Ohřívač chladící kapaliny
Moderátor: Lukashil
Re: Ohřívač chladící kapaliny
Tak bi me zajimalo co je lepsi jestli takhle z bloku nebo mam moznost vzit z pumpi pro topeni mame tri vivod pumpu.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
Já to mám úplně stejně z bloku jako Pavel z Tábora a nemůžu si stěžovat, šlape to na jedničku, po půlhodině je motor teplý a startuje na škrtpetr laz píše:Tak bi me zajimalo co je lepsi jestli takhle z bloku nebo mam moznost vzit z pumpi pro topeni mame tri vivod pumpu.
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
- pavolmakys
Dobry den,
na kolko by vysiel ohrievac ci jedno alebo druhe prevedenia?
Dik. PM
na kolko by vysiel ohrievac ci jedno alebo druhe prevedenia?
Dik. PM
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Pavel z Tabora: taky by me zajimala cena. Pripadne i bez ty spiraly, tu uz jsem si koupil...
- Martin90
Ano, z pumpy by to šlo, chtěl jsem to tak dělat kvůli většímu průtoku vůči vypouštěcímu šroubení, ale v tom případě by nejspíše chladící kapalina cirkulovala nejvíce u prvního válce a měl jsem strach, aby se neotvíral termostat. Takže jsem to řešil také vypouštěcím otvorem v bloku (dokonce originál kohoutem) a mám 2kW těleso z rychlovarné konvice a funguje to.petr laz píše:Tak bi me zajimalo co je lepsi jestli takhle z bloku nebo mam moznost vzit z pumpi pro topeni mame tri vivod pumpu.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
-
-
- vasek775
no a jaká je cena bez té spirály díky
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
-
Ahoj, cena tohoto kompletu na fotce je 1.200kč
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mě to takhle vyšlo na 600,- Kč. Spirála 480,- kč plus materiál
Zetor 6718 DEEP RED
- zetorak jirka
Chlapi,to vam tie zetory tak zle chytaju,ked potrebujete predehrev? Ja ked som mal motor 6701 v traktore tak ten v poriadnom mraze s predsuvnikom chytil na par pretočeni motorom.Zas je pravda,že opotrebenie pri troška nahriatom motore je menšie ako ked je motor premrznuty na "kost".
- Martin90
No jednou nám nešla elektřina, bylo asi -12°C a vyběhaný 6901 jsem nastartoval bez předehřevu, ale to je baterka a startér TOP a startoval jsem asi 40 sekund. Předehřev dám na půl hodiny (2kW příkon těleso) a chytne na převalení i bez startovací dávky a během chvíle je na 60°C a jak píšeš, pak je to pro ten motor jiné kafe.Ivan50 píše:Chlapi,to vam tie zetory tak zle chytaju,ked potrebujete predehrev? Ja ked som mal motor 6701 v traktore tak ten v poriadnom mraze s predsuvnikom chytil na par pretočeni motorom.Zas je pravda,že opotrebenie pri troška nahriatom motore je menšie ako ked je motor premrznuty na "kost".
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
zetorak jirka píše:Až to budeš montovat tak až odšroubuješ vyp. kohout tak nějakým drátem nebo něčím vypucuj ten kanálek do bloku, je tam asi 5cm trubička a ta bývá dost narezlá, tak ať ti nebrzdí vodu.
Jj mrknu na to Jirko
Zetor 6718 DEEP RED