STK - traktor
Moderátor: Lukashil
Re: STK - traktor
Doporučuju se s fotkama stavit na STK, kde ji budeš dělat a podiskutovat, protože:
a) STK po novu jsou focené a méně ojebatelné
b) tady bude každej radit něco jinýho, podle svejch zkušeností
c) každá STK má na některý věci svůj specifickej názor (stejně jako stavební úřady, evidence vozidel atd.)
d) konzultace předem většinou je zdarma, narozdíl od opakované STK
Jinak přeju hodně štěstí
a) STK po novu jsou focené a méně ojebatelné
b) tady bude každej radit něco jinýho, podle svejch zkušeností
c) každá STK má na některý věci svůj specifickej názor (stejně jako stavební úřady, evidence vozidel atd.)
d) konzultace předem většinou je zdarma, narozdíl od opakované STK
Jinak přeju hodně štěstí
Jj tak to se budu muset zeptat u jezedu odkud knim jezdej s tou pojizdnout STK... Nejvetsi strach mam z toho ze to nema kabinu ani ram a dale ze tam jsou kola ze 4011ale to prej problem nebude ze mi je zapisou do tech papiru k technicaku teda doufam jinak si myslim ze ta nase 3011neni v nejakem krytickem stavu sviti troubi blika brzdi nikde z roho nic netece jen trosku sakne nafta pres kohoutek ma to dokonce i nejaky kulaty odrazka na blatnikach jen to nema zasterky ten trojuhelnik a ta predni naprava ma vuli ale to opravim
Nevím jak je to dnes ale za komunistů, nevim v kterym roce, co nemělo bezpečnostní kabinu, musel se dodělat rám. Minimálně si myslím, že to bude muset mít oblouk vzadu kůli převrácení. Jak už padlo dojdi si na konkrétní STK co to musí a nemusí mít. Traktor ti udělají všude. Jezdit do podniků se nikomu už moc nechce, problém s papírováním, focením atd.
Jj musim to zitra pozjistovat ze ktere STK jezdi unas je velikanske stredisko jezdi tam 2-3x do roka ted to maji naplanovane na zari maximalme rijen
Ten ram si muzu svarit doma? Nebo to musi mit nejakou homologaci?
Ten ram si muzu svarit doma? Nebo to musi mit nejakou homologaci?
Nevite nekdo jak je to se zpetnym zrdcatkem na cabriu? Musi tam nekde bejt nebo bejt nemusi? Pripadne kam ho pridelat?
- jimmy 4011
Bejt tam samozřejmě musí.Umístění je víceméně tvoje věc.Např.na bočnici před nádrží,na zadním blatníku.Já jsem ho dal na výfuk.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Já se přiznám, že jsem nepochopil, jak to mají ty mobilní STK s focením. Fotí? Nefotí? Musejí? Nemusejí? Chvilku se vykládalo, že díky focení asi zaniknou, to se asi nestalo.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Fotit a dělat technickou musejí na jimi zaregistrovaném place.
Zpětné zrcátk být musí.
Co se týká rámů a kabiny tak záleží co máš psané v techničáku.
Jinak se technické hrozně liší někdo chce mít trojúhelník pro pomalá vozidla vlevo, jiný v pravo a další detaily. Probíraly jsme technické na srazu ve škrdlovicích s více lidmi a každý to má jinak.
Zpětné zrcátk být musí.
Co se týká rámů a kabiny tak záleží co máš psané v techničáku.
Jinak se technické hrozně liší někdo chce mít trojúhelník pro pomalá vozidla vlevo, jiný v pravo a další detaily. Probíraly jsme technické na srazu ve škrdlovicích s více lidmi a každý to má jinak.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Jo plac schválený jako zkušební dráha, ale jak se to na těch fotkách pozná, že je tam kde má být a ne jinde? Když se fotí na stanici je to asi jasný, ale venku? A trojúhelník v pravo? To slyším prvně. Jeho umístění je snad dáno zákonem, ne? Stejně jako třeba mlhovky, či jiná přídavná světla.
•tabulka musí být na vozidle umístěna na jeho zadní části ve výšce 250 mm (spodní hrana) až 1500 mm (vrchol) nad rovinou vozovky a orientovaná směrem dozadu
•vrchol trojúhelníku tvořícího tabulku musí směřovat nahoru
•pokud je na vozidle namontována pouze jedna tabulka označení pomalých vozidel, pak musí být umístěna na levé polovině vozidla
•tabulka musí být schválena podle předpisu EHK č. 69 a označena příslušnou značkou schválení
•tabulka musí být na vozidle umístěna na jeho zadní části ve výšce 250 mm (spodní hrana) až 1500 mm (vrchol) nad rovinou vozovky a orientovaná směrem dozadu
•vrchol trojúhelníku tvořícího tabulku musí směřovat nahoru
•pokud je na vozidle namontována pouze jedna tabulka označení pomalých vozidel, pak musí být umístěna na levé polovině vozidla
•tabulka musí být schválena podle předpisu EHK č. 69 a označena příslušnou značkou schválení
- pavolmakys
Takze v SR dalsia novinka, lepsie povedane mozno len v Zilinskom okrese, neviem. Dnes som bol u policajtov vyriesit zaznam z poslednej TK ohladne chybajich udajov o spajacom zariadeni. SOK.
Policajt: podla toho co tu mate uvedene to znamena ze nemate spajacie zariadenia vobec.
JA: Akoze nemam, ved tu mam chybne uvedeny TBZ a povedal som mu celu historku o tom ako mi pri poslednej zmene v TP ohladne pneumatik nevedeli zapiasat povodny zaves 40 mm pretoze im to system nedovolil. Isiel vyhladat povodny technicak, bol tam ten zaves a jeho reakcia bola:
Policajt: To jej jedno co mate v kolonke 44.1 Trieda, musite mat uvedeny aspon Znacka, teda nieco v kolonke 44.2.
JA: No pockajte, ved to je v protokole uvedene ze mate len doplnit do koloniek NEZISTINE, nic viac nechcem.
POLICAJT: To sme mohli, uz viac ako dva tyzdne to nemozeme na zaklade protokolu z TK robit.
JA: OHHHH, to ako co mam teraz robit?
POLICAJT: Mate dve moznosti, ak to zabudli prepisat s povodneho technicaku niekde v minulosti, tak to skontrolovat a na zaklade toho vam to dopiseme, hned ale uviedol ze spisy su zive iba 6 rokov, potom ich skartuju. Som uz za takze smola.
Druha moznost je poziadat o vyjadenie ZETOR, ze traktor bol fakt vyrobeny s takym a takym zavesom a na zaklade toho mi to zmenia.
Zatra volam do zetora, myslim ze to pojde, ale zas ten poplatok, toto fakt nechapem.
Policajt: podla toho co tu mate uvedene to znamena ze nemate spajacie zariadenia vobec.
JA: Akoze nemam, ved tu mam chybne uvedeny TBZ a povedal som mu celu historku o tom ako mi pri poslednej zmene v TP ohladne pneumatik nevedeli zapiasat povodny zaves 40 mm pretoze im to system nedovolil. Isiel vyhladat povodny technicak, bol tam ten zaves a jeho reakcia bola:
Policajt: To jej jedno co mate v kolonke 44.1 Trieda, musite mat uvedeny aspon Znacka, teda nieco v kolonke 44.2.
JA: No pockajte, ved to je v protokole uvedene ze mate len doplnit do koloniek NEZISTINE, nic viac nechcem.
POLICAJT: To sme mohli, uz viac ako dva tyzdne to nemozeme na zaklade protokolu z TK robit.
JA: OHHHH, to ako co mam teraz robit?
POLICAJT: Mate dve moznosti, ak to zabudli prepisat s povodneho technicaku niekde v minulosti, tak to skontrolovat a na zaklade toho vam to dopiseme, hned ale uviedol ze spisy su zive iba 6 rokov, potom ich skartuju. Som uz za takze smola.
Druha moznost je poziadat o vyjadenie ZETOR, ze traktor bol fakt vyrobeny s takym a takym zavesom a na zaklade toho mi to zmenia.
Zatra volam do zetora, myslim ze to pojde, ale zas ten poplatok, toto fakt nechapem.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
No u nas nevedela policajtka co tam napisat,sa pytala ze aky mame zaves,som povedal ze TBZ,spodny a vrchny. A ze ona nevie ako to tam napisat tak dala ako spajacie zariadenie iba T.
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Zetor ako firma z ucty k zakaznikom a na zaklade dobrych mravov by sa mala zachovat nanajvys dostojne a vyberat symbolicky poplatok za vyjadrenia.
Nam na dopravnom zapisali vsetky pneu okrem tych, ktore na traktore boli ( zetor 7245 HS) cize 18,4x26 . Ked som chcel zo zetoru vyjadrenie tak poplatok cez 200€, to uz vsetci dobre viete.
Chybu si teraz neprizna nik.
Na TK vedia hovno o traktoroch a vybavach, stale sme tam za debilov.
Dalsi vymysel spajacie zariadenia.
Keby si mal traktor prioritne stavany na oranie pluhom tak tam spajacie zariadenie aj tak musis mat- logika ako pod na kozu.
Vymyslia nariadenia, ale vysvetlit a urobit poriadne skolenia to uz asi netreba.
Potom si to kazda dotycna osoba na urade, TK, vysvetluje ako chce.
Nam na dopravnom zapisali vsetky pneu okrem tych, ktore na traktore boli ( zetor 7245 HS) cize 18,4x26 . Ked som chcel zo zetoru vyjadrenie tak poplatok cez 200€, to uz vsetci dobre viete.
Chybu si teraz neprizna nik.
Na TK vedia hovno o traktoroch a vybavach, stale sme tam za debilov.
Dalsi vymysel spajacie zariadenia.
Keby si mal traktor prioritne stavany na oranie pluhom tak tam spajacie zariadenie aj tak musis mat- logika ako pod na kozu.
Vymyslia nariadenia, ale vysvetlit a urobit poriadne skolenia to uz asi netreba.
Potom si to kazda dotycna osoba na urade, TK, vysvetluje ako chce.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
já bych to na úřadě zkusil s návodem k obsluze, tam jsou všechny spojovací zařízení řádně vyfocené.
Stydím se za tuto zem
Jo hoši, to si vyřiďte "doma". Zetor je slovenská firma a od té doby narostlo poplatky a skončilo záměny motorů.
DYKU je to marné, já se ostrým dopisem pustil až do samotného vedení firmy a bylo mi řečeno něco ve smyslu že ZETOR živí prodej nových traktorů a ne že na sebe berou riziko jakékoliv amatérské přestavby.
a právě to riziko je spoplatněno tak vysokou částkou i když si pak do toho vyjádření napíšou že za nic neručej.
tak jsem asi hloupej ale sám to nechápu.
a taky mi bylo řečeno že to vyměňování motorů není vyloženě zakázáno, ale pouze nevydají kladné stanovisko.
jinými slovy kdo si to zařídí obálkou má vyhráno.
na ministerstvu dopravy i ve vývojovém ústavu traktorů mi byl ovysvětleno že bez vyjádření zetoru si to taky na triko nevemou a nová homologace byť drahá jako sviňa by byla možná pouze za splnění současných podmínek na emise, brzdy, hluk, atd atd...
takže jedině to zkusit na veteránské papíry ale to ti nikdo přesně nevysvětlí jak funguje.
ovšem pokud tak jak si myslím já, tak už je jedno zda zapisují že máš 7211 nebo 7745 :-)
a právě to riziko je spoplatněno tak vysokou částkou i když si pak do toho vyjádření napíšou že za nic neručej.
tak jsem asi hloupej ale sám to nechápu.
a taky mi bylo řečeno že to vyměňování motorů není vyloženě zakázáno, ale pouze nevydají kladné stanovisko.
jinými slovy kdo si to zařídí obálkou má vyhráno.
na ministerstvu dopravy i ve vývojovém ústavu traktorů mi byl ovysvětleno že bez vyjádření zetoru si to taky na triko nevemou a nová homologace byť drahá jako sviňa by byla možná pouze za splnění současných podmínek na emise, brzdy, hluk, atd atd...
takže jedině to zkusit na veteránské papíry ale to ti nikdo přesně nevysvětlí jak funguje.
ovšem pokud tak jak si myslím já, tak už je jedno zda zapisují že máš 7211 nebo 7745 :-)
Stydím se za tuto zem