Barvy traktoru Zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pawka

Re: Barvy traktoru Zetor

#76 Nový příspěvek od pawka »

pouziva nekdo vodou reditelne? kdyz strikas ci natiras po kouskach,tak redidlo mizi pred ocima. voda je voda na toto. jinak nevim,zas je v tom voda zejo...

nic o tom nevim,tak se ptam jak to je? jinak pouzivam alkyton a hamerit,celkem ujdou,hamerit je moc hustej,ten uz nechci,ale jak vydrzi vi pan buh

taky me zajima jestli pouzivate pred vsim cim koliv neco jako s nazvem zastavovač koroze. driv se to dalo bezne koupit a celkem to dost fungovalo,natrelo se to pred zakladovkou.ted kdyz dam zaklad nebo plnic,pak vrch a lak,tak stejne me auto zacas proleze znova,nemam rad rez!!!!!
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

klepi

#77 Nový příspěvek od klepi »

Zdravím,
má někdo zkušenost s tím polyuretanem když ho dodávají v pololesku je to OK nebo je to moc matné? Jakej jste kdo použil, aby to vypadalo tak jako když se to kupovalo nové?

Ten co by jsem možná použil....je to ten pololesk....
http://www.nosek-obchod.cz/temadur-50-ral-3020-213l/

Díky

pasa444

#78 Nový příspěvek od pasa444 »

Chlapy prosím vás a jakej je odstín na majoru 3011 červená a zlatá?Nevíte někdo?Děkuju

pasa444

#79 Nový příspěvek od pasa444 »

nikdo kluci nevíte co to je za odstíny?

pasa444

#80 Nový příspěvek od pasa444 »

moc by mi to pomohlo ..... prosím

staník

#81 Nový příspěvek od staník »

Proč se nepodíváš na předchozí stránky? Řeší se to snad na první stránce. :friends:
Jinak mně mrzí že jsem si nedal pozor jak píši poměr okru a hliníkové barvy při odpovědi pro kolegu Cassera :'( fakt jsem si to hned neuvědomil, až když to napsal.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

pasa444

#82 Nový příspěvek od pasa444 »

Staníku děkuju moc,omlouvám se ale četl jsem to od 1 stránky tam se ale píše že to je asi 70% jedné, a 30% druhé pak že je to asi obráceně..... tak nevím co platí .Další věc je že nevím jestli na majorech bylk stejný poměr jako na těch novějších řadách.a červená barva je ten odstín škoda nebo ral 3020? mam za to že by měla být asi tmavší...... ale nejsem si jistý proto jsem tu znova psal.Raději se 2x zeptat než jednou něco pos....

staník

#83 Nový příspěvek od staník »

Reagoval jsem na toto : (Domníval jsem se, že to bude jako originální z výroby, ale asi to mělo být 70% hliník 9110 + 30 % okr 6700, škoda ... )
Napsal to kolega Casser a teprve tehdy jsem si uvědomil že jsem přehodil ty poměry :pohlavek:
Klidně to můžeš dělat jak já.barvy jsem důkladně rozmíchal a potom jsem na pruh papíru dělal kapky v různých poměrech.
Když nakapeš sedm kapek hliníku a do toho tři kapky okru tak po rozmíchání budeš mít tu barvu co jsi zřejmě hledal.
Ty ostatní barvy si třeba najdi ve vzorníku: http://www.lakyrnictvi-honcar.cz/vzornik_csn.pdf
Nebo si zadej dotaz do vyhledávače a tam toho je víc
Dneska se ale barvy určují bodle vzorníku RAL a ten má jiný číslování.
Dílna je dílna

sadlicko

#84 Nový příspěvek od sadlicko »

už jsem to tu asi jednou psal. Míchali to asi podle toho, co zrovna měli. Nechal jsem si barvu na kabinu namíchat dle RALu a bylo to moc zelený. Teď jsem to už neřešil, koupil jsem zelenou a černou, smíchal, bylo to moc zelený, tak ještě jednu černou a je to v pohodě.
Takže doporučuju v rámci úspor namíchat to doma. Jinak koupit barvu podle vzorníku a neřešit čísla odstínů.

pasa444

#85 Nový příspěvek od pasa444 »

díky moc kluci za rady .vyzkouším to .mějte se

peko

#86 Nový příspěvek od peko »

Ja so to miešal oker 6700 0,6l hlinik9110 0,6l hneda2880 0,15l a vznikol odtien podobný originalu len to treba striekať a stale premiešavať.Pri natierani štetcom vznikaju machule vyrobca odtien hlinik odporuča len striekať a nie natierať.Už som to tu niekde daval ale asi je to vymazané.
Přílohy
namiešaný odtien.JPG
povodna farba.jpg

Zetor5211

#87 Nový příspěvek od Zetor5211 »

Zdravím panové, nevíte jestli se nechá koupit už namíchaná černozelená barva na spodek? a nebo se musí míchat zvlášť černá a zelená do ní :-/ kamarád si to míchal sám že prý namíchanou nesehnal :)
Zetor 5211, zetor 7211, BSS P53S, BSS P73S a nesené nářadí

staník

#88 Nový příspěvek od staník »

Já si vybral v prodejně kde míchají barvy pro autolakýry ze vzorníku. Prodavač to naklepal do počítače a ten mu napsal recepturu. Nastavil to na mašině a postupně do bílé přidával pigmenty až vyšlo něco takovýho:

Obrázek

Možná to mělo být trochu víc do zelena ale bral jsem to zpaměti :-/
Dílna je dílna

sadlicko

#89 Nový příspěvek od sadlicko »

staník píše:Já si vybral v prodejně kde míchají barvy pro autolakýry ze vzorníku. Prodavač to naklepal do počítače a ten mu napsal recepturu. Nastavil to na mašině a postupně do bílé přidával pigmenty až vyšlo něco takovýho:

Obrázek

Možná to mělo být trochu víc do zelena ale bral jsem to zpaměti :-/
už jsem to psal dřív. Barvu máš dle kódu dobře, ale skutečnosti to neodpovídá. Nejlepší a nejlevnější je koupit černou a dát do ní trochu zelený. Myslím, že jsem to dělal na 2(nebo 3) černý jednu tmavě zelenou. Pkud je to komaxit, tak je lepší černá.

chobotek

#90 Nový příspěvek od chobotek »

Jak víš co je "skutečnost"? Ty barvy stárnou a u některých se odstín časem zcela změní. Třeba většina kol PF-62 je oranžových a výrobce to stříkal žlutou.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“