Barvy traktoru Zetor
Moderátor: Lukashil
- zetorak jirka
Re: Barvy traktoru Zetor
Hoši barvy, to je alchymie, já o ní vím taky prt, ale moje skušenost , mladej si dal namíchat barvu na žigula, tmavě modrou,podle vzorku barvy na autě, kdyš ji dovezl začli jsme stříkat, a ejhle žigul je zelenej, popadl plechovko a letěl spátky, ten co barvu míchal v klidu řekl, až nastříkáte třetí vrstvu tak, přijeďte s reklamacej. dobrá dali jsme se do stříkání druhé vrstvy a byloto uplně jiný, ale stále né modrý, kroutili jsme hlavou ale nevzdávali to, třetí nástřik se teprve oběvil ta přesná modrá barva co jsme potřebovali, mí čuměli jaku péra a reklamace se nekonala.
dodávám čísla barev na Zetor 3011 přímo ze zetoru brno:
Původní barvy:
Modrá RAL 5007 (dle ČSN 4399, barva syntetická S 2046/4399)
Červená Porsche dle ČSN 8130 (8131), barva syntetická S 2046/0815
Zelená dle ČSN 5300
Žlutá RAL 1021
Béžová dle ČSN 0921, barva syntetická S 2046/0921)
Původní barvy:
Zelená dle ČSN 5300
Žlutá RAL 1021
- lukisek 099
zajimavé že to stříkali sintetikou a drží to jak divé kolikrát to jde i špatně brousit . žil jsem vtom že to jsou trošku kvalitní barvy a ted koukám že sintetiky asi dřív ty barvy za něco stáli ne jak ted. koupíš si černou a jak natírám tak semi zdá žeje průhledná musím dát víc vrstev at kryje táta vzpomínal že kdysi jak koupil barvu tak byla hustá jak med ated to je rídké jak voda
jinak je fajn že sto sem hodil díky za ochotu
jinak je fajn že sto sem hodil díky za ochotu
No to maž pravdu že tet ti barvy stoji na h.... ale co tet maž kvalitního nic za komanču vše bylo aspoń co k čemu. Dědek pořad zpomíná jak vše bylo kvalitní. Jen škoda že neudělal zásobu tet sem mohl používat kvalitní věci.
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
To je pravda, už ani ten pravopis není tak vybroušený jako kdysi...
Tohle se m nezdá. Jestli to má být původní barva, pak bude odstín těžko podle vzorníku RAL. Spíš to vypadá, že v Zetoru byl někdo kreativní a zvolil nějaký podobný odstín. Ta původní žlutá byla pravděpodobně 6350 - žluť na traktory. Tato barva se nedodávala do maloobchodní sítě a byla míchána přímo pro výrobce. Traktory nastříkané čímkoliv podle RAL pak vypadají jako Honza Jelen.tomasagr píše:Žlutá RAL 1021
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
prosim vas a ta bežova aky je RAL alebo RALku sivatomasagr píše:dodávám čísla barev na Zetor 3011 přímo ze zetoru brno:
Původní barvy:
Zelená dle ČSN 5300
Žlutá RAL 1021
Zdar, mám dotaz jaká je originální modr barva na 6911?
-
Zdravím pánové,
pokud by jste někdo potřeboval barvy na Zetory tak mi napište. Vyrábím je buď v syntetice jako jednokomponent a nebo v polyuretanu jako dvoukomponent s tužidlem. Můžu udělat i vypalovací syntetiku. Mám už ty odstíny vcelku oddladěné dle ČSN. Ceny velmi příznivé :-)
Jinak původní barvy na Zetory byly vypalovací syntetiky, proto to tak dobře drží, tenkrát používali AUTOBAL od Barev a Laků.
Mějte se fajn :-)
Radek
radek@global-paints.cz
pokud by jste někdo potřeboval barvy na Zetory tak mi napište. Vyrábím je buď v syntetice jako jednokomponent a nebo v polyuretanu jako dvoukomponent s tužidlem. Můžu udělat i vypalovací syntetiku. Mám už ty odstíny vcelku oddladěné dle ČSN. Ceny velmi příznivé :-)
Jinak původní barvy na Zetory byly vypalovací syntetiky, proto to tak dobře drží, tenkrát používali AUTOBAL od Barev a Laků.
Radek
radek@global-paints.cz
Zdravím Radku ,
šlo by udělat i jiné odstíny od jiných výrobcu? john deere ,deutz, atd? Děkuji
šlo by udělat i jiné odstíny od jiných výrobcu? john deere ,deutz, atd? Děkuji
- Zetor5211
Zdravím pánové, koupil jsem Zetor 7211 a chtěl bych nastříkat kapotáž červenou nevíte jaká barva je origo a jestli syntetykou nebo akrylátem já se přikláním spíš k akrylátu ale podobnou červenou jsem našel jen SD 8125
Zetor 5211, zetor 7211, BSS P53S, BSS P73S a nesené nářadí
Keď si prejdeš cele toto vlákno od prvej po poslednú stránku, tak sa dozvieš všetko na čo sa pýtaš...Zetor5211 píše:Zdravím pánové, koupil jsem Zetor 7211 a chtěl bych nastříkat kapotáž červenou nevíte jaká barva je origo a jestli syntetykou nebo akrylátem já se přikláním spíš k akrylátu ale podobnou červenou jsem našel jen SD 8125
Tak to je určitě super ale jak to posíláš v zimě já těm přepravcům moc nevěřím,občas lak nebo lepidlo přemrzlo.KratochvilRadek píše:Zdravím pánové,
Radek
radek@global-paints.cz
A pak jsem chtěl vědět o jakou značku barvy /výrobce/ se jedná?
Dík za info.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Kluci když oživíte takhle starý vlákno tak se koukněte i na profily těch předchozích přispěvatelů.
Zjistíte například snadno že pan KratochvílRadek tady byl jen jednou a to ten den kdy sem tu odpověď dal.
Proto tam nechal mejlovou adresu. Ptát se ho teď a tady je skoro jako pokus o hovor s duchy
Zjistíte například snadno že pan KratochvílRadek tady byl jen jednou a to ten den kdy sem tu odpověď dal.
Proto tam nechal mejlovou adresu. Ptát se ho teď a tady je skoro jako pokus o hovor s duchy
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
No vidiš na datum jsem se nemrknul ))staník píše:Kluci když oživíte takhle starý vlákno tak se koukněte i na profily těch předchozích přispěvatelů.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
- Zetor5211
Zdravím ta barva na spodek 5914 je tmavší než 5911? nevíte někdo, chci nějakou koupit díky za radytrago105 píše:tak tady máte barvy, řada 52,62,70,72,77, norma ČSN
červená- 8133,8140,8142
na kola- slonová kost 6003, 6006
spodek- 5911,5914
Zetor 5211, zetor 7211, BSS P53S, BSS P73S a nesené nářadí