliky a vylomilo mi zadek primární skříně až k závěsu. Vařil jsem to sám musel jsem dovařovat i materiál na místo jak jsou ty dva poslední šrouby víka hydrauliky a dělat tam novej závit. Víko mám nové z Indie. Dělal jsem to na traktoru ve svislé poloze elektrodama na vaření za studena a trafem MEZ Mohelnice, kdy přesnej název neznám. vařil jsem po centimetru a svár rozklepával a novej začínal na předchozím a zdá se že to drží. I šrouby víka jsem normálně utáhl. Tak přemýšlím že bych to zkusil stejně, ale pak už asi metallock bude pasé. Asi zkusím zavařit a pak přepatlám tekutym kovem a když bude téct tak to přeplátuju se silikonem. Na novej motor nemám prachy a ani čas se s tím vyndavat a přehazovat do jinýho bloku. Jo za blbost se platí.
Tu rozvodov skrinu si akymi elektrodami zvaral? Mam na mysli oznacenie. Vdaka.
Dají se sehnat elektrody na sváření litiny bez předehřevu, označení z hlavy nevím. Když je potřeba zajdu do železářství a koupím pár kusů. U věcí na kterých moc nezáleží se dá v nouzi svářet i klasickou basickou elektrodou (tak jsem svářel domky automat. závěsu a držely). Od starých fachmanů vím, že dřív svářeli litinu tak, že na basickou elektrodu namotali kus měděnýho drátu. Kdysi jsem to zkoušel a jde to, jen to pak nejde skoro vůbec vrtat.
Ten drôt tam ako namotavali? Na hustu spiralu alebo len tak vo velkej slucke?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nato ani memysli. Kup elektrodu na liatinu stoji par korun. Neoplati sa skusat blbosti ked su dostupne elektrody na to urcene.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
Já taky kupoval elektrody ESAB na litinu na vaření za studena kdy to označení už taky nevím, ale chlapek v obchodu dobře věděl a poradil na jaky pól elektrodu, kdy to už taky nevím.